lauantai 3. maaliskuuta 2012

Sekoitan kotihoidontukisoppaa vielä vähän

Suomen hallituksen suunnittelema kotihoidontuen leikkaaminen näyttää ihmetyttävän muitakin kuin minua

Hämmentävää on esimerkiksi se, että puuttuvien päiväkotipaikkojen ja koulutettujen opettajien lisäksi Suomessa ei itse asiassa näyttäisi olevan lapsiaan kotona hoitaville yli kaksivuotiaiden vanhemmille töitäkään. Eli jos kotihoidontukea lasketaan vuodella, monet sen varassa eläneistä vanhemmista siirtyvät yhdeltä tuelta toiselle, kotihoidontuesta työmarkkinatukeen. Ne joitten työpaikka on ollut odottamassa siirtyisivät töihin vuotta aikaisemmin. Ottaen huomioon miten vaikeaa Suomessa on nuorten naisten saada vakituisia työpaikkoja ja kuinka monet ovat käytännössä työttömiä lapsen saadessaan, aika pieniltä näyttävät suunnitellun muutoksen hyödyt kaikin puolin. 

Valtion menot ehkä vähentyisivät muutoksen myötä, mutta kuntien näyttäisivät arvioiden mukaan lisääntyvän. Pidennetäänkö siis tässä takkia toisesta päästä ja lyhennetään toisesta? Vai mistä suunnitelmassa oikein on kysymys?

Toivon todella, että minulta on jäänyt tässä ymmärtämättä joku keskeinen asia. Mielenkiintoista kuulla miten hallitus ehdotustaan selittää, jos ja kun selittää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!