torstai 12. tammikuuta 2012

Inhottavia kotieläimiä, osa 2

Kotiapulainen löysi äsken ruokailuhuonetta siivotessaan tuolin alta kuolleen skorpionin. Joku joskus sanoikin, että skorpionit kulkevat pareittain. Toivotaan, että tämä oli sen edellisen talon sisältä löytyneen kaveri, ja että skorpioni-kohtaamiset päättyvät nyt tähän. 

Joskus yöllä kun en saa unta ja talon sisältä kuuluu epätavallisia ääniä mietin miltä skorpionit mahtavat kuulostaa. Mistä tiedän, ettei lattian poikki pimeän turvin liu'u hitaasti mutta varmasti skorpioni sakset terävinä, tai että tarantella monine pehmeine jalkoineen ei ole kiipeämässä pitkin lakanan reunaa sängylle juuri nyt? 

Tavallisesti en tule näitä miettineeksi mutta yön pimeinä tunteina tai kun olen juuri nähnyt kotini lattialta nostetun skorpionin en osaa oikein muuta ajatella.


Lisäys: Jos en tiedä miten skorpionit ääntelevät niin en selvästikään myöskään miten ne liikkuvat. Eivät kai ne liu'u, vaan ennemminkin tepsuttavat tai napsuttavat? Mutta niin hiljaa, ettei niitä varmaankaan äänen perusteella tule huomanneeksi. Siitä tuo hiljainen liukuminen pitkin lattialaattoja ehkä tuli minulle mieleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!