Friday, 12 April 2013

Helle jatkuu

Skorpionien lisäksi olemme tällä viikolla jännittäneet muitakin asioita. Olemme laskeneet ja huolehtineet miten saamme koirat tarvittaessa valmiiksi matkaan sopivassa aikataulussa. Ihmetelleet minkälaisiin olosuhteisiin olemme mahdollisesti lähtemässä. Minä olen toisaalta päivitellyt kuumenevaa säätä ja toisaalta miettinyt, etten ehkä pärjää ilman tätä kestoaurinkoa.

No, eilen tuli vihdoin tieto siitä, että emme toistaiseksi olekaan lähdössä yhtään minnekään. Helle jatkuu siis meidän kohdallamme toistaiseksi. Tämä uusinkin kohdemaaehdokas jää näin lopulta vain yhdeksi menetetyksi mahdollisuudeksi muiden joukossa. Juuri kun olin aikeissa tehdä blogiin pienen tietovisan uudesta kotimaastamme, jotta oppisin itse maasta vähän lisää ja saisin pitää teitä visan merkeissä vielä hetken jännityksessä. Kisailun vastaus olisi muuten ollut Azerbaijan. Sinne muutossa olisi varmasti ollut hyvät ja huonot puolensa. 

Mutta kaikki taisi käydä ihan parhain päin. Aikaisemmin tällä viikolla Belize Cityssä ultraäänilaitteen ruudussa näkyi nimittäin pieni tyyppi jolla näytti olevan asianmukainen määrä sopivia ruumiinosia ja kova meno päällä. Tyyppi malttoi tuskin pysähtyä paikalleen sen verran, että lääkäri sai tehtyä asianmukaiset mittaukset. Ennen tätä ultraa ei ole raskaus tuntunut oikein todelliselta, mutta tiistaista lähtien on naamallani ollut melko pysyvä hymy. Nyt alan uskoa, että syksymmällä meistä ihan oikeasti tulee kolmilapsinen perhe. 

Tämä saisi ihan mielellään minun puolestani olla tälle vuodelle ainoa suurempi muutos. Jos se vain mitenkään onnistuu, muuttohommat laitetaan nyt siis hetkeksi jäihin ja keskitytään toistaiseksi nauttimaan tutusta arjesta ja kasvattamaan mahaa. 

35 comments:

 1. Hei, kuinka hienoa! Hurjasti onnea! Ja hellesympatiat täältä: meillä pitäisi olla jo syksy, mutta mittari ei näytä laskevan alle kolmenkympin+ sitten millään, vaikka yritän teeskennellä talvea farkuissa ja pitkähihaisissa ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset onnitteluista ja hellesympatioista! Meillä ollaan pahempaa kohti menossa, huhti-toukokuu on täällä aika tuskaista aikaa. Kesäkuussa saattaa sentään vähän jo helpottaa kun hurrikaanisesonki taas alkaa ja saadaan toivottavasti vähän sateita ilmaa puhdistamaan ja viilentämään. Toivottavasti teille pian koittaa odotettu syksy!

   Delete
 2. Voi miten ihana uutinen! Onnea ja halauksia! <3 Miten olet voinut?

  Azerbaijan kuulostaa pelottavalta... tai oikeastaan en tiedä siitä yhtään mitään, eli se tietovisa olisi ollut ihan paikallaan. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hippu ei kun Satu - täytyy nyt ihan totutella kutsumaan sua oikealla nimelläsi :)

   Minä en myöskään tiedä Azerbaijanista juuri mitään eli tietovisa olisi tullut tarpeeseen. Mutta ihan tyytyväisenä jätän tuonkin muuton nyt väliin.

   Delete
 3. Uutisista ihanin! Paljon, paljon onnea! Sanonta: asioilla on taipumus järjestyä, pitää onneksi usein paikkansa. Tosin, siihen kyllä mielestäni hieman myötävaikuttaa ihmisen oma kyky mukautua ja sopeuttaa oma ajatusmaailmansa hyväksymään ja löytämään muutoksista hyvät puolet. Jos perheen kasvaminen on teidän tämän vuoden muutos, niin voiko parempaa ollakaan. Onnea masun kasvattamiseen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna onnitteluista! Tämä on tosiaan ihan riittävä ja ihana muutos tälle vuodelle :) Muutto siirtyykin nyt siis toivottavasti ensi vuoteen.

   Delete
 4. Replies
  1. Blogissani on sinulle tunnustus www.korkeuksissa.blogspot.nl

   Delete
  2. Kiitos Karlis onnitteluista ja tunnustuksesta!

   Delete
 5. Onnittelut! Ehkä on kuitenkin aivan hyvä että juuri nyt ettette joudu muuttamaan, ja varsinkaan Azerbaijaniin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Suvi! Olen ihan todella tyytyväinen, että muuttoasiat jäävät nyt toiseen hetkeen. Kai tuo muuttokin olisi lopulta järjestynyt tähänkin saumaan, mutta todellakin ihan hyvä näin :)

   Delete
 6. Vauva! Siis VAUVA!!! Ihanaa!!! Onnea ♥

  Azerbaijanilla on nykyään hyviä euroviisubiisejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Olen jotenkin vähän puulla päähän lyöty. Luulisi että tähän tottuisi mutta yhtä outoja ja ihmeellisiä näyttävät nämä vauva-asiat olevan mulle joka kerta...

