keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Hyttysiä ja punkkeja, kuinkas muuten

Menimme eilen melkein suoraan viikonloppulomalta lasten pienen leikkikaverin syntymäpäiväjuhliin. Siellä illan pimetessä, juhlavieraitten mäiskiessä kepillä Tikru-piñataa, näin vuoden ensimmäisen hyttysen, ja toisen ja kolmannenkin. Ne olivat kaikki ikäväkseni käsivarsissani ruokailemassa. Nilkkastakin kävi joku imemessä vähän verta. 

Belmopanissa näkee harvoin hyttysiä. Mistä nämä nyt yhtäkkiä ilmestyivät? Onneksi tänä iltana kuuluu taas hyttysmyrkkyauton tuttu hurina. Juuri äsken se ajoi talomme ohitse ja kiertää nyt lähiseudun muita teitä. 

Jos myrkky vielä tehoaisi Poppyn ja Pongon lomakodistaan tuomiin punkkeihinkin! Koirilla on punkkienestolääkitys päällä mutta niillä on silti korvien sisällä ja varpaiden väleissä muutama punkki joita en ole saanut vielä poistettua. Eilen ja tänään olen kantanut sohvatyynyt pois koirien ulottuvilta yöksi siltä varalta, että koirille tulisi mieleen pyrkiä nukkumaan sohvalle tai nojatuoleihin omien paikkojensa sijaan. Aamuisin kasaan sitten taas tyynyt paikoilleen. Koirat viettävät suuren osan päivästä ulkona takapihan varjossa.

Tämä on varmaankin jonkin lajin hulluutta, sohvatyynyjen kanniskelu huoneesta toiseen. Mutta oli mitä oli, haluan, että koirat saavat nukkua omissa pehmeissä pedeissään yöt, ja toisaalta haluan olla mahdollisimman vähän kosketuksissa punkkien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne myös, onpa teillä mielenkiintoinen sijoituspaikka! Tulen käymään toistekin :).

    VastaaPoista
  2. Hei ja tervetuloa Ronja! Vuoroin vieraissa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!