Saturday, 16 June 2012

Kauniinharmaa lauantai

Olen elementissäni: annostelen lääkettä sairaalle koiralle. Skippyllä on kuin onkin virtsatietulehdus, niin kuin vähän arvelinkin. Punkkikuumetta sillä ei onneksi ole, eikä sydänmatoja.

Virtsatietulehduksen vuoksi Skippy on nyt kymmenen päivän antibioottikuurilla. Jääkaapin ovessamme on tuttu taulukko, jonka avulla varmistan, etten unohda antaa koiralle lääkettä. Antibiootin lisäksi se saa kahden muun koiramme tavoin aamuruokansa kanssa kalanmaksaöljyä, ja silloin tällöin myös lirautan Skippyn lautaselle vähän mahantoimintaa auttavaa öljyä. Toivon, että se paranee nopeasti ja eikä tarvitse mitään erikoishoitoja kovin pitkään, mutta toisaalta nautin siitä, että voin ja osaan lääkitä huonovointisen koiran olon paremmaksi. 

Lääkkeet eivät taida vielä auttaa, mutta eilen ja tänään Skippy on kuitenkin ollut jotenkin iloisempi ja pentumaisempi. Se alkaa kai rohkaistua ja tottua uusiin oloihinsa. Enää se ei edes näytä hampaitaan Pongolle kun kävelee sen ohi, vaan kaikki kolme koiraa nuolevat suopeina toistensa naamoja. Skippyn korvat ovat nousseet pentumaisen pystyyn ja reippaasti liikkuvat ja ikäänkuin kuulostelevat vaikkeivät mitään kuulekaan. 

Cosimo on ollut taas lauantain töissä, tällä kertaa jossain yliopiston tilaisuudessa, mutta meillä on ollut kotona mukavaa ja leppoisaa. Aamulla kävelytin lasten kanssa Skippyn ja lapset leikkivät yhdessä kaikessa sovussa. Nyt jossain kaukana jyrisee ukkonen ja kylän yllä on suuri tummanharmaa pilvi. Koirat ovat käpertyneet lattialle nukkumaan; lapset saavat poikkeustapauksessa katsella vähän televisiota keskellä päivää. Melkein toivon, että viikonlopun ratsastustunti peruuntuisi sään vuoksi, jotta saisimme vain köllötellä täällä kotona ja nauttia rauhallisesta lauantaipäivästä.

2 comments:

 1. Joskus on ihanaa olla vaan kotona, eikä tee mieli mennä minnekään. Olet tainnut pelastaa Skippyn elämän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä olen todellakin koti-ihminen. Varsinkin tällaisina sateisina päivinä en tiedä oikein mitään parempaa kuin olla vaan kotona kaikessa rauhassa.

   Onneksi Skippy löysi meidät tai me sen! Aivan ihana koira.

   Delete

Kiitos kommentistasi!