Thursday, 4 April 2013

Hetken hukassa

Elin hienosti hetkessä niin kauan kunnes elämään taas kerran ilmaantui aikajana. Muutama päivän verran on taas laskettu viikkoja ja kuukausia, eletty lopunajan aikoja ja ihmetelty miten erilaiset aikataulut saadaan toimimaan yhteen.  

Voi nimittäin olla, että uusi kohdemaamme on selvinnyt. Toistaiseksi vielä odotellaan mitä tuleman pitää, kaikki on virallisesti ihan auki, mutta mahdollisuus on ilmassa. Uskon, että sopeudumme ennen pitkää uusiin kuvioihin, mutta niin kuin aina ennenkin kun lähtö on konkreettisemmin edessä, minun ensimmäinen reaktioni on ennen kaikkea vastentahtoinen. Ikävöin jo etukäteen Belmopaniin. Hirvittää lähteä täältä pienistä piireistä suurempiin. Miten ihmeessä onnistun lasten kanssa liikkumaan sujuvasti uudessa suuressa kaupungissa, jossa en tule uskaltamaan ajaa autoa? Miten pärjään koirien kanssa sellaisissa oloissa, joissa meillä ei ehkä yhtäkkiä olekaan käytössä omaa pihaa? Jääkö minulle enää lasten ja koirien hoidolta lainkaan omaa aikaa, kun etäisyydet ovat pitempiä ja elämä kaikilta osin vaativampaa kuin täällä kylän hiljaisuudessa?

Muutaman päivän ajan tuskailin uusia tuulia, mutta tänään heräsin kirkastuneella mielellä. Aamiaisella katselin kun Skippy seisoi aamuauringossa mangopuun alla pihalla ja muistin taas kuinka huimaa tämä elämäni onkaan, ja kuinka huimaa elämä on kaiken kaikkiaan. Olen täällä nyt, ja täällä on käsittämättömän kaunista ja leppoisaa. Taivas on sininen, aurinko polttava, ja linnut laulavat.  Uudet kuviot puolestaan ovat täynnä uusia mahdollisuuksia, uusia tuttavuuksia ja uusia oivalluksia.

En halua elää elämääni pelokkaana ja jännittyneenä vaan pyrkiä nauttimaan joka hetkestä. Antaa tulla mitä tuleman pitää. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, tulossa on paljon hyvää ja kaunista. 
20 comments:

 1. ... ja yleensä asiat aina järjestyvät niin, että jälkeenpäin sitä miettii, että olisinpa stressannut vähemmän, niin olisin osannut elää paremmin juuri siinä hetkessä. :-)

  Minulla on vielä oppimista hetkessä elämisestä ja siitä nauttimisesta, mutta ehkä se oivallus tulee joku päivä. Olen oikein ajatellut sitä, miksi hetkessä eläminen onkin niin vaikeaa, ja olen tullut siihen tulokseen, että minulla siihen liittyy myös kontrollin menettämisen pelko. Jos antautuu hetkelle ja flow-tunteelle, kaikki ympäriltä unohtuu - ja saattaa vaikka unohtaa jotain tärkeää, mikä olisi pitänyt tehdä! :-)

  Minua jännittää jo teidän puolesta, mutta kuten sanoit, kaikki tulee menemään varmasti tosi hyvin, vaikka muutos kuulostaakin isolta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minunkin täytyy kyllä usein ihan muistuttaa itseäni antaa asioiden olla ja elää rohkeasti hetkessä. Kontrollin menettämistä kai minäkin huolehdin, ja nämä suuret muutot tuntuvat olevan todellisia hyppyjä tuntemattomaan ja siksi vaikeita ainakin minulle. Aika hyvin pysyin eilen kiinni hyvissä tunnelmissa ja tässä todellisuudessa mutta blogin kirjoittamisen jälkeen myöhemmin iltapäivällä astuin kyllä yhden harha-askeleen ja soitin Cosimolle kesken työpäivän ja ihmettelin kuinka koirien ulkoiutus uusissa kuvioissa onnistuu jos hänen täytyy joku ilta tehdä oikein myöhään töitä... Sehän olikin juuri sen hetken murhe ;)

   Delete
 2. Nimenomaan, asenne ratkaisee! Uusi paikka tulee olemaan varmasti hyvä ja kiva, kunhan alkujännitys menee vain ohi ja muistat sielläkin nauttia hetkestä sekä niistä elämän pienistä(kin) asioista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua kyllä tuntuu jotenkin hankalalta kuvitella miten pienistä jutuista saa kiinni suurissa kuvioissa. Vaikka samoista pienistä aineksistahan se hyvä elämä lopulta kaikkialla muodostuu! Ja niin se on, että asenne on kaikki.

   Delete
 3. Oi miten jännittävää, mihinköhän se elämä vie teidät tällä kertaa. Uudet tehtävät ja ihmiset ne siellä odottavat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun ja jos maa vain varmistuu niin sen kyllä ennen pitkää kerron! Nyt vielä maistelen itse hetken uuden todellisuuden mahdollisuutta, enkä toisaalta myöskään halua vetää teitä kaikkia mukaan tähän soutamiseen ja huopaamiseen, kun näitä maita on tässä jo ehtinyt tulla ja mennäkin...

