Friday, 26 July 2013

Lastenhuoneen uusi järjestys

Matildan uutta sänkyä ei lupauksista huolimatta maanantaina näkynyt, eikä vielä tiistainakaan, mutta keskiviikkoaamuna pysähtyi yhtäkkiä talon eteen lava-auto, jonka lavalla oli sängyn palasia. Kaksi espanjaa puhuvaa miestä kantoi palaset yläkerran lastenhuoneeseen ja kokosi niistä Matildalle sängyn. Operaatio kesti kokonaisuudessaan 45 minuuttia. Täytyy vain toivoa, että sängyn saa ulos huoneesta joko yhtenä kappaleena tai että sen purkaminen osiin ja rakentaminen uudelleen ei ole aivan ylivoimaista. Vaikka muutto ei enää häämötäkään ihan lähitulevaisuudessa on silti vaikea olla katsomatta huonekalujamme ja muita tavaroita sillä silmällä miten niitten muuttaminen maasta toiseen tulee ennen pitkää sujumaan. 

Minun oli tarkoitus virittää Matildan uuden sängyn päätyyn prinsessaverhot, mutta Matilda tuntuukin pitävän sänkyä prinsessasänkynä ihan sellaisenaan. Hyvä niin. Hentoiset verhot olisivatkin varmaankin lasten leikkien tohinassa menneet aika pian rikki. 

Matildan uusi sänky kaikessa komeudessaan.


Koska Miko oppi nukkumaan sängyssä putoilematta vasta ihan äskettäin halusin Matildan sängyn reunoihin varalta pienet sivusuojat. Ne on tarkoitus pystyä poistamaan kunhan Matilda vähän kasvaa ja eikä taatusti enää tipu sängystä. Saa nähdä miten sivusuojien poisto käytännössä onnistuu. Ensimmäisenä yönä Matilda pysyi hyvin sängyssä, mutta jo toisena yönä hän valui unissaan sängyn jalkopäähän ja tippui lattialle. Olin onneksi kaukaa viisaana laittanut lattialle pienen patjan pehmentämään pudotusta. Ensi yöksi taidan laittaa vielä ylimääräisen irtosängynreunan varmistelemaan, että Matilda nukkuu yön sängyssä eikä lattialla. 

Halusimme Matildan sängyn alle säilytystilaa, koska sitä meillä ei ole tässä talossa liiaksi asti. Suunnitelman mukaisesti sängyn alaosassa on kaksi suurta vedettävää laatikkoa. Siirsin Matildan vaatteet toiseen sängyn alta vedettävään laatikkoon ja toinen jäi vielä tyhjäksi vastaisen varalle. Lipaston laatikot joissa Matildan vaatteet olivat tähän asti olleet jäävät puolestaan odottamaan vauvan vaatteita. Pinnasänky on siirretty Cosimon ja minun makuuhuoneeseen odottamaan uutta tulokasta. Kaikki alkaa olla valmiina, kerrankin hyvissä ajoin.

Mikon autosänky lastenhuoneen toisessa nurkassa.

Miko vanhassa IKEA:n tuolissa, joka kipeästi kaipaisi uutta verhoilua. Nojatuoli verhoiluineen taitaa olla jo kolmisenkymmentä vuotta vanha.


Kingstonista tien varresta aikoinaan ostettu papukaija vahtii lasten leikkejä. Lastenhuoneen verhoissa roikkuu enemmänkin papukaijan pienempiä ja suurempia lajitovereita ja yksi tukaanikin.
Niin ikään Kingstonista vuosia sitten ostettu verhokangas viehättää edelleen minun silmiäni.
Italiasta ostimme tämän nallen ottamaan lasten pituudesta mittaa.
Etelä-Afrikan tuliaisia ovat puolestaan nämä sätkyeläimet jotka roikkuvat lelukaapin kahvoissa.
Lastenhuoneen seinällä roikkuvat naamiot ovat Guatemalasta. Meillä on näitä mahtavia naamioita monia erilaisia, ja kaikki eivät ole vielä edes päässeet esille asti. Ystävällisimmän näköiset roikkuvat lastenhuoneen seinällä.

