sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Odottelua

Skippy-koiralla olikin onneksi vasta juoksuaika aloillaan, eikä se siis ollutkaan tiineenä. Kävimme sen siis todellakin Herran aikaan hakemassa tallilta steriloitavaksi! Vielä viikko tai pari päälle, niin olisi ollut liian myöhäistä. Tallilla nimittäin elää myös leikkaamaton uroskoira. Joskus olisi aika helppo uskoa, että jollain korkeammalla voimalla on näppinsä pelissä, kun asiat hoituvat juuri oikealla hetkellä parhain päin.

Koira on nyt leikattavana. Ei taida olla paras aika leikkaukselle, kun koira on juoksussa, mutta eläinlääkäri sanoi, ettei se ole ongelma eikä meillä ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin luottaa hänen ammattitaitoonsa. Odottelemme nyt, että leikkaus on ohi ja saamme käydä hakemassa Skippyn kotiin toipumaan. Eläinlääkäri rauhoitti meitä, että kaikki menee kyllä hyvin, mutta on kyllä silti aina yhtä kurjaa jättää eläimiä leikattavaksi. Varsinkin näissä oloissa, missä eläinlääkärin leikkaussalista aukeaa ovi isolle tielle päin ja ovi on kaikkien toimenpiteiden ajan apposen auki. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

Meidän terapiakoiramme Poppy ja Pongo ovat ottaneet pikkukaverin hyvin vastaan ja olleet vieraanvaraisia. Ne suhtautuvat yleensä ottaen aika lämpimästi muihin koiriin ja tuntuvat olevan erityisen herkkiä näitten meidän hoitokoiriemme erikoistilanteille. Koirat ovat suosiolla jakaneet huomiomme, ja Pongo on yrittänyt leikkiä Skippyn kanssa. Skippyä taitaa vaan pelottaa kaksi kertaa isompi leikkikaveri. Skippy on kuuro ja on jo siksikin vähän varovainen ja arkakin, mutta aika ihastuttava persoonallisuus joka tapauksessa. Nukkuu yöt eikä muutenkaan pidä itsestään kovin kovaa ääntä: kirjaimellisesti en ole kuullut sen koskaan haukkuvan, eikä se toisaalta reagoi Poppyn ja Pongon haukkuun kummemmin, koska ei sitä kuule.

6 kommenttia:

 1. Kyllä enkeleillä oli sormet pelissä. Poppy ja Pongo ovat ihan niinkuin omistajansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki menee hyvin nyt myös läpi leikkauksen. Amerikkalaisittain on sormet ja varpaat täällä ristissä varan vuoksi :)

   Poista
 2. Teet todellisen hyvän teon leikkauttamalla nartun. Jos sillä olisi vaikka vielä kuusi vuotta elinaikaa jäljellä ja se tekisi kuusi pentua/vuosi, niin vähennät teikäläistä koiraongelmaa mahd. jälkeläiset ja niiden lisääntyminen mukaan lukien sadoilla onnetomilla kohtaloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, että tämä koiraongelma laajenee jo yhdenkin koiran myötä niin helposti valtavaksi! Eikä varsinkaan näille sekarotuisille löydy ottajia, tai ainakaan hyviä koteja. Toivoisin kaikesta sydämestäni, että kaikki pyrkisivät leikkauttamaan koiransa. Kulkukoirat lisääntyvät loputtomasti ja huolettomat koiranomistajat eivät myöskään tule ikinä kuolemaan sukupuuttoon, eli pentuja tulee maailmassa aina riittämään. Koirathan lisääntyvät itse asiassa parikin kertaa vuodessa, jos heitä ei kukaan siinä estä.

   Poista
 3. Onni etta Skippy on tavannut sinun kaltaisesi auttajan! Edellisen postauksen jumaluuskompleksi oli huippu, mullakin on valilla haluja suurin jumalaisiin tekoihin mutta monesti ne jaavat vaan ajatuksiksi mika on ehka toisinaan ihan hyva. Taalla valtio keraa kulkukoiria ja leikkauttaa ne, sen jalkeen ne monesti lasketaan takaisin kadulle. Meidan koirakin on tallainen kadulta pelastettu yksilö. Tasta jumalattomuudesta sen verran etta eikös sita ole sanottu etta kun Euroopassa uskonto ei enaa maarita kovinkaan monen elamaa, on ihmisten elamaan jaanyt arvotyhjiö eika mitaan korvaavaa ole viela löydetty. Sellaisella ihmisella joka on taysin varma uskostaan johonkin on varmaan helpompaa kun tallaisella epavarmalla pohdiskelijalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan, että munkin jumalalliset teot jää nyt taas vähäksi aikaa tähän. Etten rupea ihan suuruudenhulluksi ja kaikessa innostuksessani tule tehneeksi hyvän sijaan pahaa.

   Mäkin luulen, että on helpompaa elää vaikkapa kristillisten arvojen mukaisesti kuin näin tyhjän päällä. Onkin tavallaan aika pelottavaa ajatella, vaikka siis itsekin olen uskonnoton, että uskonto ohjaa yhä harvempien ihmisten elämää Euroopassa. Uskontohan ei takaa moraalia eikä uskonnottomuus toisaalta tarkoita, ettei ihmisellä olisi arvoja, mutta on uskonnoissa silti oma turvansa, niin yksilön kuin yhteisönkin tasolla.

   Kunpa täälläkin valtio hoitaisi kulkukoiraongelmaa leikkauttamalla koirat! Belizessä koiraongelmaa hoidetaan vain myrkytysten kautta. Eläinsuojeluyhdistykset läpi maan ovat yrittäneet ehdottaa kaikenlaisia erilaisia sterilisointiohjelmia, mutta toistaiseksi eivät kunnan ole ottaneet niitä vastaan. Myrkytys on kuulemma halvempaa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!