maanantai 28. marraskuuta 2011

Pongo ja punkit, osa 2

Pongon punkit on nyt poistettu. 

Ennen meillä poistettiin punkkeja suljetun kylpyhuoneen hiljaisuudessa ja punkit vedettiin alas vessasta. Koirat eivät kuitenkaan ole yleensä punkinpoistosta kovin innoissaan ja suljetussa tilassa kyhjöttäminen ärsytti ja ahdisti niitä vielä lisää. Tätä nykyä pyrinkin poistamaan punkkeja etupihalla. 

Punkinpoistovälineet: 
- koirankeksejä koiran houkuttelemiseksi paikalle
- lasissa puhdistusalkoholia johon punkit hukutetaan
- rauhallinen mieli

Meillä on punkkipinsetit mutta Pongo on oppinut pelkäämään niitä niin paljon, että sormet toimivat monesti paremmin punkinpoistossa. Toinen käsi tarjoaa koirankeksiä tai rapsuttelee koiraa ja toinen mahdollisimman huomaamatta nappaa punkin irti koiran varpaanvälistä. Vasta kiinnittyneillä punkeilla on niin löyhä ote, että ne saa irti kokonaisina ilman pinsettejäkin. Isommat jo verta imeneet punkit täytyy kyllä poistaa pinseteillä. Muuten niitten päät voivat jäädä kiinni ja koiran iho voi tulehtua. 

Nuoria punkkeja on lähes mahdoton tallata tai nipistää kuoliaaksi, ne ovat liian pieniä ja lättäniä. Vaikka en olekaan punkkien erityinen ystävä, tunnen kyllä pientä syyllisyyttä niitten hukuttamisesta alkoholiin. Toivotaan, että ne humaltuneina edes kuolevat onnellisina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!