tiistai 6. maaliskuuta 2012

Maanantai-illallinen

Viikon ensimmäinen ajatuksella tehty illallinen on kohta valmis: grillikylkeä vihannescouscousin kera. Grillikylki on ollut uunissa kohta tunnin. Pian on aika kääntää lihapalat toiselle kyljelleen ja valmistaa vihannescouscous. Näppäränä kotirouvana leikkasin vihannekset pieniksi paloiksi jo aiemmin: sipulia, valkosipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, selleriä. En saanut mentyä tänä aamuna vihanneskauppaan ja nämä vihannekset onkin valittu niin arkipäiväisestä syystä kuin että niitä sattui olemaan jääkaapissa. (Tiedän kyllä, että tomaatti on itse asiassa hedelmä, mutta vihanneksena se meillä kulkee. Tomaattien identiteettikriisin uhallakin.)

Ajattelin paistaa vihannekset kevyesti oliiviöljyssä ja sekoittaa kanaliemessä valmistettuun couscousiin - kanaliemessä koska tässä taloudessa ei näytä muuta lientä koskaan olevan. 

Liha tuoksuu jo nyt niin hyvältä, että olen melko varma, että illallisesta tulee herkullinen. Teen grillikylkeä aika usein koska vaikka se kypsyy hitaasti se on nopea ja helppo valmistella uuniin. Couscous on myös nopeaa ja helppoa ruokaa. Illan ateria täyttää siis omalaatuiset pikaruokavaatimukseni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!