perjantai 30. maaliskuuta 2012

Toripäivä

Belmopanissa on toripäivä tiistaisin ja perjantaisin. Silloin torialueelle nousee toinen toisensa viereen kojuja, joissa myydään hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa ja kananmunia, vaatteita ja DVD:itä. Torialueen läheiset parkkipaikat ja tienvarret täyttyvät autoista. Torin läheisillä niityillä laiduntavat mennoniittojen hevoset. 

Torilla tuoksuu korianterilta, makeilta hedelmiltä, kalalta ja auringolta. Puhe sorisee ainakin espanjaksi, englanniksi, krioliksi ja mandariinikiinaksi. Kaikennäköisiä ja -ikäisiä belizeläisiä kiertelee kojujen lomassa. Ihmiset pysähtyvät juttelemaan keskenään tai tekemään ostoksia ja jatkavat sitten taas matkaa. Minä törmäsin kymmenen minuutin kierroksen aikana kolmeen tuttuun ja vaihdoin kaikkien kanssa muutaman sanan. Ostin banaaneja ja pikkusipuleita ja korianteria, mutta lähinnä vain kiertelin ja imin itseeni toritunnelmaa.

Tienvarret ovat toripäivänä täynnä autoja. 
Belmopanin torikuvaa.
Torilta löytyy mielin määrin ihania tuoreita vihanneksia.
Torilla käydään kauppaa ja tavataan tuttuja.
Kanamunaostoksilla. Me ostamme tätä nykyä tavallisesti kerralla koko levyllisen munia. Levy on helpompi kuljettaa kuin yksittäiset munat muovikassissa ja meidän taloudessa syödään kananmunia hyvällä halulla.
Torialueen parkkipaikka täyttyy jo varhain aamulla torimyyjien autoista.
Torin toisella puolella myydään vaatteita ja kenkiä ja esimerkiksi kosmetiikkaa.
Lisää vaatekojuja. Torilla näytti tänään olevan myynnissä myös muun muassa käsintehtyjä koruja. 
Hevonen parkissa lähiniityllä.
Henkilöautojen lisäksi tienvarret täyttyvät toripäivinä myös busseista.

Ps. Pahoittelen kuvien laatua. En kanna järjestelmäkameraa mukana arkimenoissa ja sillä on sitä paitsi vaikeaa ottaa huomaamatta kuvia. Ihmiset jäykistyvät ja rupeavat helposti poseeraamaan kameralle! Kännykkäkameralla on siis nämäkin kuvat otettu.

4 kommenttia:

 1. Italiassa on myös yleistä tehdä ostokset torilla. Kuitenkin Belizen torinäkymät näyttävät eksoottisilta italialaisesta näkökulmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italialaisilla toreilla on kyllä myös oma tunnelmansa! Muistaakseni desibelit nousevat Belmopanin torimenoa korkeammalle...

   Poista
 2. Hei! Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!