lauantai 25. helmikuuta 2012

Unienselitystä

Näin viime yönä vaikuttavaa unta kahdesta suuresta tarantella-hämähäkistä, mustasta ja valkoisesta, jotka elelivät ja oleilivat meidän makuuhuoneemme nurkassa yhdessä pienen kaninpoikasen kanssa. Kaikki kolme olivat pörröisiä ja vähän pelottavia, niin hämähäkit kuin kaninpoikanenkin, ja keskikokoisen kaalinpään kokoisia. Pelkäsin ensin hämähäkkien syövän pupun mutta huomasin pian, että hämähäkit ja kaninpoikanen elivätkin sulassa sovussa keskenään, ja säikyttelivät meitä ihmisiä nurkastaan yhteistoimin.

Kävin etsimässä Googlesta valkoista tarantellaa koska olin utelias tietämään onko niitä oikeasti olemassa. Sellaisia puhtaanvalkoisia tarantelloja kuin uneni hämähäkki ei taida esiintyä muualla kuin unissa. Mutta hämmentävää kyllä vaikuttaa kuitenkin siltä, että valkoisia tarantelloja esiintyy unissa laajemminkin. Eräällä satunnaisella unienselityssivustolla nimittäin mainittiin erikseen valkoinen tarantella.

En usko näihin "virallisiin" unienselityksiin - ne ovat minulle samanlaista vaaratonta huvia kuin horoskoopit - mutta luotan kykyyni selittää silloin tällöin omien unieni merkityksiä itselleni. Uskon, että alitajunta lähettää joskus unien kautta pohdittavaksi ja omaksuttavaksi asioita ja ajatuksia. 

Kävin silti huvikseni katsomassa mitä sivustolla oli sanottavaa unieni hämähäkeistä: Valkoinen tarantella merkitsee tervehtymistä, toivoa ja energiaa. Musta tarantella puolestaan epärehellisyyttä, kauhua ja pettymystä. Karvainen tarantella unessa on kehotus katsoa pinnan alle. Löytämäni sivuston mukaan tarantella unessa yleisesti ottaen muistuttaa raskaista ajoista menneisyydessä ja siitä, että nyt on aika jättää menneet taakse. 

Eläinlapset unissa puolestaan kuulemma kertovat siitä, että suhtautuu ongelmiin elämässä lapsen tavoin. Kaneista sivusto sanoo, että niillä yleensä ottaen on unissa epämääräisen myönteinen merkitys. Kaniunien merkityksen selvittämistä varten täytyy miettiä unen muita elementtejä. Jung kuulemma uskoi, että kani symboloi vapauksia joita syystä tai toisesta uhataan. Pahantahtoisista kaninpoikasista ei löytynyt erillistä mainintaa.

Mitäköhän tästä unesta pitäisi siis oppia ja ymmärtää? Siitä se ainakin kertoo, että Matildan heräilyistä huolimatta nukuin katkonaiselta tuntuneen yön aikana tarpeeksi, että ehdin nähdä ainakin yhden pitkältä tuntuneen unen!

2 kommenttia:

  1. Minä näin unta ihan vieraasta naisesta, joka oli juuri saanut vauvan. Nainen oli kuuro ja vauvakin todettiin kuuroksi. Puhuimme kielellisestä kehityksestä ja nainen murehti lapsensa kuuroutta. Joo, siis puhuimme, vaikka nainen oli kuuro. Löytyiskös tälle selitystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa onkin vähän mietittävää! Maallikkona tulis mieleen, että sä sait ehkä unessa muistutuksen siitä, että teidän lasten osalta kielenkehitysasia on aika hyvässä hallussa, kun teillä ei ole enempiä haasteita kuin kaksikielisyys? Näin suoraviivainen on mun unenselitysmenetelmä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!