Monday, 2 December 2013

Kotona

Ärsyttäviä asioita kotiinpaluussa:
- Ärhäkkä poskiontelontulehdus (iskee minulle usein kun siirryn kylmemmästä säästä lämpimämpään)
- Koti-ikävä Suomeen
- Belmopanin kauppojen surkeat valikoimat
- Viimeisten myyntipäivien tarkistaminen kaupassa ja se että niin monet kauppojen hyllyiltä löytyvät ruuat ja ruoka-aineet ovat vanhentuneita
- Ei kierrätystä
- Kierrätyksen puutteesta seuraava syyllisyys ja syyllisyydestä johtuva lasi- ja metallipurkkien hamstraus
- Lasi- ja metallipurkkikokoelma joka uhkaa kirjaimellisesti kaatua keittiön hyllyistä päälle 
- Hämähäkit, skorpionit, torakat ja muut kutsumattomat vieraat

Mukavia asioita kotiinpaluussa:
- Koirat!
- Lasten riemu siitä että he pääsevät vihdoin kouluun
- Ihanat ystävät, tuttavat ja tuntemattomatkin jotka ovat sydämellisesti toivottaneet meidät tervetulleeksi kotiin
- Cosimo kotona vanhempainlomalla vielä pitkälle ensi vuoteen
- Että vauva on asettunut niin hyvin eikä korvaansa lotkauta koirien haukulle tai juuri muillekaan ympäristön äänille

Voiton puolelle tässä jäädään, vaikka tähän ympäristöön totuttelu viekin taas varmasti hetken. Lapset ja minä olimme kuitenkin poissa Belizestä kolmannesvuoden, aika lailla tarkalleen neljä kuukautta. Torstaina saavuttiin kotiin ja huomenna alkaa arki, kun lapset lähtevät ensimmäistä päivää kouluun. Matilda käy alkuun koulua puolipäiväisesti mutta Miko menee ensimmäistä kertaa kouluun koko pitkäksi koulupäiväksi, kahdeksasta kolmeen. Uskon ja toivon, että kaikki menee hyvin, mutta huomenillalla meillä on varmasti kyllä talo täynnä väsynyttä väkeä, kun emme ole vielä aikaerostakaan ihan selvinneet. Onneksi meitä on täällä täyspäiväisesti paikalla nyt pitemmän aikaa kaksi vanhempaa. Kiirettä pitää näinkin ja sotkua ja kaaosta syntyy, mutta on silti toki suuri etu se, että olemme molemmat kotona.


Ps. Luin Suomessa ollessani Mia Kankimäen ihanan kirjan Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Se on inspiroinut osaltaan tätä blogikirjoitusta. 

16 comments:

 1. On varmaan melkoinen kulttuurishokki palata sinne, jos oli kulttuurishokki Suomeenkin tullessa. Yllättävän äkkiä sitä kuitenkin taas tottuu elämään toisessa paikassa, ja onhan teillä siellä paljon ihania asioita ja omat rutiinit, jotka helpottavat paluuta. Ja tietysti se uusi perheenjäsen. :-)

  Innostuin jo tuosta kirjasta ja meinasin varata sen kirjastosta, mutta en sitten viitsinytkään, kun olisin ollut varauslistalla sijalla 270. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pääosin on onneksi ollut kyse myönteisestä kulttuurishokista ja totuttelusta vanhoihin tuttuihin kuvioihin. Tänä aamuna tuntui oikein hyvältä ajella läpi Belmopanin matkalla lasten koululle. En ollut tajunnutkaan miten ikävä minulla oli ollut kylän tuttuja tuoksuja ja näkymiä!

   Minä pidin tuosta kirjasta kovasti. Se oli jotenkin rauhoittavaa mutta toisaalta oivaltavaa luettavaa ja kaikin puolin hyvin kirjoitettu. Jospa kirjaston varauslista tuosta vähän lyhenisi ennen pitkää!

   Delete
 2. siita se arki lahtee rullaamaan, ihanaa kun miehesi voi olla pitkaan kotona, tsemppia uuteen arkeen ja nauttikaa pienesta perheenjasenestanne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä uudessa arjessa on kyllä tosiaankin puolensa, huomasin taas tänä aamuna. Huomattavasti helpompaa hoitaa ruokaostokset kaksin, varsinkin vauva sylissä.

   Täällä nautiskellaan vauvasta; tässä hän nytkin nukkuu sylissä. En raaski laittaa muualle nukkumaan tätä ihanaa pientä lämpöpatteria!

   Delete
 3. Tsemppiä koko perheelle! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pia! Ennen kaikkea tänään jännittää lasten eka koulupäivä ja etenkin se miten koulussa osataan ottaa Matildan keliakia huomioon. Todella innoissaan jäivät lapset tänään kouluun. Se toivottavasti lupaa hyvää!

