keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kaksitoista vuotta

Kaksitoista vuotta sitten jännitin presidentinvaalien tulosta vaalivalvojaisissa Suomen suurlähetystössä Washington DC:ssä. Olin kaupungissa vuonna 2000 kuutisen kuukautta työharjoittelussa paikallisessa naisasia-alan järjestössä. Niissä vaaleissa minun suosikkini voitti. Tarja Halosen presidentinvaalivoitto avasi mahdollisuuksien ovia minun mielessäni. Naispresidentti tuntui isolta asialta, ja Halosen edustamat arvot tutuilta. Viime sunnuntaina tunnelma oli latteampi, mutta uusia ovia ja mahdollisuuksia on Pekka Haaviston hienon kampanjan myötä ehkä auennut kuitenkin. 

Kaksitoista vuotta on pitkä aika. Halosen kahden presidenttikauden aikana minun elämäni on muuttunut monella tavalla, ja kaikin tavoin parempaan päin. Pääsisinpä sanomaan sille presidentinvaalien tuloksesta silloin iloiselle mutta muuten onnettomalle nuorelle naiselle, että kaikki kääntyy vielä parhain päin! 

Kahdessatoista vuodessa ehdin muun muassa tehdä maisterintutkinnon, asua useammassa eri miljoonakaupungissa, tutustua uusiin ihmisiin joista on kahdessatoista vuodessa tai vähemmässä tullut tärkeitä ystäviä, istua yhden uuden rakkaan ystävän häissä pöytään jossa sattumalta istui myös tuleva mieheni, mennä naimisiin, saada kaksi lasta, hankkia kaksi koiraa… Ehdin kahdessatoista vuodessa myös tehdä paljon virheitä, hyviä ja huonoja ratkaisuja, mutta kaikki ovat johtaneet tähän elämään mikä tuntuu omalta ja oikealta. 

Toivotaan, että nämä tulevat kuusi kuuliaisuuden vuotta sujuvat myös kaikin puolin hyvin. Seuraavien vaalien ajankohdan tarkistan hyvissä ajoin ja varmistan, että olen silloin paikassa missä pääsen minäkin varmasti kantamaan ääneni kekoon.  

2 kommenttia:

  1. Kaksitoista vuotta sitten nainen presidenttinä tuntui meistä uskomattoman hienolta ja edistyksekkäältä. Hauska huomata, että nyt Emilian ikätoverit ihmettelevät voiko mieskin todella olla presidentti:)

    VastaaPoista
  2. On tosiaan hassua miten aika kulkee eteenpäin ja erikoisista asioista tulee arkipäiväisiä - ja päinvastoin. Että nyt ihmetellään sitten puolestaan miespresidenttiä :) Saa nähdä miten paljon ollaan edistytty kuuden vuoden päästä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!