sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Hiljainen tammikuu

Loman jälkeiset viikot Belmopanissa ovat kuluneet sairastaessa ja aikaeroon totutellessa. Ollaan oltu kaikki sairaina ja muutamina iltoina nukkumassa koko porukka jo pian seitsemän jälkeen. Eilen illalla valvoin mielestäni oikein myöhään - kaikki muut olivat jo nukkumassa ja koirienkin silmät lupsuivat siihen malliin, että ne toivoivat minun jo laittavan valot pois päältä ja painuvan pehkuihin. Kello taisikin olla jopa kymmenen kun vihdoin lähdin vuoteeseen. Minusta tuntui, että oli aamuyö. Kun herää aamusta toiseen kuudelta ja pohjalla on vuosien univelka ja sen päälle vielä aikaero- ja matkaväsymys, ilta näyttää tulevan aika varhain. 

Onneksi näille tammikuun viikoille ei ole osunut mitään edustusvelvollisuuksia. Vuoden ensimmäiseksi iltamenoksi on varmistumassa koirien eläinlääkärireissu. Eläinlääkäri tekee päivätyökseen jotain muuta kuin eläinlääkärinhommia, joten hänen vastaanotolleen pääsee lähinnä alkuillasta. Meidän täytyy turvautua lapsenvahtiin, että voimme käydä Cosimo ja minä yhdessä viemässä koiria lääkärille. Vähän vielä tavallista väsyneempänä kahden koiramme vieminen yksin lääkäriin tuntuu liian vaativalta urheilusuoritukselta. Ja huonoja sirkusmenoja vastaisi arvatenkin yritys viedä koirat eläinlääkärille yhdessä lasten kanssa. 

Toivotaan, ettei tammikuulle enää ehdi ilmaantua iltaedustustilaisuuksia. Lapset alkavat olla jo aika hyvin taas arjessa ja päivärytmissä kiinni mutten vielä haluaisi enkä jaksaisi sekoittaa iltarutiineja ja jättää heitä koko illaksi hoitajan kanssa. Eläinlääkärireissu vie toivon mukaan vain tovin eikä siis sekoita koko iltaa. Edustuskutsuja alkaa varmaan taas tippua kun vuosi pääsee kunnolla alkuun. Siihen asti iloitsen hiljaiselosta. Pitkän loman jälkeen tavallinen arki on vieläkin mukavampaa kuin tavallisesti. 

Edustamisesta puheenollen, maaliskuussa Belizeen on tulossa kuninkaallinen vieras, kun prinssi Harry saapuu edustamaan isoäitiään kuningatar Elisabetin vallassaolon 60-vuotisjuhlamenoihin Karibian alueelle ja Brasiliaan. Monet täällä toivovat pääsevänsä lyhyen vierailun aikana kosketuksiin prinssin kanssa. En vielä tiedä onko meillä Harryn vierailun aikana edessä prinssitason edustamista, mutta minua se lähinnä hermostuttaa ihan jo vain ajatuksenakin. Tosin Harry tuntuisi olevan aika hyvä kuninkaallisen perheen edustaja tänne Belizeen. Hänen rento maineensa osuu hyvin yksiin Belizen leppoisan ilmapiirin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!