maanantai 2. huhtikuuta 2012

Rikkinäinen kamera

Ihana kamerani hajosi selittämättömästi lauantaina. Kameralla ei yhtäkkiä voi enää tarkentaa; yhteys kamerasta linssiin on mennyt jotenkin epäkuntoon. Harmittaa. Varsinkin koska Belizessä emme voi kameraa korjauttaa. Jos kameran korjaus Euroopassa kestää pitempään kuin meidän kesälomamme, voimme joutua jättämään kameran toiselle puolelle maailmaa niinkin pitkäksi aikaa kuin vuodeksi. Joka tapauksessa taas seuraavaan lomaan asti. 

Niin on käynyt meille jo kerran aikaisemmin, tosin silloin eri kameran kanssa. Kamera lakkasi kesken kaiken menemästä päälle. Sillä kerralla kameran korjaus ja sen saaminen takaisin käyttöömme kesti harmillisten sattumien vuoksi yli vuoden. Sen vuoksi meillä onkin itse asiassa kaksi kameraa. Toisen hankimme lopulta kun kesti niin kauan saada ensimmäinen korjatuksi ja takaisin käyttöömme. Toinen kamera paljastui vähän yllättäen vielä ensimmäistäkin paremmaksi. Onnekseni siitä kakkoskamerasta muotoutui minun kamerani, kun taas ykköskameramme jäi lähinnä Cosimon käyttöön. Sitä onnea kesti niin kauan kunnes kamerani nyt siis hajosi. 

Jostain syystä en osaa oikein iloita siitä, että meillä on taloudessamme edelleen yksi ihan hyvä ja toimiva kamera. Se alkuperäinen, jonka sijaiseksi tämä nyt hajonnut kamera alunperin hankittiin. Kamerani hajoaminen nimittäin muistutti siitä, että sähkölaitteet voivat millä hetkellä hyvänsä mennä rikki ja jättää pulaan. Nyt katselen epäluuloisena myös toista kameraamme. Ja kännykkää ja MacBookia. En halua, että ne pääsevät yllättämään minut niin kuin kamerani!

Ensimmäisen maailman ongelmia (first world problem) tämäkin. Tuntuu nololta napista kameroista tai oikein mistään muustakaan, kun olen niin onnentyttö.

Ja näyttää tuolla vähän huonommallakin kameralla onneksi saavan ainakin meidän lapsista ihan kivoja kuvia. Alla vähän kuvia pääsiäismunienmetsästyksestä (Easter egg hunt), joka pidettiin Yhdysvaltain suurlähetystön asuinalueella lauantaina. Siitä vähän enemmän tuonnempana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!