maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sunnuntaibrunssi Ka'anassa

Vakiopöydässämme ihanan Ka'ana-hotellin La Cieba -ravintolassa 

Limetti ja inkivääri -daiquiri. Tavallisesti en juo päiväsaikaan mutta tämän herkun kohdalla tein poikkeuksen. Ruokaan kävimme niin nopeasti käsiksi, etten ehtinyt ottaa kuvia ennen kuin kaikki oli jo mennyt.

La Cieba -ravintola

Frieze Lounge -baari
Kasvillisuuden takana ovat piilossa huoneet, casitat ja uima-allasalue
Miko juoksulenkillä hotellialueella brunssin jälkeen
Ka'anan sisäänkäynti
Näkemiin taas ensi kerralla!
Ka'ana-hotelli on yksi lempipaikkojani Belizessä; vähän luksusta arjen keskellä. Ka'ana sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Belmopanista lähellä Belizen ja Guatemalan rajaa. 

Muutamaa kuukautta ennen kuin muutimme Belizeen kävimme Jamaikalta tutustumassa uuteen kotimaahamme. Cosimo oli Belizessä töiden puolesta käynyt säännöllisesti jo useamman vuoden ajan, siitä asti kun olimme asuneet Jamaikalla, mutta minulle ja Mikolle vierailu oli ensimmäinen. Olimme käytännössä Cosimon työmatkalla mukana ja kiersimme hänen kanssaan tarkastamassa EU:n Belizessä rahoittamia pienempiä projekteja. Matkustimme läpi lähes koko maan, pohjoisen Orange Walkista etelän Punta Gordaan, ja kiersimme niin maya-kyliä kuin peruskouluja ja banaaniviljelmiäkin. Matkasta muodostui minun osaltani yksi parhaista lomamatkoista ikinä, siitäkin huolimatta, että olin alkuraskauden vuoksi koko ajan vähän pahoinvoiva. 

Ka'anassa pysähdyimme työvelvollisuuksien välissä viettämässä vapaan viikonlopun. Minä ihastuin paikkaan heti. Huoneemme oli talonpuolikas, jonka edessä oli mukava lepäillä riippumatossa. Viihdyimme hotellilla melkein koko vapaan viikonlopun. Söimme nautinnolla kaikki ateriat La Cieba -ravintolassa. Muistaakseni lähdimme hotellista vain tutustumaan Xunantunichin maya-temppeliin ja kävimme samalla reissulla katsomassa miltä näytti Belizen ja Guatemalan välinen raja. Muuten lepäilimme uima-altaalla ja kauniissa huoneessamme. 

Sen viikonlopun jälkeen emme ole toiste Ka'anassa yöpyneet mutta käymme aika usein hotellin ravintolassa lauantai- tai sunnuntaibrunssilla. Niin usein, että hotellin vastaanottovirkailijat tuntevat lapsemme nimeltä ja me osaamme sekä aamiais- että lounasruokalistan lähes ulkoa. Tänään söin belizeläisiä tacoja alkupaloiksi ja kalaa ja papusalaattia pääruuaksi. Hyvää oli, vaikka jostain syystä ei kyllä ihan niin hyvää kuin tavallisesti. Aamiainen Ka'anassa on kyllä vielä lounastakin parempi - täytyy yrittää seuraavalla kertaa lähteä vähän aikaisemmin liikkeelle, että osumme sopivasti perille aamiaisaikaan.

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Joo, tuo on kyllä tosiaan niin kiva paikka, että sinne asti ihan mielellään ajelee silloin tällöin!

  VastaaPoista
 3. Tuota drinkkiä jäin himoitsemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kotiin lomalta Sofia! Limetti-inkivääri-daiquiri on ihan taivaallisen hyvää. Siitä on myös alkoholiton versio, joka on herkullinen sekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!