Saturday, 22 December 2012

22. joulukuuta: Kiire!

Ulospäin taitaisi näyttää siltä, että joulukiire on löytänyt minutkin, mutta itse asiassa onkin kyse matkanvalmistelukiireestä. Sulatan arkkupakastinta, keräilen tavaroita kasaan matkalaukun tuntumaan, kokoan lapsille huomisen pitkän matkan varalle mukaan erilaisia huvituksia ja eväitä, pesen astioita, yritän käyttää jääkaapin sisältöä mahdollisimman tehokkaasti tyhjäksi. En kyllä tiedä miten meihin mahtuu kaikki vielä jäljellä oleva ruoka: pieni paisti ja neljä porsaankyljystä, muun muassa. Toivon, että meillä on iltapäivän ratsastustunnin jälkeen niin nälkä, että ruoka maistuu oikein harvinaisen hyvin. 

Tekisi mieli kutsua ystäviä jakamaan ruoka kanssamme illallisen merkeissä, mutta tuntuu siltä, että kaikki alkavat jo vetäytyä joulupuuhiin enkä halua häiritä ketään. Tämä on yksi niistä asioista jotka minua joulussa hermostuttavat. Se miten kaikki sulkeutuvat useammaksi päiväksi maailman ulottumattomiin, enkä minä tiedä milloin on sopivaa soittaa tai ehdottaa tapaamista. Jotenkin tuntuu, että aina juuri joulunaikaan tulee asiaa jollekin ystävälle tai tutulle, mutta en rohkene ottaa yhteyttä kun en tiedä onko se jouluna sopivaa. Vaikka itse miten tunnelmoisin kauneimpia joululauluja joulu on kuitenkin minulle vain päivä muitten joukossa. En pyhitä joulua hiljaiseen yhteiseloon perheeni kanssa. Minähän pyhitän perheelleni joka tapauksessa melkein kaiken aikani! 

Kaiken muun hulinan välissä täytyisi tänään vielä leipoa myös muutama gluteeniton muffinssi matkaeväiksi. Matildalle on pisimmälle lennolle Miamista Lontooseen varattu gluteeniton ruokavalio, mutta matkan kahdelle lyhyemmälle lennolle sitä ei ollut mahdollista järjestää. Belizestä Miamiin American Airlines ei kansanluokassa lainkaan tarjoakaan ruokaa, ja jostain syystä Lontoo-Helsinki-välille en myöskään voinut tilata tytölle omaa ateriaa, vaikka sillä välillä kyllä muistaakseni tarjoillaan jotain pientä purtavaa. Tavallisesti tarjolla on kai kolmioleipä tai vastaava… Gluteenia joka tapauksessa. Täytyy toivoa, että omat eväät riittävät perille asti, tai että pahimmassa tapauksessa ehdin kiireessä ostaa Heathrow'lta lentojen välissä jotain Matildalle sopivaa syötävää. 

Ihan hyvillä mielin olen kaikesta huolimatta lähdössä pitkälle matkalle. En ole käynyt missään kauempana sitten kesälomamatkan Euroopaan. Alan jo olla enemmän kuin valmis tuttuun seikkailuun läpi Miamin kaoottisen kentän ja Heathrow'n joulukiireen. Vaikka lentomatkustaminen varsinkin pienten lasten kanssa onkin raskasta ja väsyttävää pidän kyllä lentokentistä ja pitkien lentomatkojen rutiinista: elokuvien valitsemisesta, ruokatarjoilun odottelusta, lasten rauhoittamisesta nukkumaan. Ja perillä odottaa palkinto: rakasta seuraa, lunta ja ainakin muutama rauhallinen päivä.

Vuorokauden päästä olemme jo matkalla. Kyllä kiirettä sen tiedon voimin jaksaa.

16 comments:

 1. Toivottavasti matka sujuu hyvin!
  Tervetuloa Suomeen ja oikein ihanaa joulua!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Harriet!

   Matkavalmistelut alkavat olla jo loppusuoralla ja kohta on toivottavasti suurin osa ruuistakin jo syöty. Vähän jouduin improvisoimaan lapsille äsken vaatteita ratsastustunnille kun melkein kaikki pitkät housut oli jo pakattu...

   Ihanaa, että pian ollaan siellä talven keskellä! Hyvää joulua myös teidän porukalle vielä tätäkin kautta! Kävinkin jo aamulla toivottelemassa sun blogissa teille hyvät joulut :)

   Delete
 2. Mukavaa matkaa ja oikein ihania hetkia rakkaiden parissa jouluisessa Suomessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Suvi! Hyvää ja rauhallista joulua myös sinulle ja läheisillesi!

   Delete
 3. Oikein ihanaa ja mutkatonta matkaa kotimaahan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Toivotaan, ettei tule tosiaan mitään ylimääräisiä mutkia matkaan... Aika tiukka vaihto on meillä Lontoossa ja jos kentällä on paha jouluruuhka saatamme me tai matkatavarat hyvin jäädä koneesta. Mutta toivotaan parasta tosiaan.

   Hyvää joulua myös teille sinne toiselle puolelle maailmaa!

   Delete
 4. Hyvää ja turvallista matkaa ja ihanaa joulua! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Lämpimät jouluntoivotukset myös sinulle Hippu! Muutaman tunnin kuluttua lähdetään vihdoin matkaan.

   Delete
 5. Turvallista matkaa ja kaunista ja lämmintä joulua!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikein hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi! Kohti lunta kohta menossa :)

   Delete
 6. Oikein hyvää matkaa ja hyvää joulua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikein hyvää joulua Pia myös teille koko perheelle!

   Delete
 7. Ihanaa joulua lumisessa Suomessa sikäli kuin oikein ymmärsin :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ronja! Todella lumisissa maisemissa ollaan, ja siis Suomessa tosiaankin. Ihanaa joulun aikaa myös teillepäin!

   Delete
 8. Hyvaa joulua ja rauhallista matkaa kotiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Petra! Neljänä kappaleena selvittiin perille asti :) Hyvää joulunaikaa Ankaraan!

   Delete

Kiitos kommentistasi!