keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mediapaaston neljäs päivä

Tein mediapaastopäätöksen niin hetkessä, etten tullut edes ajatelleeksi tulevan viikon ohjelmaa. Ei ollut alunperin tarkoitus, että kukaan muu joutuu mediapaastoon osallistumaan kuin lapset ja minä itse. Tänään päästiin kuitenkin koettamaan miten paasto sujui illalla lastenhoitajan kanssa. Mikon tulevalla koululla oli tänä iltana vanhempainilta, ja meidät tulevat vanhemmatkin oli kutsuttu paikalle. Tavallisesti kun lastenhoitaja tulee meille kaitsemaan lapsia iltamenojen vuoksi, lapset saavat katsella televisiota ainakin osan iltaa. Ajattelin aluksi antaa lasten pitää tämän illan taukoa paastosta, mutta koska lastenhoitaja näytti olevan niin hyvin paastoprojektissa mukana, pidettiin paastosta lopulta kiinni myös meidän vanhempien poissaollessa. Lapset olivat väsyneitä mutta kirkassilmäisiä ja iloisia kun tulimme kotiin. Eikä lastenhoitajakaan näyttänyt mitenkään erityisen uupuneelta. Pääsimme heti iltatoimiin ja saimme lapset laitettua nukkumaan kaikessa järjestyksessä. Onnistunut paastoilta siis!

Muutenkin päivä on sujunut hyvin. Miko on edelleen tavallista väsyneempi ja nukkui tänään päiväunet Matildan kanssa. Sillä aikaa kun lapset nukkuivat käväisin tarkistamassa sähköpostit ja surffasin hetken netissä. Aamulla olin jo käväissyt lyhyesti katsomassa oliko maailmassa tai Facebookissa tapahtunut mitään mullistavaa. Kummallakaan kerralla en jäänyt nettiin oleilemaan, vaan hoidin asiat ja laitoin sitten koneen kiinni ja pois. Yhtä menestyksekkäästi on sujunut myös televisiottomuus. Istuskelemme lapset ja minä aika paljon olohuoneen sohvalla ja juttelemme ja halimme, mutta huoneen nurkassa seisova televisio ei silti ole juurikaan tullut puheeksi.

*****

Vanhempainilta Mikon koululla muistutti minua siitä kuinka innoissani olen siitä, että Miko aloittaa koulutiensä juuri kyseisessä koulussa. Toivon, että meidän muuttosuunnittelmamme edistyvät oikein hitaasti ja saamme nauttia hyvästä kouluympäristöstä mahdollisimman pitkään! Mikon tulevassa koulussa ei ole varsinaisia tasoja, vaan kaikki lapset etenevät omaan tahtiinsa. Lasten on opittava tietyt asiat, mutta oppimistahdin määräävät he itse. En pidä kilpailusta enkä usko, että se on paras tapa kannustaa lapsia oppimaan. Minusta onkin siis mahtavaa, että Miko aloittaa koulussa, jossa kaikki kilpailevat lopulta vain itsensä kanssa. Esikoulutasolla tärkeintä on mielestäni se, että lapset oppivat viihtymään koulussa. Uskon, että ympäristö joka kannustaa kaikkia oppimaan omaan tahtiinsa, tukee lasten kasvua tasapainoisiksi ja reippaiksi koululaisiksi. 

4 kommenttia:

 1. Tuo koulu kuullostaa aivan ihanalta ja järkevältä. Täällä Itävallassa on ihan eri meininki. Olet urhea tuon mediapaaston suhteen. Nostan hattua! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa on ollut paastoilu, eikä siis onneksi ole vaatinut paljon urheutta :) Iltapäivisin on sellainen hiljainen hetki, jolloin sekä minua että Mikoa alkaa nukuttaa kamalasti kesken kaiken ja olisi kätevä laittaa televisio hetkeksi päälle että päästäisiin sen väsyneen hetken yli. Mutta muuten ei olla televisiota kaivattu enkä mä ole kaivannut enempää aikaa tietokoneella. Eilen illalla en jaksanut laittaa konetta päälle ollenkaan! Saa nähdä miten arki lähtee käyntiin kun paasto on loppu. Sitä vielä tässä pohditaan, että miten ja missä määrin tuon television voisi ottaa takaisin menoon mukaan.

   Poista
 2. Moikka! Olet saanut multa tunnustuksen, käy hakemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta! Suoritan haasteen, kunhan paastoilultani ehdin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!