Friday, 30 November 2012

Musiikkia

Kirjoitin Matildan päiväunien aikana pitkän ärtyneen blogikirjoituksen. En kuitenkaan saanut kirjoitusta julkaistua, koska internet taas vaihteeksi lakkasi toimimasta juuri parahiksi. 

Siirryin keittiöön valmistamaan illalliseksi palapaistia, laitoin CD-soittimen pitkästä aikaa päälle. Miko tuli koulusta ja lapset rupesivat leikkimään somasti yhdessä, ja ottivat myöhemmin sopuisasti leikkiin mukaan myös vieraaksi tulleen kaverinsa. 

Lapset leikkivät, ruoka kypsyy, musiikki soi rauhoittavasti taustalla, ja nyt en enää olekaan ollenkaan ärsyyntynyt. Kaikkea muuta. Vuosien takaiset muistot ja tunnelmat palailevat mieleen hiljakseen ja tunnen kuinka jännitys lähtee minusta musiikin mukana. 

B-vitamiinia, urheilua, lepoa - ja musiikkia. Siinä minun ohjeeni väsymyksestä kärsiville. Toimii kuin taika!

6 comments:

 1. Musiikki voi kyllä joskus tehdä ihmeitä! Se voi tuoda asioita elävästi mieleen hyvinkin kaukaisilta ajoilta, ja se voi myös vaikuttaa mielialaan tosi vahvasti, ainakin minulla. Itse en voi esimerkiksi kuunnella alakuloista musiikkia ollenkaan, kun tulen siitä itsekin alakuloiseksi. Minulla on myös kausia, jolloin kuuntelen musiikkia tosi paljon, ja sitten on taas kausia, jolloin en kuuntele ollenkaan. Nyt on menossa jälkimmäinen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En voi minäkään kuunnella alakuloista musiikkia paitsi jos se on jotain sellaista musiikkia jonka yhdistän johonkin hyvään elämänvaiheeseen. Minulla on ollut pitempään päällä aika musiikiton kausi myös ja siksikin taisi musiikin kuunteleminen eilen tehdä niin kovin hyvää!

   Delete
 2. Musiikki mm. rentouttaa, lohduttaa surussa, eheyttää, kuntouttaa, aktivoi, tuottaa mielihyvää, saa aikaan vuorovaikutusta, nostaa alitajunnasta asioita tietoisuuteen, lievittää kipua, vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, lievittää stressiä, nostaa suorituskykyä, vaikuttaa vireystilaan...musiikki on myös erinomainen itsehoitoväline. Taidankin heti laittaa musiikin soimaan, niin tämä ruoanlaittokin sujuu mukavimmissa tunnelmissa. ;) Terv. Musiikkiterapeutti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiennyt, että olet musiikkiterapeutti! Sinä ymmärrät sitten hyvin miten mun mieli eilen musiikista parani ihan hetkessä. Täytyy muistaa soittaa musiikkia enemmänkin ja antaa lastenkin nauttia siitä täällä kotona oikein kunnolla.

   Delete
 3. Siinä sen sanoit Kata! Urheilu on very important ja olen huomannut myös että C-vitamiini tekee ihmeitä. Valitettavasti meillä naisilla (ja kyllä miehilläkin) hormoonit tekevät myös mielelle kepposia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen en ehtinyt edes urheilla mutta ihan vain tuon CD-soittimen laittaminen päälle sai hyvän energian liikkeelle. Mutta todellakin hyvä mieli on itse asiassa monen eri asian summa ja noilla hormoneilla on taatusti oma osansa ja tehtävänsä niin hyvässä kuin pahassa!

   Delete

Kiitos kommentistasi!