tiistai 15. toukokuuta 2012

Kolmas paastopäivä

Pullollinen olutta. Kaksi koiraa jalkojen juuressa syvässä unessa. Lapset omissa sängyissään unessa hekin, ja Cosimo tällä kertaa yövuorossa patjalla lastenhuoneen lattialla. Hyvän päivän ilta, ja edessä toivottavasti myös pitkästä aikaa hyvät yöunet.

Aamulla Miko kävi leikkikoulussa ja Matildaa leikitti sillä välin lastenhoitaja. Minä käväisin viitisentoista minuuttia internetissä, mutta muuten aamun vapaahetki kului sosiaaliturvamaksuja maksaessa ja ystävättären kanssa kahvilla. Iltapäivä ja ilta kuluivat  leppoisasti leikkien ja lukien, syöden ja oleskellen. 

Liekö syynä se, että äidin tietokone lepää päivät toimettomana keittiön pöydällä, vai se, että televisio on pysynyt kiinni, vai ehkäpä syynä ovat kuun asento tai auringon pilkut, mutta lapset leikkivät tänään koko iltapäivän yhdessä ilman ensimmäistäkään riitaa. Miko auttoi Matildaa laskemaan takapihan liukumäestä, ja neuvoi pikkusiskolle kuinka etsiä aarretta mullasta. Sisaruskaverukset kylpivät yhdessä eikä yhdestäkään kylpylelusta tullut kiistaa. 

On ollut helppo pitää televisio kiinni tänään; se ei ole tainnut edes tulla puheeksi. Tietokone on myös pysynyt aika helposti kiinni ja pöydällä. En olisi oikeastaan meinannut edes jaksaa laittaa konetta päälle nyt illalla. Cosimo leikkasi eilen veitsellä vahingossa kipeästi sormeensa, ja syy siihen, että lopulta nostin tietokoneen syliini oli se, että halusin tarkistaa pitäisikö sormelle tehdä jotain. Niin, rupesin ensin tarkistamaan netistä asiaa haavoista, ja tulin sitten vasta katsoneeksi miehen sormea. Eiköhän tuo parane. Olisi voinut jäädä kone koko illaksi kiinni. Mutta kun nyt tässä olen, niin ajattelin raportoida, että hyvä päivä on ollut tämä kolmaskin paastopäivä. 

6 kommenttia:

 1. Hih, ainakin meillä on niin, että jos lapset leikkivät pidempään kuin puoli tuntia ilman riitoja, voi vetää viivan seinään! Sellaista nahistelua on ollut viime aikoina, mutta kuten anoppi lohdullisesti toteaisi: "Se kuuluu asiaan." :) Leppoisaa päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tavallisesti vähän sama meininki: sovussa on kyllä leikitty ennenkin, mutta tasaisin väliajoin on tullut kesken leikin riitaa. Nyt ollaan muutama päivä oltu koko porukka ihan erikoisen sopuisia. Kai se jotenkin tähän paastoon liittyy, mutta en vielä ole osannut analysoida mikä kaikki johtaa mihinkin. Tekeekö televisio lapset levottomiksi (ja televisiottomuus sopuisiksi), vai onko äiti ilman tietokonetta niin paljon paremmin läsnä, että lapset ovat siksi rauhallisempia. Vai ovatko molemmat yhdessä saaneet aikaan tämän tervetulleen leppoisan tunnelman. En osaa ainakaan toistaiseksi sanoa.

   Nahistelu kyllä varmasti kuuluu asiaan ja siitäkin saadaan kyllä varmaan ennen pitkää taas nauttia oli miten oli :) Hauskaa päivää myös teille!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen idea tuo mediapaasto. Itselleni tekisi hyvää pieni nettivieroitus välillä ;). Television osalta meillä on nyt menossa pieni paasto, koska emme ole ottaneet tv-kanavia lainkaan, ainoastaan netflixin ja suomen tv-kaistan, joista katsomme tiettyjä valitsemiamme ohjelmia. Sitä ennen pidin usein kotosalla telkkaria taustalla. Aluksi olin huolissani, miten pärjään ilman tv-kanavia - aamu-uutisien kaipaamisesta olin muka eniten huolissani ;) - mutta olen tuskin huomannut, että telkkari ei ole enää jatkuvasti päällä. Jotkut ystäväni Suomessa ovat luopuneet kokonaan telkkarista eivätkä ole päätöstä katuneet. Itselläni tietokone on pahempi aikasyöppö, joten mitähän kaikkea itse tekisin, jos en surffaisi netissä kaiket päivät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suoraan sanottuna edes tiedä mistä tämä idea mun päähän tuli, ja nimenkin nappasin lennosta kun piti keksiä joku sana tätä viikkoa kuvaamaan :)

   Hyvä, että teillä on televisiopaasto sujunut huomaamatta hyvin! Me aikuiset katsotaan tätä nykyä hyvin vähän televisiota, vaikka meillä jos jonkunlaisia kanavia onkin. Televisionkatsomisen väheneminen omalta osaltani on tapahtunut vähitellen, mutta oli mulle sinänsä suuri muutos, koska olen kyllä television ystävä ja nuorempana katsoin sitä paljonkin. Pärjäisin varmaan kokonaan ilman televisiota tätä nykyä, mutta jotenkin en ihan siihen halua kuitenkaan ruveta. Televisiossa on kuitenkin hyvätkin puolensa ja ihan ne kaikista älyttömimmätkin ohjelmat voi tulla joskus ihan oikeaan tarpeeseen. Stressaantuneena ja väsyneenä tekee joskus hyvää tuijottaa liikkuvaa kuvaa :)

   Tietokoneen käyttöä olen vähentänyt tämän mediapaaston aikana aika lailla ja sekin on itse asiassa ollut lopulta aika kivutonta. Huomaan paremmin tekemättömiä juttuja ympäri taloa, kun katsetta ei häiritse kannettava tietokone ;) Mutta on tietokoneelle ja internetillekin aikansa ja paikkansa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!