Monday, 4 February 2013

Aurinkoisen päivän muisto

Koko ajan sataa, vaikka nyt pitäisi olla kuiva kausi parhaimmillaan. Piha on mudan vallassa ja alakerran lattian poikki risteilevät koirien mutaiset tassunjäljet, vaikka kuinka yritämme niiden tassuja puhdistaa sisälle tullessa ja vaikka olen viikonlopun aikana käynyt mopilla yli pahempien kohtien jo muutamaankin kertaan. 

Lähikadun mahtavanvärinen talo ja pensas eivät valitettavasti kuvassa näy todellisessa loistossaan.

Viime viikkojen aikana on sateisten päivien väliin osunut vain muutama aurinkoinen päivä. Heti kun aurinkoa on vähemmän, sitä muistaa arvostaa. Kun aurinko muutama päivä sitten paistoi pitkästä aikaa siniseltä taivaalta, emme malttaneet viettää iltapäivää sisällä vaan lähdimme kävelylle. 

Kotikatu

Nyt viikonlopun aikana on aurinkoa taas voinut ihailla vain näistä kävelyn aikana ottamistani kuvista. En rohkene katsoa säätiedotuksesta onko parempaa pian luvassa. Tuntuu paremmalta herätä jokaiseen aamuun siinä toivossa, että tuuli olisi vihdoin kääntynyt ja aurinko taas noussut siniselle taivaalle.

Valtavat palmut ilta-auringossa. Tämä palmulajike, englanniksi traveller's palm, on yksi suosikkipalmuistani.

6 comments:

 1. Replies
  1. Kiitos! Taas aukeni aamu harmaana, joten itsekin ihailen näitä aurinkoisemman päivän tunnelmia ja toivon, että huomenna sateet vihdoin väistyisivät.

   Delete
 2. Ihania kuvia :) Asuuko teidän naapureina/ lähikaduilla muita ulkomaalaisia vai paikallisia? Auringon paistetta sinne! Toivottavasti on edes lämmin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Belmopanissa on lopulta aika vähän ulkomaalaisia eli kokonaisia katuja saati kaupunginosia ei ulkomaalaisten vallassa onneksi täällä ole. Tässä meidän kylänosassa on kyllä jonkun verran suurlähetystöjä ja suurlähettiläiden residenssejä, mutta enimmäkseen täällä asuu silti rikkaampia paikallisia.

   Aika kalsalta tuntuu ilma, mutta taitaa täällä silti olla noin 25 celsius-astetta lämmintä. Näissä oloissa tuo on aika vähän, vaikka tammi-helmikuussa onkin monesti vähän viileämpää.

   Aurinkoisia päiviä myös sinnepäin!

   Delete
 3. Ihan nähdä kuvia sieltä! Aurinkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään aurinko paistaa vihdoin taas. Pitäisi varmaan yrittää ottaa taas kuvia todisteeksi ja muistoksi tulevien harmaiden päivien varalle :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!