Friday, 14 December 2012

Ihanat lapset - ja joulupukki nimeltään Claus

Mikon koulun kaikki yhdeksäntoista oppilasta laulamassa yhdessä joululaulua eilisen esityksen lopuksi.
Miko edessä oikealla kahden esikoulukaverinsa vieressä.

Koko päivän olen hyräillyt Mikon koulun eilisen joulujuhlan lauluja. Esityksestä jäi hyvä mieli.

Huomenaamulla vietetään koululla viimeistä koulupäivää ennen joululomaa. Lapset ovat menossa viimeiseksi koulupäiväksi kouluun pyjamissaan. He saavat koulun ovella jokainen lipun junaan, joka on lähdössä Pohjoisnavalle joulupukin luo. (Amerikkalaiset eivät tietysti ole koskaan kuulleetkaan Korvatunturista enkä ole ottanut asiakseni heille asiasta kertoakaan vaikka Mikolle olenkin maininnut, että suomalaisten pukki tulee Suomen Korvatunturilta.) Osa vanhemmista, minä mukaanlukien, on menossa koululle auttamaan kuvitteellista junaa kulkemaan koulurakennuksen sisällä seikkailusta toiseen. Olen iloinen, että saan mennä viettämään aamupäivän ihanien koululaisten ja heidän mahtavien opettajiensa kanssa.

En ole niitä ihmisiä, jotka pitävät kaikista maailman lapsista ilman varauksia. Olen kohdannut elämäni aikana lukemattomia lapsia joista en ole pitänyt lainkaan. Mutta Mikon koulukaverit ovat oikeasti kaikki aika ihania. He ovat tainneet olla ihania jo ihan alkujaankin, mutta koulu on lisäksi tuonut kaikista esiin heidän hyviä puoliaan vielä entistäkin enemmän. Mikon koulussa keskitytään opettamaan lapsille kouluaineiden lisäksi sosiaalisia taitoja ja korostetaan kovasti esimerkiksi toisten huomioonottamista ja ystävällisyyttä ja se kyllä näkyy ja tuntuu. 

Iltapäiväksi olen puolestaan menossa avuksi isännöimään eläinsuojeluyhdistyksen joulujuhlaa. Jokavuotisessa tapahtumassa on paikalla joulupukki, jonka kanssa saa ottaa lapsistaan tai koiristaan kuvan. Hassua kyllä vanhempi herrasmies, joka esiintyy vuodesta toiseen tapahtuman joulupukkina, näyttää itse asiassa erehdyttävästi satujen ja tarinoiden joulupukilta ja on vielä nimeltäänkin Claus (vrt. Santa Claus). Jos olisin taipuvainen uskomaan joulupukkiin saattaisin epäillä, että joulupukki asuukin Korvatunturin sijaan itse asiassa täällä Belmopanin kylällä!

Huomenna olen siis kuin mikäkin aito ja oikea expat-rouva ja liehun melkein koko päivän erilaisissa vapaaehtois- ja hyväntekeväisyyshommissa. Taitaakin olla aika lähteä nukkumaan, että jaksan olla jaloillani koko pitkän päivän.

6 comments:

 1. Huh, mukava kuulla, että en ole ainoa, joka ei pidä automaattisesti kaikista lapsista! Olen aina ollut sitä mieltä, että on olemassa ihania lapsia ja sitten on suorastaan ärsyttäviä lapsia. Tätä olen puolustellut sillä, että enhän minä pidä kaikista aikuisistakaan; miten voisin siis pitää kaikista lapsista? Mukava kuulla, että joku muukin ajattelee samalla tavalla - ja uskaltaa sanoa sen ääneen. :-)

  Hauskaa päivää liehuvalle expat-rouvalle! :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole koskaan oikein ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka sanovat pitävänsä kaikista lapsista. Pitävätkö he sitten tosiaan kaikista aikuisistakin? Ihmisiähän lapsetkin ovat, monine ominaisuuksineen. Toiset suloisia kaikessa ärsyttävyydessäänkin ja toiset lähinnä ärsyttäviä suloisuudestaankin huolimatta. Sitä en tiedä ovatko kaikki ihmiset syntyessään ihania ja toiset tulevat vain sitten ympäristönsä "pilaamiksi" vai ovatko jotkut ihmiset oikeasti ikäviä jo syntyessään.

   Delete
 2. Tuo Mikon koulu kuulostaa kylla todella loistavalta, mika onni etta olette löytaneet sellaisen hanelle. En minakaan pida kaikista lapsista, vasta oman lapsen myöta olen jotenkin paassyt lapsen maailmaan. Aiemmin lapset ja niihin liittyvat jutut eivat juuri kiinnostaneet. Mukavaa touhupaivaa sinulle menoissasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä olen ehkä ollut itse asiassa kärsivällisempi lasten suhteen ennen kuin sain omia... Jotenkin tuntuu, että omat voimat menevät aika pitkälti näihin omiin enkä tähän päälle yhtä hyvin jaksa enää kovin orientoitua muiden lapsiin. Poikkeus ovat tietysti tutummat ja läheisemmät lapset, ja tämä Mikon pieni kouluporukka on tietysti tullut jo tutuksi.

   Kiitos toivotuksista! Tämä lähtee ihan kohta nyt touhuilemaan, kunhan kaveri tulee minut autollaan noutamaan ensimmäiseen tempaukseen.

   Delete
 3. Ajoitus tälle viestille keskellä kesää ei välttämättä ole se paras, mutta minkälaisia joululauluja Mikon koulussa laulettiin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan uusia lauluja olivat minulle, en muista, että olisin niitä ennen kuullut. Mitään uskontoon viittaavaa lauluissa ei muistaakseni ollut - koska koulun linja on se, että uskonto on esillä vain uskonnonopetuksessa - mutta joulupukki tuli kyllä mainittua sitäkin useammin ja hyvää tahtoa taidettiin toivoa ja toivottaa.

   Delete

Kiitos kommentistasi!