torstai 1. maaliskuuta 2012

Kuninkaallisia vieraita

Huomenna on vihdoin se suuri päivä: prinssi Harry tulee edustamaan isoäitiään kuningatar Elisabetin vallassaolon 60-vuotisjuhlamenoihin Karibian alueelle ja Brasiliaan, ja saapuu huomenna Belmopaniin.

Prinssin kunniaksi on järjestetty katujuhla muutaman kadun päähän meistä. Minua vähän hirvittää ajatus pitkälle iltaan kestävistä juhlista ihan naapurissa. Voin vain kuvitella miten suuresta kansanjuhlasta on kyse; kuninkaallisia vieraita ei usein näillä kulmilla nähdä. Kadunpätkä nimetään huomenillalla virallisesti HM Queen Elisabeth II Boulevardiksi. Iltaan kuuluu myös garifuna-, kreoli- ja mestitsekulttuureihin liittyviä esityksiä. Maya-kulttuuriin prinssi saa tutustua lauantaisella vierailullaan Xunantunichin maya-temppelialueella.

Pidän kovasti paikallisista tapahtumista, niissä on hyvä ja leppoisa tunnelma. Garifuna-rummutusta ja tanssia on hienoa seurata, ja uskon, että muutkin esitykset ovat viimeisen päälle suunniteltuja ja vaikuttavia. Osa minusta ajattelee, että pitäisi viedä lapset harvinaislaatuiseen tapahtumaan. Mutta luulen, että saamme tyytyä seuraamaan tapahtumaa televisiosta. Matilda on edelleen sairas eikä meistä taida huomennakaan olla mihinkään lähtijöiksi. Toisaalta olen ihan helpottunut, ettei ole pakko lähteä koko kylän ja arvatenkin myös lähikylien asukkaiden kanssa yrittämään nähdä vilausta nuoresta brittimiehestä. Meillä kuunnellaan siis huomenissa ihan tyytyväisinä kodin seinien sisältä naapurikadun juhlaa. Garifuna-rummutus ainakin varmasti kuuluu tänne asti ihan ongelmitta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!