sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Belmopanin bulevardit

Alla olevissa kuvissa näkyvällä sinänsä kauniilla maalaistiellä on nyt vähän yli viikon verran ollut uusi juhlallinen nimi: Queen Elizabeth II Boulevard. Prinssi Harry oli viikko sitten perjantaina juhlavieras seremoniassa, jossa tie nimettiin uudelleen Harryn isoäidin mukaan. Tien nimi oli ennen Zennia Boulevard, mutta se tunnettiin toisaalta myös nimellä Cohune Walk Boulevard. Saa nähdä mitä nimeä kyläläiset lopulta tulevat tiestä käyttämään. 

Queen Elizabeth II Boulevard yhteen suuntaan
Queen Elizabeth II Boulevard toiseen suuntaan
Tie ja sen hieno nimi vetävät vertoja kylän toisella puolella kulkevalle Belizen ensimmäisen pääministerin mukaan nimetylle George Price Boulevardille. Pääministerin bulevardi voittaa tosin kuningattaren bulevardin mennen tullen kuoppien määrässä. George Price Boulevardin loppupää on ihan hyvä ja leveä maalaistie, mutta alkupäätä ei taideta lainkaan ylläpitää ja ylläpidon puute näkyy ja tuntuu.

Olen mennyt pääministerin bulevardia autolla koko matkan vain kerran, pari vuotta sitten. Olimme liikkeellä nelivetoisella Fordillamme, joka on tarkoitettu hankalaan maastoon ja huonoille teille. Se oli aikamoista kyytiä; Cosimo ajoi ja minä ihmettelin. Toiste emme ole uskaltaneet lähteä kokeilemaan pääseekö tietä varmasti koko matkan juuttumatta kuoppaan kiinni. Kuoppaisimmista kohdista ei meillä ole kuva-aineistoa koska minun oli pidettävä kaksin käsin penkistä kiinni niitten yli ajettaessa.

George Price Boulevardin alkupäätä, vähän vähemmän kuoppaiselta kohdalta

4 kommenttia:

 1. Hei Kata! Huomasin saaneeni sinusta uuden lukijan blogiini ja uteliaana tulin kurkkaamaan sinun elämääsi tänne. Kivoja kuvia ja kiinnostavia juttuja, Belize on minulle eksoottinen kohde. Palmujen katveessa on varmasti mukavaa elellä. Täällä Pohjois-Italiassa vielä odotellaan kukkia joen rannalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vastavierailulle! Palmujen katveessa on täällä Belmopanin kylällä oikein hyvä elää. Mutta asut kyllä itsekin kivassa paikassa, mieheni Cosimon kotikaupungissa. Kaikkialla on hyvät ja huonot puolensa, meillä on välillä kova ikävä sinne teillepäin!

   Poista
 2. mielnkiintoisen monimuotoisia nämä maailman bulevardit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin? Sitä katsoo vaikkapa Helsingin Bulevardia vähän eri kulmasta kun on ajanut näitä juhlallisen kuuloisia maalaisbulevardeja pitkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!