keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Belizen huhtikuu

En tiedä mitä ovat nämä vaaleanpunaisina maalis-huhtikuussa kukkivat puut, mutta niitä on Belmopanissa paljon.
Montaa tienpätkää koristaa tällä hetkellä vihreän ja vaaleanpunaisen viehko sekoitus.
Huhtikuu on juuri niin tuskaisen kuuma kuin aikaisemmilta vuosilta Belizessä muistinkin. On polttavan aurinkoista ja kosteaa. Mutta vaikka koko ajan on hengästyttävän helteistä, ja heti kylmän suihkun jälkeen hiki taas valuu pitkin otsaa, pysähtyneessä kuumuudessa on myös jotain lohduttavaa. Lämpö tuntuu kirjaimellisesti syleilevän joka puolelta, ja elämänrytmi on entisestäänkin hidastunut. Kuumassa on vaikea tehdä mitään kiireellä. Koko ajan on vähän unenomainen olo, tuntuu siltä niin kuin lilluisi päivän toisensa jälkeen kuumassa kylvyssä rennosti puoliunessa. 

Olen ollut vähän ärsyyntynyt ja huonolla tuulella koko alkuviikon, mutta kun vihdoin annoin kuumalle periksi, aloin vähitellen tuntea oloni paremmaksi. 

Mikon leikkikoulu on tämän ja ensi viikon pääsiäislomalla. Perjantaista maanantaihin on Cosimokin lomalla, mutta olemme aikeissa pyöriä ihan täällä kodin piirissä lomapäivät. Monet ystävät ovat lähdössä pääsiäislomaksi matkoille. Meillä oli viikonlopulle suunnitteilla ratsastustunti, mutta sekin peruuntui. Taidamme siis tosiaankin pyhittää muutaman lepopäivän ensi viikonloppuna. Se sopii minulle oikein hyvin. 

Kävin eilen illalla syömässä tyttökaveriporukan kanssa ja vaikka olin kotona jo pian yhdeksän jälkeen en saanut heti mentyä nukkumaan. Pongo ei näytä pitävän siitä, että olen illalla poissa. Se on nyt nukkunut huonosti molemmat yöt joita vasten olen käynyt itsekseni ulkoilemassa. Nämä ovatkin ensimmäiset kerrat Pongon elämän aikana kun olen käynyt missään iltaa viettämässä ilman Cosimoa tai koko perhettä. Ei siis ehkä ihme, että koiraa ihmetyttää. Se nukkui levottomasti ja heräsi haukkumaan kahdesti viime yönä. Yö oli todella kuuma ja Matilda puolestaan heräsi etsimään vesipulloaan useamman kerran yön aikana. Nukuin koko yön muutaman tunnin pätkissä ja nyt väsyttää kamalasti. 

Tekisi mieli nojata pää kuumaan kosteaan säähän ja käydä seisaalleen nukkumaan. Ilma tuntuu niin tukevalta ja paksulta, että sen melkein uskoo kantavan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!