keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Pongo ja punkit, osa 3

Vein tänä aamuna Pongon eläinlääkärille. Tämä oli meille uusi eläinlääkäri ja vaikutti hyvältä. 

Tietysti olosuhteet täällä ovat kovin erilaiset kuin vaikkapa Suomessa. Eläinlääkärin vastaanotto oli hänen kotinsa takapihalla. Hänellä oli eläinlääkärin pöytä ja muita välineitä mutta ne seisoivat kaikki pihanurmikolla katoksen alla. Talon viereltä meitä tarkkailivat eläinlääkärin omat koirat. Ne olivat suljettuina häkkeihin koska eläinlääkäri tiesi odottaa minua, ja näyttivät terveiltä ja erittäin hyväkuntoisilta. 

Eläinlääkäri katsoi Pongoa ja sanoi, ettei sillä ole punkkiongelmaa. Yritin selittää, että olin viettänyt edellisen aamun - ja siltä edeltävän illan - poistaen koirasta punkkeja. Ei sillä niitä enää ollut. Mutta eläinlääkäri on tietysti tottunut täällä paljon pahempaan ja näkee jatkuvasti eläimiä jotka ovat huonossa jamassa ja joitten omistajat eivät viitsi vaivautua niitä hoitamaan.   

Pongo sai eläinlääkäriltä ivermectin-piikin joka suojaa sitä nyt kuukauden verran punkkeja ja muita vertaimeviä syöpäläisiä vastaan. Oli jo aikakin saada tämä tilanne hallintaan koska eilen illalla punkkitarkastuksessa löysin Mikosta juuri kiinnittymistä yrittävän punkin ja Matildan jalalla juoksi toinen. 

Oli suuri helpotus saada Pongo hoidettua ja paikallistaa uusi eläinlääkäri. Eläinlääkärin koti on vain muutaman korttelin päässä meiltä joten tiedän nyt minne suunnata jos koirille sattuu joku onnettomuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!