Sunday, 21 April 2013

Vapaaehtoistyöpäivä

Tein eilen melkein kokonaisen työpäivän ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Vapaaehtoistöitä toki vain, ei sentään palkkatyötä.

Eläinsuojeluyhdistys järjesti avoimien ovien päivän yhdistyksen tilalla. Tarkoituksena oli esitellä järjestön toimintaa ja maatilaa rakennuksineen, ja pyrkiä hankkimaan uusia jäseniä. Päivä sujui hyvin; uteliaita riitti melko tasaisena virtana. Ilmainen eläinlääkärintarkastus toi paikalle jos jonkinlaisia koiria ja kissoja ja omistajia. Monessa taloudessa näytti olevan yksi suurempi vahtikoira ja lisäksi yksi tai useampi pieni sylikoira, sekarotuisia ja rotukoiria sikinsokin. Mutta tuli tilaisuuteen myös jos jonkinlaista kulkijaa ilman lemmikkiä. 

Minä päivystin pöydässä, jossa annettiin tietoa eläinten steriloimisesta ja toisaalta otettiin vastaan myös uusia jäsenhakemuksia. Jäsenhakemuspuoli sujui ihan mallikkaasti, mutta näin jälkikäteen ajatellen minä en varmasti ollut paras valinta puhumaan lemmikkien steriloinnista. Asia on liian lähellä sydäntäni, että osaisin käsitellä sitä täysin asiallisesti ja ystävällisesti myös sellaisten ihmisten kanssa, jotka varta vasten tai huolimattomuuttaan teettävät koirillaan pentuja. Onneksi ymmärsin ensimmäisen terävän kommenttini jälkeen jättää asian toisten esiteltäväksi ja pitäydyin lähinnä jäsenhakemusasioissa. Myöhemmin iltapäivällä improvisoin myös odotuslistaa eläinlääkärinvastaanotolle, kun paikalle yhtäkkiä pyrähti kerralla monta lemmikkiä omistajineen.

Aamupäivä oli käsittämättömän kuuma. Varjossa teltan alla säästyin onneksi sentään suoralta auringonpaisteelta. Iltapäivällä saimme nauttia lyhyestä sadekuurosta joka hetkeksi raikasti ilman. Illan hämärtyessä ajelin takaisin kotiin ja lähetin Cosimon vuorostaan purkamaan telttoja ja siirtämään tuolit takaisin paikoilleen. Juomavettä kului kuumana päivänä aika tavalla mutta nälkä ei ehtinyt tulla oikeastaan kuin vasta sitten kun olin illalla ehtinyt kotiin asti. Siinä vaiheessa olin kuitenkin melkein liian väsynyt syödäkseni. Sain lapset nukkumaan ja istuin puolikuolleena sohvalla useamman tunnin keräämässä voimia, että jaksaisin lähteä itsekin unten maille. 

Ihan hyvää harjoitusta oli tämäkin pieni tempaus vastaisen varalle. Sain taas vähän tarkennettua ajatusta siitä minkälaiset hommat minua tulevaisuudessa saattaisivat kiinnostaa. 

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!