perjantai 2. joulukuuta 2011

Muita viime viikkojen löytöjä

Jamaikalta oli vaikea löytää kauniita esineitä. Käyttötavarat olivat siellä arkipäiväisen oloisia eikä maassa tunnuta varsinaisesti panostettavan myöskään kauniisiin koriste-esineisiin. Tai sitten Jamaikan estetiikka ei vain vedonnut minuun. Kolmen Jamaikan vuoden jälkeen olemme joka tapauksessa sekä Cosimo että minä vähän heikkona kauniisiin ja erikoisiin esineisiin, varsinkin kun niitä löytyy verrattain helposti ja häpeällisen halvalla Meksikosta ja Guatemalasta. 

Tien varren myymälästä Meksikosta mukaamme lähti Catrinan lisäksi myös porsaskukkaruukku ja vyötiäiskokoelmamme uusin, suurin ja värikkäin edustaja. Ne kuten Catrina odottavat vielä omaa paikkaansa, rivissä guatemalalaisten puisten eläinpatsaiden kanssa ruokailuhuoneen pöydällä. 


Possuruukku ja vyötiäinen
Guatemalasta muutama viikko sitten löytynyt San Francisco, Franciscus Assisilainen, on väliaikaisesti joutunut keittiön sivupöydälle sekalaiseen seuraan. Suhtauduin Franciscukseen aluksi varauksella, kuten nyt Catrina-parkaan, mutta pyhimys voitti nopeasti minut puolellensa. Kun Guatemalan värikkäät luurangot ilahduttavat minua joka kerta ne nähdessäni, vakaalla ja varmalla Franciscuksella on puolestaan minua rauhoittava vaikutus. Ja eläintensuojelijana se sopii tänne meille hyvin.

Pyhä Franciscus kissoineen ja lintuineen
Pienten lasten ja isojen koirien kanssa joutuu koriste-esineiden paikat valitsemaan tarkasti eikä meillä itse asiassa taida olla näille kaikille kavereille mitään kovin hyviä paikkoja talossa vaikka kuinka niitä sommittelisimme. Olemme onneksi aikeissa rakennuttaa muutaman uuden hyllykön ja lipaston joiden päälle osa kauniista uusista esineistä varmaankin mahtuu. Ja toisaalta meillä on kai aina mielessä se, että ehkäpä seuraavassa talossa, seuraavassa maassa meillä on enemmän hyllytilaa tai ikkunalautoja mille kauniita esineitä asetella. 

Tosin kuulin juuri huhuja, että voi olla, että saamme asua tässä talossa vielä hyvän aikaa. Se kuulostaa minun korviini oikein hyvältä vaikka tarkoittaakin, että hyllytilaa täytyy jostain järjestää siinä tapauksessa vielä lisää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!