torstai 12. huhtikuuta 2012

Kenkäostoksilla

Löysin eilen Mikolle ja Matildalle kivat kengät. Hajoavat varmaan hetkessä, mutta toisaalta maksoivat muistaakseni 5,50 Belizen dollaria pari, eli yhteensä noin neljällä ja puolella eurolla sain molemmille lapsille kengät. Ja kivoilta ne näyttävät joka tapauksessa niin kauan kun pysyvät ehjinä jalassa.Oli oikeastaan aika sattuma, että lapsille löytyi täältä minkäänlaisia jalkaansopivia kenkiä. Tavallisesti ostamme kaikki lasten vaatteet ja kengät joko Euroopasta tai Yhdysvalloista, koska täällä on aika huonot valikoimat ja toisaalta usein myös aika korkeat hinnat. Täällä Belmopanissa en kovasti kauppoja tavallisesti edes kiertele, tai jos kierränkin niin aika harvoin ostan muuta kuin ruokaa tai ihan peruskäyttöesineitä.

Olenkin viime päivinä alkanut vähän uneksia pitkästä viikonlopusta Miamissa. Lapset tarvitsisivat uusia vaatteita ja vähän pitempään kestäviä kenkiä, ja miksen minäkin. Miami on tässä lähimailla mielestäni paras ostospaikka siinä mielessä, että lento sinne ei kestä kauan ja perillä on tuttuja kauppoja, joista minun on helppoa ja nopeaa löytää etsimäni. Meksikossakin on ihan hyvät ostosmahdollisuudet, mutta koska en tunne paikallisia kauppoja hyvin enkä myöskään puhu espanjaa ostosreissut Meksikoon ovat vähän haastavampia kuin Yhdysvaltojen puolelle.

Miamissa meillä on viime aikoina ollut pitkän viikonlopun aikana tapana yöpyä ensin pari yötä Miami Beachillä ja sitten pari yötä lentokentän lähellä sijaitsevassa Sofitel-hotellissa. Odotin Miami Beachin olevan hyvin teennäinen ja keinotekoinen paikka, mutta yllätyksekseni se onkin osoittautunut rennoksi ja moderniksi pikkukaupungiksi. Miami Beachillä kuljetaan autojen sijaan paljon jalan ja pyörällä. Ravintoloiden terasseilla istuu niin koiria kuin ihmisiäkin. Kaupungin yleisolemus tuntuu keinotekoisen sijaan hyväksyvältä ja vapaalta. Nautimme Miami Beachissa pari päivää mukavasta tunnelmasta, hyvästä ruuasta, ja totuttelemme taas ihmisiä viliseviin katuihin hiljaisen Belmopanin sijaan. 

Sofitel-hotellissa lentokentän lähellä on puolestaan kiva ranskalainen ravintola ja sieltä on myös kätevä ja halpa bussikuljetus läheiseen isoon ostoskeskukseen. Uusi työnjakomme ostoskeskuksessa on se, että Cosimo vie Mikon elokuviin ja minä käyn sillä aikaa rattaissa istuvan Matildan kanssa teho-ostoksilla. Matilda tuntuu nauttivan menosta ja meiningistä. Ainakin viimeksi hän vilkutteli ohikulkijoille rattaista ja jaksoi aika kärsivällisesti odottaa, kun etsin hänelle ja Mikolle vaatteita ja sovitin itsekin muutamia vaatekappaleita. 

Sopiikin aina vain toivoa, että ostospäivänä on intoa ja energiaa kiertää kauppoja. Joskus olen ollut oikein voimissani ja käynyt todellakin kirjaimellisesti kerralla ostoksilla monen kuukauden edestä. Mutta toisinaan minua alkaa yhtäkkiä ostoskeskuksessa laiskottaa, joka kaupasta soiva eri musiikki ja ihmismassat sekoittavat pääni, enkä enää muista mitä olin oikeastaan hakemassa. Täytyykin ehkä alkaa kerätä ostoslistaa siltä varalta, että into kiertää taas pitkästä aikaa kauppoja ehtii vielä laantua ennen kuin ehdin Miamiin asti. Listasta voin sitten ostoskeskuksessa heikolla hetkellä hakea inspiraatiota.

4 kommenttia:

 1. No kyllä on humoristiset, vähän crocs tyyliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaiset Crocs-kopiot nämä taitaa tosiaan olla, tosin paljon huonommanlaatuista muovia. Mutta eivät hajonneet vielä ensimmäisenä päivänä käytössä. Se on meillä jo ihan hyvä merkki!

   Poista
 2. Onpa söpöt kengät:) Asuin Miamissa 8 vuotta sitten ja siellä kyllä riittääkin hyviä kauppoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän olet asunut vaikka missä!

   Miamissa on tosiaan hyviä kauppoja riittämiin. Me käydään tavallisesti ostoksilla ihan niissä tylsissä peruspaikoissa joita löytyy joka puolelta Yhdysvaltoja, mutta kiva on kuitenkin nauttia Miamin monikulttuurisesta ja omalaatuisesta ilmapiiristä muutaman päivän ajan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!