sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Leppoisan lauantain ainekset

Spanish Lookoutin mennoniittikylän laitamilla pidettiin viikonloppuna Expo, jossa erilaiset firmat ja kaupat esittelivät palveluitaan ja tuotteitaan. Tilaisuus oli erittäin hyvin järjestetty, niin kuin mennoniittikylässä vain voi olla, ja viihdyimme siellä lauantaiaamupäivän. Iso katettu messualue oli täynnä väkeä heti aamusta alkaen. 

Kiertelimme katsomassa messujen tarjontaa. Söimme jäätelöt ja ostimme kanelipullaa ja muita leivoksia. Tervehdimme monia ystäviä ja tuttuja jotka meidän tavoin kulkivat pitkin messualueen leveitä käytäviä, ja kävimme tsemppaamassa niitä ystäviä jotka olivat viikonlopun Expossa töissä.  

Kotimatkalla lähdimme ensin pellon vartta väärään suuntaan ja eksyimme vahingossa Spanish Lookoutin lentokentän reunalle. Se oli hauska sattuma. Voisin ajella pellon reunaa Spanish Lookoutissa koko päivän. Kylä on kuin toinen todellisuus, täydellisine peltoineen ja tarkasti pystytettyine aitoineen. Kaikki Spanish Lookoutissa on avaraa ja tässä mittakaavassa suurta, ja mennoniittien hallitsema ahkeruuden ja kiireettömyyden tasapaino tuntuu ja näkyy kaikkialla. 

Hauska pienoismalli yrityksestä joka vie Belizestä erilaisia papuja maailman eri kolkkiin.
Miko ihailemassa tipuja. Messuilla törmäsimme myös pupunpoikasiin jotka tuntuivat tämänviikkoisen unen jälkeen jotenkin tutuilta ja läheisiltä.
Paikalla oli varalta paloauto ja kaksi ambulanssia. Kaikki SpanishLookoutin omia autoja. Mennoniittikylä elää Belizessä osin omassa hyvin organisoidussa ja kauniissa todellisuudessaan. 
Spanish Lookoutin lentokenttä. Tuolle taivaalle tekisi mieli lentää!
Lentokentän yksityiskohta. Belizen oloissa tämä on aika iso lentokenttä.
Spanish Lookoutin kylän päätie, Center Road
Kotona Pongo päästi irti lelusta hymyilläkseen kameralle.
Matilda keinumassa.
Pitkät silmäripset ja yksi tytön kolmesta hymykuopasta!
Miko hetken vakavana.
Hetken vain!
Mies ja hänen koiransa.

6 kommenttia:

 1. Onpa kauniit lapset ja mieskin on hyvännäköinen! Kelpais minullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia :) Ihania ovat koko porukka.

   Poista
 2. Hei,

  Sulla on tosi ihana blogi. Yksi juttu vaan häiritsee... Belmopan ei ole maailman pienin pääkaupunki millään mittarilla. : )) Pisti silmään sun esittelyssä.

  Ei muuta, ihana lukea sun juttuja!

  Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tosi kiva kuulla, että viihdyt blogia lukemassa.

   Belmopania sanotaan yhdeksi maailman pienimmistä pääkaupungeista - jos belizeläisiltä kysytään, kylä on maailman pienin pääkaupunki. Minä en oikeasti ole millaan mittarilla mitattuna edustusrouva. Esittelyteksti on siis ihan tarkoituksenomaisesti vähän sinne päin ;)

   Poista
  2. Kylläpä kuulostin ankealta, anteeksi. On vaikea saada ystävällinen pilke silmäkulmassa näkymään ruudulta! Hymiöt eivät aina riitä.

   Poista
  3. Tietojeni mukaan Belmopan on maailman pienin pääkaupunki.Vai onko jossakin valtio, jonka pääkaupungissa on tilastoitu vielä vähemmän asukkaita kuin Belmopanissa? Kiinnostaa ihan tietokilpailukysymyksenä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!