Saturday, 13 October 2012

Skippy-hyeena


Eikö olekin koira vähän hyeenan värinen? Toisaalta näyttää niin kuin joku olisi ottanut valkoista koiraa hännänpäästä kiinni, uittanut nopeasti mustassa maalipurkissa ja ravistanut sitten ylimääräiset mustat maalit pois. Hassunvärinen koira. Skippy on mitä ihanin lisä sekalaiseen perhekuntaamme. Alkaa olla jo vaikea muistaa aikaa ennen kuin se oli osa perhettämme. 

Vaikka Skippyn kuurous ei juuri arjessa näy eikä kuulu, eikä toisen takajalan ylimääräisestä varpaasta ole sille mitään haittaa, on silti selvää, ettei koiraparalla ole kaikki ihan kohdallaan. Skippyn hengitys ei tunnu kulkevan ihan normaalisti. Emme tiedä onko keuhkoissa vikaa vai ehkä sydämessä, vai miksi koira hengittää usein niin raskaankuuloisesti. Koira pitäisi saada kunnolliseen eläinlääkärintarkastukseen mutta sellainen jää täällä kylällä vain haaveeksi. Skippy jaksaa kyllä leikkiä ja temmeltää Poppyn ja Pongon kanssa päivät pitkät, eli mistään akuutista ongelmasta ei taida olla kyse, enkä tiedä mitä hyötyä lopulta olisi tässä vaiheessa viedä Skippyä Belize Cityyn eläinlääkärin tarkastukseen ja tietää varmuudella mikä sitä vaivaa. Belizessä emme mitään vaikeampaa vaivaa pysty kuitenkaan hoitamaan.

Niin kauan kuin koira on iloisella mielellä, syö ja leikkii, emme viitsi sitä kiusata tunnin automatkalla ja erilaisilla kokeilla. Elelemme vain ja nautimme toinen toistemme seurasta; Skippy rapsutuksista, koirat reippaasta leikkikaverista, ja me ihmiset uskollisesta ystävästä, joka on minun riemukseni oppinut jo kaksi viittomaa: "istu" ja "paikka".

2 comments:

  1. Hienoa että Skippy on saanut niin rakkaan kodin! Lottovoitto koiraparalle. Kyllä sinua Kata koirien taivaassa sitten joskus muistetaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koirat onneksi kiittävät myös ihan tässä elämässä olemalla aina niin onnellisia kaikki kolmet meidät omaisensa nähdessään. Vaan on kolmessa koirassa myös paljon työtä ja ennen kaikkea huolta! Välillä vähän ihmettelen, että kuinka tässä näin kävi, että minulla on yhtäkkiä kolme koiraa... Vaikka ei tämä asioiden tila taida olla ihan täysi yllätys kellekään joka on minut kauan tuntenut, koska ihan pienestä asti olen kyllä ollut eläimistä innostunut ja lapsena koirat etenkin olivat kovasti sydäntäni lähellä. Jonkinlaista unelmaa tässä elän siis vaikka arki on tietysti usein vähän unelmia hektisempää ja arkisempaa :)

      Delete

Kiitos kommentistasi!