perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lääkärillä

Vein Matildan lastenlääkärille tarkastettavaksi. Viime yönä tytön kuume nousi hyvin lähelle 40 celsiusastetta ja aloin epäillä, ettei tässä ehkä hampaista olekaan kysymys. Lääkärikään ei kuitenkaan löytänyt Matildasta mitään muuta vikaa kuin kuumeen. Jos kuume jatkuu yli yön, täytyy huomenna yrittää alkaa selvittää kokeitten avulla mikä tyttöä vaivaa. 

Belmopanin sairaala on sillä alueella minne prinssi Harry huomenna saapuu katujuhliin. Alueella oli kuulemma jo tänään ruuhkaa kun poliisi ja muut viranomaiset harjoittelivat huomista varten. En mitenkään pala halusta lähteä sinne huomenna seikkailemaan laboratorioon, semminkin kun sairaala ei muutenkaan ole lempipaikkojani Belmopanissa. 

Viime yönä kun Matilda oli oikein kipeä ihmettelin itsekseni mitä sitten teen jos kuume ei ota laskeakseen. Lähdemmekö porukalla viemään häntä yötä vasten Belmopanin sairaalaan; menenkö minä yksin Matildan kanssa ja Cosimo jää kotiin vartioimaan Mikon unta? Ennen kaikkea mietin kannattaako tyttöä sairaalaan viedä ollenkaan. Missä vaiheessa on turvallisempi olla sairaalassa kuin kotona? Mikon ensiapukeikasta Kingstonista muistan mielessä tykyttäneen ajatuksen: meidän täytyy saada poika täältä pois. 

Kun Miko iltaisin hyppii sängyssä huomaan sanovani hänelle ääneen, että hänen pitää olla varovaisempi koska emme halua päätyä ensiapuun korjauttamaan katkenneita raajoja jos voimme sen välttää. En samalla tavalla huolehdi Espoossa tai vaikkapa Houstonissa. On helpottavaa olla ambulanssimatkan päässä maailmanluokan sairaalahoidosta. Ja päinvastoin: kun jompikumpi lapsista on sairas kotona Belmopanissa en pysty kunnolla rauhoittumaan, minulla on koko ajan pala kurkussa, kunnes sairaus helpottaa ja elämä vähitellen palaa taas tavallisiin uomiinsa.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Belmopanin ainoa lastenlääkäri kuuluu meidän ystäväpiiriimme. On ihan erilaista jutella hoitovaihtoehdoista hänen kanssaan kuin jonkun vähemmän tutun lääkärin kanssa. Ja tänään näyttää toimineen sama taika kuin joskus ennenkin: lääkärikäynnin jälkeen Matilda oli yhtäkkiä parempivointinen. Sain hänet ottamaan illalla kuumelääkkeen huomaamatta suklaavanukkaaseen piilotettuna ja ensimmäistä kertaa moneen päivään tyttö nukahti kuumeettoman tuntuisena omaan sänkyynsä. 

Lampaita laiduntamassa eläinlääkärin vastaanoton vieressä,hienolta kuulostavan George Price Boulevardin varrella

6 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista Matildalle! Toivotaan, että kuume oli siinä.

  VastaaPoista
 2. Meillä mies käytti molempia ensiavussa ja sitä kautta vielä sairaalassakin. Minä olin terveen vauvan kanssa kotona. Tanskassa on onneksi ihan hyvät sairaalat. Raskausaikana ja sen jälkeenkin tuli vietettyä niin paljon aikaa keskussairaalassa, että luottamussuhde pääsi syntymään :)

  Toivottavasti tyttö paranee itsestään!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti Matilda pian paranee!
  Meillä täällä Mainen metsissä on sama tyyli: pitää poikia varsinkin komennella olemaan varovaisempi, kun sairaalaan on niin pitkä matka. Pieni klinikka onneksi löytyy lähikaupungista, mutta auki vain tiettyinä tunteina, ja kun kerran sinne soitettiin neuvoa kysymään, neuvo oli: ajakaa isompaan sairaalaan...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista ja toivotuksista! Nukuimme pitkästä aikaa aika hyvin koko porukka ja Matildalla on enää vain vähän lämpöä tänään. Mikä lie tyttöä vaivannut mutta toivotaan, että se on nyt ohi.

  Onneksi ei tarvinnut lähteä sairaalaan seikkailemaan. Niin kai se on Mimmi, että täytyy jakaa tehtävät: ei kannata varmaan viedä tervettäkin lasta sairastumaan sairaalaan...

  Hauska kuulla Sennie, että muutkin varoittelevat lapsia olemaan rauhallisesti, ettei jouduta sairaalakeikalle! Panin sun blogit muistiin ja käyn niihin tutustumassa kunnolla paremmalla ajalla.

  VastaaPoista
 5. Tuli mieleeen, etta voisikohan Matilda tauti olla vauvarokkoa? Siinahan nousee korkea kuume muutamaksi paivaksi ilman muita oireita ja sitten kun kuume laskee tulee ihottuma. Toivotaan etta kuume nyt tosiaan pysyy poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi muuten hyvinkin ollakin! Kiitos vinkistä. Matildalla on itse asiassa vähän rintakehässä tänään ihottumanalkua. Toivotaan, että se oli sitä, koska selittämätön kuumekaan ei ole niin kiva juttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!