keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Viisi blogia

Ihana Sofia haastoi minut kirjaamaan viisi ulkosuomalaisten suomeksi kirjoittamaa blogia joista pidän ja joita itse seuraan. Lisähaasteena on, että listatuissa blogeissa on jäseniä toistaiseksi alle kaksisataa. 

1. Kaksoiselämää kuvaa terävästi tanskalaista arkea kaksosten äitinä. 

2. Spotless Housewife Ronja asuu aurinkoisessa San Diegossa ja kertoo blogissaan elämästään mielenkiintoisten tekstien ja hienojen kuvien kautta. 

3. Sanna on jo toista kertaa Puolassa ja kirjoittaa blogissaan kauniisti perhe-elämästä Wroclawissa.

4. Kulkukatti, minulle uusi ja mukava blogilöytö, asuu mieheni kotikaupungissa Torinossa ja kertoo blogissaan elämästään ranskalaisen Kollin kanssa.

5. Chiliä ja kanelikahvia -blogin Jonna puolestaan asuu tässä meidän naapurissa, Jukatanin niemimaalla. 

Kaikki viisi blogia ovat mielestäni seuraamisen arvoisia ja antavat kuvaa ulkosuomalaisten elämästä eri puolilla maailmaa. Osa ylläolevista bloggaajista on ehtinyt tämän haasteen jo saadakin, mutta teille muille pistän haasteen tulemaan eteenpäin jos sen haluatte ottaa vastaan! 

11 kommenttia:

 1. Kata, olet nopeampi kuin salama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan tuon kohteliaisuutena :)

   Aamut ovat oivia hetkiä bloggailuun: mulla on muutama tunti omaa aikaa kun lapset ovat hoidossa tahoillaan. Ja tätä nykyä blogitekstien kirjoittaminen onnistuu parhaimmillaan nopeasti kun olen päässyt kirjoittamisen makuun ja rytmiin kiinni. Listan miettiminen kesti kauemmin kuin sen kirjoittaminen mutta melkein kaikki listasuosikit tulivat kyllä melkein heti mieleen.

   Poista
 2. Onpahan noita hyviä ehdot täyttäviä blogeja muuten muitakin, mutta kun piti rajata lista viiteen niin minäpä tunnollisena tyttönä rajasin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Minä en heti viittä blogia keksikään - olen seuraillut enempi kaksosiin, lapsettomuuteen yms. keskittyviä blogeja. Ja salamatkustajalla on varmaan yli 200 jäsentä :) Mutta jospa vaikka löytäisin uusia, katsotaan!

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen ulkosuomalainen blogaaja (en oikein tykkää sanasta "ulkosuomalainen", sillä inhoan Suomea, eikä minulla ole kansallisidentiteettiä, vain kieli-identiteetti, mutta kuitenkin), joskin yleensä kirjoitan blogissani muista jutuista. Mutta löytyy sieltä myös oma kategoriansa, jossa ihmettelen tämän maan tapahtumia: http://http://www.ilmestykset.net/category/hollanti/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lukuvinkistä Maija! Käyn tutustumassa blogiisi kunnolla paremmalla ajalla.

   Poista
 5. Moi Kata!
  Loysin juuri sun blogin ja jain mielenkiinnolla lukemaan juttujasi! Mukava loytaa ulkosuomalaisten blogeja, meita on niin monta!
  Itsekin kirjoitan kahta blogia Saudi-Arabiasta. Tassa linkit:
  http://blueabaya.blogspot.com/
  http://imagesofsaudi.blogspot.com/

  Kay joskus visiitilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laylah! Nyt vasta huomasin tämän sun viestisi. Kiva, että viihdyt lukemassa blogiani. Tulen pian vastavisiitille!

   Poista
 6. Moikka! Kiva oli loytaa sun blogiin :) Mulla on myos oma blogi, jonka tosin vasta olen aloittanut www.latitudecuador.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Käyn tutustumassa heti blogiisi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!