sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Intialaisia herkkuja

Eilen minulta jäi kivojen syntymäpäiväjuhlien lisäksi välistä illalliskutsut Cosimon toimiston vuokraisännän luona. Oli harmi jättää illallinen väliin, mutta en ole vielä ihan tolpillani vaikka kuumeeton olenkin. Cosimo meni siis yksin. Minä laitoin lapset ja koirat nukkumaan ja istuskelin illan tietokoneen ja television ääressä. 

Cosimon toimiston vuokraisäntä- ja emäntä ovat Intian sikhejä mutta ovat asuneet Belizessä jo neljännesvuosisadan. Intialaisten osuus Belizen väkiluvusta on noin 3%, ja vaikka suurin osa maan intialaisista asuukin kai Belize Cityssä, Belmopanissakin on oma pieni intialaisyhteisönsä. Eilisillä illallisilla oli mukana myös Matildan raskautta Belmopanissa seurannut mahtava intialainen lääkärini lääkärivaimonsa, lääkäripoikansa ja miniänsä kanssa.

Kymmenen jälkeen Cosimo tuli kotiin, muttei tyhjin käsin. Toimiston vuokraemäntä oli lähettänyt minulle Cosimon mukana täyden intialaisen aterian, kahdeksan astiaa täynnä erilaisia suussasulavia herkkuja. Söin niitä lautasellisen vielä illalla, en nälkääni vaan koska ne näyttivät niin ihanilta. Ulkonäkö ei pettänyt. Ateria oli yksi parhaista intialaisista aterioista jonka olen ikinä syönyt, ja aterioiden aatelia ihan kaikissa vertailuissa. 

Herkkuja riittää sunnuntailounaaksi asti. Harmi, että nyt kello on vasta kahdeksan aamulla! 

3 kommenttia:

 1. Ai ihanaa! Olisinpa saanut olla vieraanasi ja mussutella kanssasi!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa herkulliselta :P Ja ihanan huomaavaista emännältä muistaa sinuakin :)
  Intiassa käydessäni makukokemukset rajoittuivat "fried rice and vegatables" annokseen vähän joka päivä mausteallergioiden vuoksi. Nyt kun allergiat ovat lieventyneet, olisi ihana saada maistaa tuollaisia herkkuja :)

  VastaaPoista
 3. Oli muuten aivan täydellisen hyvää ruokaa vielä lounaallakin. Lapsetkin söivät suurella halulla lautasensa tyhjiksi ja pyysivät vielä lisääkin. Sinänsä harmi, että olisin kyllä suurella halulla syönyt kaiken vaikka ihan yksin ;)

  Illallinen palautti meidät taas maan päälle. Mä en viikolla päässyt sairastamisen vuoksi kauppaan ja Cosimokin ehti käydä vain pikaisesti hakemassa pahimpaan hätään perustarpeita. Täksi illaksi emme saaneet improvisoitua kodin tarpeista mitään sen kummempaa kuin paistettuja kananmunia ja paahtoleipää. Voi itku.

  Sofia, sinähän osaa itsekin tehdä ihanannäköisiä intialaisia herkkuja! Munkin täytyisi ehkä ruveta opettelemaan...

  Ja voi harmi Sari, ettet päässyt allergioiden vuoksi nauttimaan Intian herkuista. Ehkä pääset lomailemaan sinne vielä uudestaan vähemmillä allergioilla? Mä en ole Intiaan asti vielä koskaan ehtinytkään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!