Saturday, 13 April 2013

Kiireetön lauantai

Kuuntelen ruohonleikkurin hurinaa etupihalla ja katselen naapurin likaisen katon yli taivasta, joka vähitellen kirkastuu sumun takaa. Sumu ei kerro harvinaisen harmaasta aamusta vaan siitä, että tänään on taas uusi erinomaisen kuuma päivä. Sisällä lämpöasteita ollut aamusta asti yli kolmekymmentä, ulkona on auringossa arviolta ainakin viitisen astetta kuumempaa. Tuuletin liikuttaa lämmintä ilmaa ympäri lempeän tuulenvireen tapaan mutta ei juuri helpota oloa. 

Miko on vähän kuumeinen ja Cosimo töissä, joten lapset ja minä vietämme erikoisvapaapäivää. Katselemme makuuhuoneessa lastenelokuvia ja pidämme sängyssä kevyttä piknikkiä. Ennen pitkää valumme alakertaan lounaalle. Lounaan jälkeen lepäily jatkuu. Olen luvannut tehdä jossain vaiheessa päivää popcornia. 

Tämä belizeläinen elämämme tuntuu vielä entistäkin paremmalta kun tiedän, että saamme sittenkin elää arkea vielä monta hetkeä eteenpäin tässä tutussa rakkaassa ympäristössä. Takapihan mangopuussa roikkuu kokoelma pieniä mangonalkuja. Sydämeni on täysi nyt kun tiedän, että pääsemme niistä kesämmällä mitä todennäköisimmin nauttimaan. On mahtavaa tietää, ettei ole kiire minnekään.

2 comments:

 1. Oi kuinka kauniisti kirjoitat, tulee ihan hyvä mieli! Just se tunne että ei ole kiire minnekään, se on monelle vaikea juttu! Kiiretöntä viikonloppua ja pikaista paranemista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sofia ihanasta kommentista! Me vietetään täällä lauantaita varsin hitaalla kaavalla nautiskellen. Onneksi Mikokaan ei ole kovasti sairas, vähän kuumeinen vain.

   Oikein hyvää viikonloppua myös sinnepäin!

   Delete

Kiitos kommentistasi!