8 comments:

 1. Kylläpä tuli meidän ipanapoihin vauhtia kun kysyin kuka tulee katsomaan Mikon ja Matildan sänkyjä :D Peetu tilasi itselleen heti samanlaisen sängyn kuin Mikolla! On lapsilla kyllä kauniit sängyt!!!!
  Meillä tytöillä on prinsessa verhot sänkyjen päällä ja yllättävän hyvin ne on pysyneet ehjinä! Mä olen runtannut verhot patjan alle niin ei pääse niin ei sotkeudu niin pahasti jalkoihin leikkien tiimellyksessä :) Alkukesästä nuo oli kyllä näppärät hyttysverhoinakin -niitä kun tuppasi lentämään sisällekin yöllä :/
  Hyviä unia uudessa sängyssä :)

  ReplyDelete
 2. Niin ja ihania ja kauniita esineitä muutenkin!! Varsinkin nuo sätkyeläimet, i-h-a-n-a-t!!! Meillä oli vähän samantyyppiset verhot Peetun huoneessa, kangas tosin finlaysonin, mutta aihe sama :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä lasten makuuhuonehan on itse asiassa Mikon huone, eli Peetulla ja Mikolla on sitten aika samanlaiset verhot :) Hauskasti sopii nuo Cosimon siskon antamat sätkyeläimet tuohon Mikon huoneen villieläinteemaan.

   Matildan sängyn prinsessaverho on itse asiassa pinnasänkyyn alunperin tarkoitettu, ettei riittäisi hyttysverhoksi. Onneksi meillä on hyttysverhot joka ikkunassa ja viime viikkoina on hyttysmyrkytysautokin taas tasaisin väliajoin käynyt myrkyttämässä Belmopanin hyttysiä vastaan. Taitaa jäädä verhot kaappiin toistaiseksi.

   Delete
  2. Matildan huonehan on tosiaan puolestaan siis alakerrassa ja on myös meidän vierashuone mutta käytännössä lähinnä alakerran leikkihuone. Täytyy yrittää ehkä siitäkin tässä vielä joku päivä ottaa kuvia.

   Delete
 3. Voi miten kiva postaus. :-) Tuo autosänky on kyllä ihan mahtava - varmaan jokaisen pojan unelmasänky! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikon sänky on kyllä tosiaan ihana ja saa kyllä jokaisen kyläilevän pienen pojan huomion. Mukavakin se on, olen sen testannut useampana yönä kun Miko on mönkinyt meidän sänkyymme nukkumaan ja minä sitten puolestaan siirtynyt hakemaan lisää nukkumatilaa Mikon sängystä :)

   Delete
 4. Voi miten ihania juttuja, tykkaan kovin lapsilla juuri kaikesta elainaiheisesta vaatteissa ja huoneen tekstiileissa, ne on niin raikkaita ja iloisia! Tuo verhokangas on ihana. Meilla on jatkettava sanky, josta jossain vaiheessa otetaan reunat pois, ei kylla ihan hetkeen silla tyttö ei varmasti pysy sangyssa viela putoamatta aikoihin, upeat sangyt molemmilla lapsilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin pidän noista eläinjutuista varsinkin sisustuksessa. Pitkään yritin etsiä yksinkertaisempaa verhokangasta Kingstonista Mikon huoneeseen, mutta tuo eläinkangas veti aina puoleensa. Vähän pelkäsin, että se on niin voimakas, että värikkäiden lelujen kanssa tekisi huoneen hyvin levottoman oloiseksi, mutta jotenkin nuo verhot asettuvat kivasti taustalle vaikka ovatkin noin värikkäät ja kuvioidut.

   En saanutkaan eilen illalla ylimääräistä irtoreunaa kiinnitettyä Matildan sänkyyn - oli aavistuksen liian leveä - mutta eipähän Matilda nyt ainakaan viime yönä pudonnut sängystä. Täytyy pitää patjaa nyt yöt kuitenkin lattialla sängyn vieressä, ettei tyttö kovin pahasti tömähdä lattialle jos tippuukin...

   Delete

Kiitos kommentistasi!