   Delete
 4. No voihan kökkö! Toivottavasti tokenet pian taudista!! Muut ovat ilmeisesti pysyneet terveinä?

  Varmasti ihanaa olla siellä kotona taas :) Ja se lämmin ilmasto on varmasti ihanaa tämän suomen märän syksyn jälkeen! (nim. tänään liukastellut ja ulkona palellut... :D ) Mutta kyllä me teitä taas odotetaan tänne kesäksi :)

  Leppoisia päiviä niin koululaisille kuin kotona oleville! Nauttikaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon todella, että tämä tulehdus kohta helpottaa... Täällä on niin kurja sairastaa kun tuo sairaanhoitopuoli on sen verran huonoa, ettei oikein koskaan tiedä kenen puoleen kääntyä.

   Kunhan poskea ei enää kolota ehdin nauttia lämpimämmästå säästäkin kunnolla. Tosin täälläkin on kyllä talvi eli aavistuksen verran viileämpää kuin tavallista.

   Kaikkea hyvää sinne teillepäin! Vastailen postiinkin kunhan kerkeän :)

   Delete
 5. Metallipurkkiangstia (ja niiden kaapissa ja kaatopaikalla viemää tilaa) vähentää vähän se, jos ne avaa kokonaan molemmista päistä ja litistää. Meillä on ihan juhlaa, kun talon roskahuoneeseen tuli metallin keräys, ennen lähin piste oli parin kaupunginosan takana. Mutta parempi toki sekin kuin ei ollenkaan.

  Toivottavasti pian taas olette asettuneet aloillenne, ja käythän kertomassa koulukuulumisia varsinkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajelisin mieluusti vähän kauemmaksikin kierrättämään roskia mutta en tiedä miten kauas täältä pitäisi lähteä... Meksikon puolelta löytyisi varmasti jotain keräyspisteitä kun tarpeeksi kauas ajaisi. Keräyspiste alakerrassa kuulostaa mahtavalta!

   Kirjoittelen nyt blogitekstejä kännykällä kun huomasin, etten kovin usein päivässä pääse kaksin käsin koneen ääreen. Vauva kun viihtyy erinomaisen hyvin sylissä ja toisaalta itsekin mieluusti pidän häntä lähellä. Mutta siis hitaasti mutta varmasti saan blogiakin nyt päivitettyä kun keksin, että puhelimella kirjoittamiseen tarvitsen vain yhden sormen :) Koulusta ja muusta elämänmenosta siis varmasti lisää myöhemmin.

   Delete
 6. On niin mukavaa kuulla teistä :) Hyviä päiviä toivon teille sinne uusissa kuvioissa, ja onnellisia hetkiä. Pysyisivätpä nuo pelottavat otukset poissa teiltä. Ja pikaista paranemista.

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Venla! Kiva kuulla sinustakin!

   Toistaiseksi en ole törmännyt kotona kuin yhteen kuolleeseen torakkaan. Toivotaan, etteivät ötökät löydä sisälle nyt vähään aikaan ainakaan!

   Poskiontelontulehdusta lukuunottamatta tuntuu kyllä hyvältä olla kotona. Ärsytyksenaiheet ovat lopulta onneksi pieniä verrattuna kaikkeen hyvään täällä. Meidät on toivotettu tervetulleeksi takaisin niin lämpimästi, että todella tuntuu, että olemme palanneet kotiin.

   Delete
 7. <3 Ihana pieni lämpöpatteri.
  Meidänkin lämpöpatterin useimmiten löytää sylistä, nytkin :) En millään tahdo vielä päästää muualle kun se on tiensä siihen löytänyt ja vielä suostuu siinä olemaan.

  Mukavaa paluuta arkeen teidän väelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Turnip! Täälläkin istutaan taas kerran lämmin vauva sylissä :)

   Jonkun verran ollaan saatu jo arjesta kiinni vaikka menoa on kyllä vähän hidastanut tämä kipeä poskeni. Se hyvä puoli tässä kipuilussa on kuitenkin ollut, että aikaeroväsymys on talttunut siinä sivussa melkein huomaamatta!

   Delete
 8. Ihanaa, että pluslistalla on ihmisiin (ja koiriin!) liittyviä asioita. Ne menevät varmasti missä päin maailmaa lopulta muiden ärsytyksen aiheiden ohi. Pikaista paranemista ja kotiutumista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä se on, että myönteiset asiat kyllä voittavat kevyesti nuo ärsytyksenaiheet! Ja kun yllätyksekseni lähikaupasta löytyi gluteenittomia jauhoja ja herkkukeksejä on vaikea valittaa kauppojen tarjonnastakaan varauksetta.

   Kun nyt paranisi tämä kipeä poski niin onneni olisi taas vaihteeksi ihan täysi! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!