keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Iltapäiväkävelyllä

Kuumuus on nyt kerta kaikkiaan saanut voiton alkuvuoden sateista. Silloin tällöin vielä satelee mutta suurimman osan ajasta on paahtavan kuumaa ja aurinkoista. 

Iltapäivisin neljän jälkeen yritän silti edelleen viettää lasten kanssa aikaa ulkona edes hetken verran. Joskus keinumme takapihalla, toisinaan lapset leikkivät omia leikkejään etupihalla. Silloin tällöin lähdemme pienelle kävelyretkelle, Miko ja minä jalan ja Matilda rattaissa. 

Eilen kävimme iltapäivän ihanassa valossa hakemassa Cosimon töistä jalan. Oli kuuma muttei liian kuuma. Lapset halusivat välttämättä molemmat laittaa kävelyretkelle kumisaappaat jalkaan. 

Äidin reipas ja iloinen apulainen auttaa työntämään pikkusiskoa rattaissa
Saapasjalkalapset kävelyllä
Cosimon toimisto ja sen takana Brasilian suurlähetystö 
Mahtavat palmut iltapäivän auringossa
Monet edustustot ja toimistot Belmopanissa pitävät majaa alunperin omakotitaloiksi rakennetuissa taloissa, niin EU-toimistokin. Vaikka Belmopan rakennettiin varta vasten Belizen pääkaupungiksi 1960-luvulla, täällä on vain muutama varsinainen toimistotalo. 

Belizen poliittinen johto siirtyi Belize Citystä Belmopaniin vuonna 1970, mutta monet toimistot ja ulkomaiset edustustot jäivät edelleen Belize Cityyn. Suuri osa edustustoista on tähän päivään mennessä siirtynyt Belmopaniin mutta esimerkiksi Kuuban edustusto on edelleen Belize Cityssä. Melkein kaikkien yhtiöiden päämajat ovat myös edelleen entisessä pääkaupungissa. 


Ps. Olen aina ollut palmupuihin ihastunut, ne edustavat minulle eksotiikkaa parhaimmillaan. Pienemmistä palmuista en nyt enää viiden tropiikinvuoden jälkeen jaksa niin innostua mutta isot taivaaseen asti kohoavat puut tekevät minuun joka kerta yhtä suuren vaikutuksen, vaikka näen niitä joka päivä. 

4 kommenttia:

 1. Todella elegantit palmut ja valo on aivan lumoava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltapäivän valo on täällä erityisen ihana. Jamaikalla oli iltapäivisin hetki jolloin valo oli kuin toisesta maailmasta. Sitä tulee täällä joskus ikävä, mutta onneksi Belizekin tarjoaa iltapäivisin parastaan!

   Poista
 2. Ah, palmuja! Onneksi kevät on tulossa vauhdilla Kööpenhaminaan ja aurinkoiset päivät antavat toivoa kesäpäivistä :) Pitäisi joskus päivittää jotain kuvamateriaalia omaankin blogiin... Mutta kun niiden latailu koneelle vie aikaa ja sitä kun mulla ei noiden kahden maantiekiitäjän kanssa tahdo enää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että aika on pikkukaksosten kanssa kortilla! Sitten kun maantiekiitäjät alkavat leikkiä keskenään omia leikkejään saat varmaan taas vähän hengähtää. Meillä oli tytön vauva-ajan jälkeen hankala vaihe jossa lasten leikkiajasta ainakin puolet meni aika veriseen taisteluun leluista ja tilasta. Mutta nyt kun pienempikin osaa kunnolla leikkiä, ja puhellakin vähän, lapsista on tullut aika hyvät leikkikaverukset. Tuossa ne nytkin puuhailevat omiaan ja minä lähinnä seurailen sivusta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!