Monday, 22 April 2013

Ärsytyksenaiheita

Herään melkein joka aamu puoli kuudelta vartijoiden vahdinvaihtoon. Vartijoiden uusi hieno koppi on ihan meidän makuuhuoneemme ikkunan alla. Nukun ilman ongelmia linnunlaulun ja muitten luonnonäänien läpi, mutta ihmisten hiljaiseenkin sananvaihtoon ikkunani alla herään aina. 

Äkäinen naapurinrouva ärsyttää. Ei auta, että olemme laittaneet koirien ja rouvan väliin näköesteen. Edelleen rouva kuikuilee koiriamme vihaisesti takapihan aidanraoista ja ruiskii niiden päälle vettä puutarhaa kastellessaan - muka vahingossa. Koirat suhtautuvat äkäiseen naapuriin erinomaisen epäluuloisesti, koska tietysti vaistoavat rouvan niitä kohtaan tunteman inhon. Koirat siis haukkuvat rouvaa ja se saa tietysti naapurinrouvan entistä äkäisemmäksi. Mikä noidankehä.

Hurrikaanisesonki alkaa vähän yli kuukauden päästä. Se tuo mukanaan sateet jotka taas kerran tekevät takapihastamme ja lähiteistä kuravelliä. Koirat tuovat mudan mukanaan tassuissaan sisälle. Joka paikka on siis pian taas täynnä mutaisia tassunjälkiä. 

Internet toimii miten sattuu, hanoista ei tule aina vettä ja viime aikoina on ollut ongelmia myös televisiolähetysten kanssa. Loppupäivästä televisiosta ei yhtäkkiä usein näykään kanavan kanavaa, mutta myöhemmin illalla kanavat taianomaisesti palaavat paikoilleen. Koskaan ei tarkkaan tiedä etukäteen milloin katkeaa vesi, milloin televisio ja milloin internet. Sähköt sentään ovat viime viikkoina katkenneet vain kertaalleen.

Olemme asuneet Belmopanissa jo yli kolme vuotta. Tunnen paljon ihmisiä, olen ehtinyt solmia läheisiä ystävyyssuhteita ja toisaalta kerennyt myös polttaa joittenkin ihmisten kanssa päreeni tässä ajassa jo muutamankin kerran. Pienen kylän pienet piirit pyörivät yhä pienempää ympyrää, tai siltä ainakin välillä tuntuu. 

Mutta oi onnea, että saan aina vain kestää juuri näitä pieniä ja vähän suurempia ärsytyksenaiheita ja epäkohtia! Ihanaa olla täällä talossamme ja tietää, että tämä on meidän kotimme vielä hyvän aikaa, sotkuineen ja skorpioneineen kaikkineen. Mahtavaa ajella ympäri tuttua kylää asioita hoitamassa ja tietää, että saamme edelleen jatkaa rauhallista eloamme tässä rakkaassa ympäristössä.

6 comments:

 1. Ainahan niitä ärsytyksen aiheita löytyy, vaikka olisi missä päin maailmaa tahansa. Tärkeintä on se, miten niihin suhtautuu, ja että kuitenkin kaikesta huolimatta on onnellinen siellä missä on. :-) Minullakin on täällä paljon ärysytyksen aiheita, mutta onneksi ne eivät ärsytä kaikkina päivinä yhtä paljon. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä saan tällä hetkellä melkein minkä tahansa ärsytyksenaiheen muuttumaan lähes ilonaiheeksi koska olen vain niin onnellinen ja helpottunut, että saamme täällä nauttia edelleen kaikesta hyvästä ja vähän huonommasta mitä Belmopanilla ja Belizellä on tarjota.

   Delete
 2. Arsytyksen aiheista huolimatta, hyvaa viikon alkua sinne! :-) Taalla alkaa viikko tyoreissuilla, aamulla (liian) aikaisin lentokentalle ja sitten jo torstaina tulee muuttomiehia, jotka pakkaavat paremman puoliskon professional gear itarannikkoa kohti.
  Ja parin viikon paasta alkaa road trip Canadan ja USAn halki....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä on vähän kiireisempää menoa kuin meillä täällä :) Hyviä matkoja ja muuttovalmisteluja! Matka Kanadan ja USA:n halki kuulostaa aika ihanalta.

   Delete
 3. Asun paljon suuremmassa ja luultavasti hieman kehittyneemmassä paikassa, mutta vedestä, sähköstä ja telkkarista tuli mieleeni, että epävarmoissa olosuhteissa on ikään kuin pakko oppia elämään hetkessä. Jos kaupassa on omia tuotteita, niin parempi ostaa saman tien tai nettiasiatkin hoitaa heti ja kopioida reseptejä, sähköposteja ja artikkeleja luettavaksi Word-dokumenttiin. Paperikopiot esim. käsityöohjeista ei olisi pahitteeksi, jos ei saa konettakaan ladattua... Elämä pienellä paikkakunnalla kuulostaa ihanalta ja haastavalta yhtä aikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näissä kuvioissa on todellakin aika helppo elää hetkessä. Ei edes kannata turhaan suunnitella päivää viimeisen päälle valmiiksi koska esimerkiksi suihkuun ei sitten välttämättä pääsekään silloin kun haluaisi jos hanasta ei tulekaan vettä... Ja toisaalta sitä tosiaan oppii varautumaan vähän kaikkeen. Olemme kaupassa aikamoisia hamstraajia - Suomessa ja muualla missä kauppojen tarjontaan voi paremmin luottaa täytyy ihan muistuttaa toinen toisiamme, ettei kaikkea tarvitse ostaa kerralla monin kappalein. Tietokoneella avaan aina joka kerta useamman sivun lataamaan kerralla, että jos netti takkuileekin minulla on siinä odotellessa luettavaa.

   Ennen kaikkea nämä vähän arvaamattomat olosuhteet ovat opettaneet minulle joustavuutta. Kaiken ei ole pakko olla niin viimeisen päälle ja asiat voivat silti olla enemmän kuin hyvin.

   Delete

Kiitos kommentistasi!