Tuesday, 4 December 2012

Guatemalan aarteita

Guatemalalaisista ihanuuksista puheenollen, tässä vähän kuvaa siitä kuinka erilaiset Guatemalan tuliaiset ovat asettuneet meidän kotiimme.

Pyhä Franciscus on saanut rinnalleen niin Pyhää Johannesta kuvaavan pienen puupatsaan kuin puuseeprankin. Puuveistoksia tasoittamassa on neliönmallinen puinen kynttilänjalka jonka päälle lapset ovat aikoinaan kasanneet pihalta kokoelman kiviä. 

Cosimon toimiston autonkuljettaja rakensi meille kolmionmuotoisia hyllyjä joille voimme laittaa esille kauniita tavaroita lasten ja koirien ulottumattomiin.

Mikon huoneen seinällä roikkuvat viime Guatemalan reissulta ostamamme mahtavat naamiot: värikäs tukaani ja vähän hölmön näköinen aasi. Ne sopivat minusta loistavasti lastenhuoneeseen. 

Susi ja kaksi erilaista jaguaaria. Näille emme ole vielä löytäneet sopivaa paikkaa. Susi ja ruskea jaguaari roikkuivat ennen Mikon huoneen seinällä mutta olivat kuulemma vähän pelottavia. 
Kuolleiden päivän luurankoja. Puiset luurangot ovat Guatemalasta, luurankorouva ja pieni posliinipääkallo itse asiassa Meksikosta. Niille pitävät seuraa Laosista saamamme kangaslisko ja minun joskus aikoinaan tekemäni mosaiikkipeilinkehys. 
Luurangot vahtivat Cosimon ja minun huoneen seinältä meidän untamme. Sängynpeitto on muuten Guatamalan aarteita sekin: maailman kaunein tilkkutäkki.

Keittiön seinällä pitää puolestaan vahtia kokoelma guatemalalaisia puisia eläimiä: punainen lehmä, sininen koira, jonkinlainen lisko vai olikohan tuo itse asiassa dinosaurus, ja sininen kirahvi. 

7 comments:

 1. Ihania! Meillä on muuten myös guatemalalaisia esineitä: maailman kauneimman värinen raidallinen torkkupeitto ja lapsille toin sellaisia kankaasta tehtyjä eläimiä, mm. kissan ja kilpikonnan. Ja värikkäitä laukkuja... Ihan mun lemppareita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aahh, ne raidalliset peitot on myös ihania, ja raidalliset guatemalalaiset kankaat yleensäkin. Niitä raitakankaita meillä ei vielä tosin toistaiseksi ole kun en ole osannut niistä valita parasta!

   Kilpikonna löytyy myös meiltä, ja lisäksi pari eläinaiheista laukkua lapsille. Cosimo on sitä mieltä, etten minä tarvitse enempää laukkuja, joten laukkujen ostaminen on aina vähän hankalaa hommaa - eihän mies tietysti mun ostoksistani määrää eikä päätä mutta noin perhesovun vuoksi olen yrittänyt rajoittaa laukkuinnostusta niin Guatemalassa kuin yleensäkin ;)

   Delete
  2. Arvaa vaan, oliko vaikea valita niistä peitoista se hienoin? :D Guatemalainen laukku on oikein kelpo kesäkassi, meidän lapsillakin on sellaiset (joita välillä aina lainaan...) ;)

   Delete
 2. Ottaisin omakseni ihan jokaisen;) ja toi tilkkutäkki on aivan huikea...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Guatemalassa on siitä hankalaa käydä ostoksilla, että tekee mieli ostaa kaikki! :) Tuo tilkkutäkki on yksi ensimmäisistä ostoksistamme Guatemalassa. Sen jälkeen olemme ostaneet samanhenkisiä täkkejä jo vissiinkin neljä lisää... Edelleen on kuitenkin tämä ensimmäinen mielestäni kaunein ja ihanin. Saa nähdä uskallanko pakata sitä ikinä konttiin vai onko se kannettava matkalaukussa seuraavaan maahan!

   Delete
 3. Ihanan värikkäitä hahmoja! Omia suosikkejani ovat nuo viimeisen kuvan eläimet, kun ne ovat jotenkin niin höppänän näköisiä. Sen sijaan nuo luurangot pitäisi piilottaa minulta, enkä ainakaan pystyisi nukkumaan niiden kanssa samassa huoneessa, kun tietäisin niiden tuijottavan minua seinältä. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo eläimet ovat mun uusi innostuksenaiheeni. Niitä on vähän kaikenlaisia ja nuo värit ja ilmeet ovat niin hauskoja! Me ollaan ostettu niitä ainakin osin muka lahjaksi, mutta meillehän ne ovat kaikki lopulta jääneet :)

   Nuo meidän makuuhuoneessa asustavat luurangot on itse asiassa mun mielestä jotenkin sympaattisia, mutta talon varsinainen Calavera Catrina edustaa edelleen keittiössä koska on mun mielestä sen verran pelottava! (http://edustusrouvanpaivakirja.blogspot.com/2011/12/la-calavera-catrina-elegantti-paakallo.html)

   Delete

Kiitos kommentistasi!