tiistai 17. huhtikuuta 2012

Hyvä päivä

Eilisen känkkäränkkäpäivän ja huonosti nukutun yön jälkeen tänään on ollut taas oikein leppoisa päivä. 

Ulkona paistaa aurinko niin tarmokkaasti, että on vaikea muistaa mitään muita vaihtoehtoja auringolle ja helteelle. Mikolla oli kiva aamu leikkikoulussa, Matildalla lastenhoitajan kanssa, ja minä sain hoidettua vähän pitemmän kaavan kautta taas aamulla asioita. Vein Mikon leikkikouluun ja kävin sitten kierroksella pankissa, ruokakaupassa, hedelmäkaupassa ja lihakaupassa. Lastenhoitajan ja kotiapulaisen sosiaaliturvan maksu jäi vielä huomiselle.

Iltapäivä on sujunut perinteisissä merkeissä. Lounaan, Matildan päiväunien, välipalan ja yleisen oleilun puitteissa aika kuluu mukavasti ja ilman yllätyksiä.

Tavallinen arki on oikeasti parasta mitä tiedän. Olen oikeastaan vähän yllättynyt siitä kuinka paljon saankaan irti ihan tavallisista asioista. Kun aloittaa autoilun vasta vähän vanhemmalla iällä riittää kauppareissu aamun haasteeksi. On hienoa kun saan tehtyä lounaan, joka maistuu molemmille lapsille ja vielä minulle itsellenikin. Tuntuu siltä kuin olisin ratkaissut jonkun hankalamman matemaattisen yhtälön, kun suunnittelemani ja ylläpitämäni päivärutiinit toimivat ja Matilda nukahtaa taas kerran päiväunille ilman ongelmia. 

Koska sain aamun kauppakierroksella illallistarpeetkin hankittua ja tiedän ruuan valmistuvan helposti ja nopeasti, ja lasten nukkumaanmenoaika on enää muutaman tunnin päässä, uskallan epäillä, että tästä tulee kaikin puolin hyvä päivä! 

2 kommenttia:

  1. Arjessa on juhlan tuntu täälläkin. Ihanaa olla kotona, jossa rutiinit ja tutut kuviot tuovat minulle ja lapsille turvaa ja helppoa yhdessäoloa. Ja myös näitä hiljaisia hetkiä, jolloin kaksoset nukkuvat ja minä saan hengähtää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loman jälkeen on munkin mielestä aina ihana asettua taas kotiin ja tuttuihin rutiineihin! Matkan päällä täytyy olla ihan eri tavalla valppaana. Kotona on systeemit ja tavarat järjestetty siihen malliin, että lapset voivat leikkiä rauhassa ilman, että niitten perään täytyy koko ajan poukkoilla katsomaan mitä ovat saaneet käsiinsä ja minne ovat menossa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!