sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kotona

Olemme kotona Belmopanissa viidettä päivää pitkän loman jälkeen. Oli oikein mukavaa käydä elämässä vähän aikaa eurooppalaista elämää. Bussien odottelu Suomessa talvisilla pysäkeillä, ja kesken kaiken nukahtaneiden lasten kantaminen portaita ylös kolmanteen kerrokseen talvivaatteissa Italiassa tuntui oikealta ja hyvältä elämältä. Italialaiset keksiaamiaiset ja suomalaiset aikaiset illalliset ovat meidän vanhempien, Cosimon ja minun, elämää ja historiaa ja tuntuu tärkeältä, että lapset pääsevät ne myös kokemaan. Ja se, että lapset pääsevät viettämään kunnolla aikaa isovanhempiensa kanssa on ensiarvoisen tärkeää meille kaikille. 

Oikein hyvältä tuntui myös palata kotiin Belizeen. Täällä kaikki on tuttua ja kotiin oli helppoa asettua heti taloksi. Täällä talvisena päivänä aurinko nousee kuuden maissa ja lämpötila päivän mittaan kohoaa paljon yli kahdenkymmenen celsiusasteen. Koirat paistattelevat päivää auringossa ja vahtivat taloa hymyt koirannaamoillaan, ja lapset leikkivät onnellisina pitkän loman jälkeen uusilta tuntuvilla vanhoilla leluillaan. Vaatekerroksista ei tarvitse lasten kanssa tapella. 

Usein lauantaiaamuisin ajamme San Ignacioon torille, niin eilenkin. San Ignacio on noin 45 minuutin ajomatkan päässä ja lauantainen tori on seudun paras. Sieltä löytyy paljon sellaista mitä Belmopanin torilla en ole nähnyt ikinä, kuten tuoretta minttua. Ja lisäksi torilla on aito toritunnelma: paljon ihmisiä, ääniä ja tuoksuja. Lauantaiaamun traditioihimme kuuluu San Ignaciosta kotiinpäin ajellessa pysähtyä ostamaan Running W -lihakaupasta viikon varalle lihaa. Tällä kertaa saatoimme ostaa lihaa koko kuukauden varalle, koska meillä on vihdoin uusi pakastin jonne lihaa mahtuu yllin kyllin. Ja vielä tärkeämpää - meillä on uusi aggregaatti joka takaa, että pakastin pysyy päällä mahdollisista sähkökatkoksista huolimatta. Ostimme myös mennoniittien pitämästä kanakaupasta kokonaisen kanan ja rintapaloja. Ja mennoniittikylä Spanish Lookoutin ruokakaupasta muut ruokatarpeet. 

Nyt kun saadaan viimeisetkin punkit poistettua koirista, ja lapset parantuvat flunssasta johon sairastuivat pian kotiinpaluun jälkeen, voi arki alkaa. Onnellista vuotta 2012 kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!