   Delete
 4. Varmasti jännittää ja tuntuu aluksi että kaikki uudessa kohdemaassa on "väärin", mutta toisaalta uskon että hieman helpottaa, kun alkaa olla selvillä minne päin tie tulee käymään. Uskon, että myös ihanaa aikaa tuo valmistautuminen, itse varmaan oisin nenä kiinni netissä heti, yrittäen imeä kaiken tiedon tulevasta kotimaaasta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun on jotenkin helpompi pelata nyt vielä toistaiseksi omilla mielikuvilla ja vähillä hajanaisilla tiedoilla kuin käydä netissä tutustumassa siihen ihan oikeaan todellisuuteen. Kuvat ja tarkat tiedot tekevät koko jutun vähän liian todelliseksi! :) Ja toisaalta en halua vielä lähteäkään ottamaan liikaa selvää uudesta maasta siltä varalta, että koko homma taas kaatuu ja täytyy alkaa koko prosessi alusta.

   Delete
 5. Kylla mua jannittaa teidan puolesta jo ja olen ihan tulisilla hiililla etta mihinhan te suuntaatte! Olen varma etta kaikki menee hienosti ja tosiaan ajattele miten hienoa kokea uuden huumaa taas kerran.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitää ehkä järjestää joku tietokilpailu sitten jos ja kun lähtö varmistuu! :) On kivaa ja ihanaa, että teitä on muitakin jännäämässä mukana.

   Jäin alkuun moneksi päiväksi kiinni kaikkeen siihen mikä tulee olemaan uusissa kuvioissa hankalaa ja unohdin kokonaan sen, että uusi todellisuus on täynnä uusia mahdollisuuksia. Jos tämä kuvio nyt toteutuu niin tulemme elämään aika lailla toisenlaisessa todellisuudessa kuin Belmopan, ja siinä on varmasti ainakin ennen pitkää todellakin hyvätkin puolensa!

   Delete
 6. Toivottelen täältä viileästä Münchenistä paljon energiaa sulle muuttopähkäilyihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tämä on juurikin tätä pähkäilyä jonka hyvin tiedät ja tunnet - soutamista ja huopaamista ja epävarmuutta ennen kaikkea nyt toistaiseksi. Muuttokuvioiden rinnalla elää edelleen myös se mahdollisuus, että jos oltaisiin kuitenkin hetki edelleen täällä aloillamme. Ei tässä juuri muu auta nyt kuin elää vain hetkessä kun tulevaisuus tuntuu muuttavan muotoaan monta kertaa viikossa! :)

   Delete
 7. Sinulla vaikuttaa olevan sellainen asenne, että pärjäät kyllä missä tahansa. Ja kiitos kovasti reseptistä, täytyy koittaa:)

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan, että olet Venla oikeassa mun asenteen suhteen! Välillä menee huonompina hetkinä itsellä usko :)

   Eipä kestä - tuo banaanileipä on ollut sellainen löytö, niin helppoa herkkua. Silloin kun sen teko minulta onnistuu siis...

   Delete
 8. Hei, olen uusi blogisi lukija Alaskasta. Muutto ja muutos ovat aina asioita, jotka aiheuttavat stressia ennen kaikkea siksi, kun vanhasta hyppaa uuteen ja tuntemattomaan. Mutta toisaalta positiivisella asenteella asiat jarjestyvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja tervetuloa Nina! Alaskassa on varmasti mielenkiintoista. Sattumalta juuri muutama päivä sitten tutkin lomailumahdollisuuksia sielläpäin.

   Niin se varmaan on, että uusi ja vieras aina jännittää ja vähän pelottaakin. Ei auta kuin vain rohkeasti hypätä uuteen seikkailuun sitten kun sellainen on kohdalla!

   Delete
  2. Kiitos :-) Lomamatka Alaskaan/Alaskassa on hyva ajatus, ennen kaikkea kesalla. Tosin nyt neljan vuoden jalkeen jo odotan muuttoa. Ja itse asiassa myohemmin tanaan pitaisi aloitella muutto asiat.

   Delete
  3. Tuohan on jo oikeastaan ihan kiva vaihe: kun muuttokuviot ovat jo oikeasti aluillaan ja pääsee miettimisen sijaan tekemään muuton eteen jo jotain. Meillä edelleen odotellaan mitä tuleman pitää ja tämä on kyllä siinä mielessä kuluttavaa kun ei oikein tiedä miten tulevaisuutensa kuvittelisi - ja minne. Mutta jotenkin taas tänä aamuna tuntuu ihan kestettävältä tämä limbokin. Kaunis ilma ja lapset leikkivät sen verran nätisti, että saan juoda aamuteetäni niin ettei se ole ehtinyt muilta hommilta jo jäähtyä :)

   Hyvä tietää, että Alaskan kesä olisi erityisesti näkemisen arvoinen. Toivottavasti sinne ennen pitkää pääsemme lomailemaan!

   Delete
  4. Tama on vasta 1. vaihe muutoista seuraavan 6 kuukauden aikana. Ensin parempi puolisko muuttaa toiselle puolelle maata, ja sitten sielta pysyvampaan asuinpaikkaan yhdessa vahan myohemmin. Varmuudella ei tiedeta, mika se pysyvampi location on, mutta todennakoiset vaihtoehdot on, joten jarjestelen asioita, mukaanlukien vaihtoehdot PhD kuvioideni siirtamiselle.

   Taalla on satanut lunta perjantaista saakka. Nyt on noin 2ft, toivottavasti loppuu viimeistaan huomenna kuin weatherman ennustaa....

   Delete
  5. Huoh, no onhan tuossa tosiaan miettimistä ja järjestelyä!

   Toivotaan, että lumisade loppuu pian ja pääsette kevään makuun.

   Delete

Kiitos kommentistasi!