   En tunne Azerbaijania edes sen vertaa, että muistaisin noita maan euroviisuehdokkaita. Taisivat voittaakin kerran? Varmasti mielenkiintoinen maa, mutta ihan tyytyväisenä jään kuitenkin toistaiseksi tänne ihanaan Belizeen.

   Delete
 7. Onnea onnea! Hienoja uutisia - ehkä myös se, että ette lähde Azerbaijaniin, ainakaan ihan heti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kyllä tämä todellakin kaikin puolin hyvältä tuntuu. Azerbaijan taitaa jäädä nyt kokematta mutta kestän sen kyllä :)

   Delete
 8. Onnea, onnea oikein kovasti koko perheelle!! Olipa huikea uutinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perhe kiittää! Innostunut isoveli kertoo vauvasta lähes kaikille vastaantulijoille... Ihan hyvä siis, että odotimme hetken ennen kuin jaoimme tiedon lasten kanssa :)

   Delete
 9. Replies
  1. Kiitos Jonna! Tämä kommentti oli jostain syystä omia aikojaan joutunut blogin roskapostivalikkoon... Mutta tulin nyt sen vihdoin sieltä bonganneeksi ja siirtäneeksi oikealle paikalleen!

   Delete
 10. Täh, mitäh hä???? Hurjasti onnea!!!

  ReplyDelete
 11. Ihania uutisia! Oikein paljon onnea!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nina! Meidän muuttokuviot muuttuivatkin nyt toistaiseksi vähän toisenlaiseksi "matkaksi" :) Ihan hyvä niin. Kaksi isoa muutosta yhdelle vuodelle tuntuikin aika paljolta!

   Delete
  2. :-) elama yleensa jarjestyy parhain pain. Vaikka olisit varmasti saanut seka vauvan etta muuton jarjestettya ilman ongelmia vuoden aikana. Mutta parempi kun ei tarvitse raskaana tai pienen vauvan kanssa muuttaa. Tuttavamme ovat muuttamassa Alaska manner-USAan 3kk ikaisten kaksosten kanssa, ja olisivat mielellaan muuttaneet vahan myohemmin kun vauvat ovat isompia.....

   Delete
  3. Muutin aikoinaan Jamaikalta tänne Belizeen nelisen kuukautta raskaana ja puolitoistavuotias poika matkassa. Se ei itse asiassa lopulta tuntunut niin mahdottoman raskaalta, mutta toisaalta välimatka oli lyhyt ja muutto varsin tervetullut. Ja seuraavassa muutossa onkin jo enemmän muuttajia matkassa: Jamaikalta tulimme tänne vain yhden koiran kanssa ja nyt koiriakin on jo kolme... Mutta eiköhän se seuraavakin muutto tosiaan järjesty sitten aikanaan :)

   Delete
 12. Onnittelut odotuksesta ja tsemppiä helteeseen :) Me täällä Hollannissa kaivataan jo kipeästi aurinkoa, kevät on antanut odotuttaa itseään tänä vuonna..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna!

   Meiltä liikenisi täältä kyllä asteita ja aurinkoa Eurooppaan asti... Huhti-toukokuussa on täällä tavallisesti aika tuskaista mutta kesäkuussa ehkä jo vähän hurrikaanisesongin alussa helpottaa - ja siihen saumaan valmistuu tavallisesti myös mangosato eli kyllä tässä on onneksi paljon hyvää mitä odottaa :)

   Delete
 13. Hei, hurjasti onnea!
  Hetki olisi voinut vierähtää, ennen kuin olisin hoksannut oikean vastauksen tietovisaan :) Ei ehkä niitä maita, jotka on heti aluksi "ihan tossa kielen päällä"...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos onnitteluista Terhi!

   Olisi ollut kyllä aika hauskaa nähdä miten nopeasti Azerbaijan tulee itse kullekin mieleen, jos ollenkaan. Tiedä sitten miten hyviä kysymyksiä olisin osannut aiheesta edes keksiä...

   Delete
 14. Ooh, nyt vasta huomasin, että täällähän on iloisia perheuutisia! Roppakaupalla onnea!

  ReplyDelete
 15. Onnea tuhannesti. Onko siellä hyvin toimiva raskausajan terveydenhuolto ja minkä hintaosta se siellä on? Kuuntelin juuri tänä aamuna kuinka toimittaja kertoi terveydenhoitajalla korvatulehduskäyntinsä maksaneen 600 euroa, kun oli vaihto-oppilaana.

  Hyvää vointia sinulle.

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Venla! Tosi hyvä kysymys paikallisesta terveydenhuollosta. Voisin itse asiassa yrittää tuosta kirjoittaa vähän pitemminkin tässä lähiaikoina.

   600 euron korvatulehduskeikka oli varmaan Yhdysvalloissa, siellä voi lääkärinhoito olla ihan järjettömän kallista. Täällä eivät hinnat onneksi päätä huimaa mutta Belizen huonoja puolia ovat kyllä aika rajalliset terveydenhuoltopalvelut. Mutta terveydenhuollosta ja sen hinnasta myöhemmin lisää tosiaan!

   Delete

Kiitos kommentistasi!