Sunday, 18 May 2014

Yksitoista - muuton keskellä

Sain CurryKanelilta haasteen. Kun pää on muuton jäljiltä pyörällä on kätevä lähestyä bloggaamista lyhyesti ja ytimekkäästi haasteen myötä. Rivien välistä löytyy myös muutamia vinkkejä uudesta kotimaastamme.

Haasteen sisältö lyhyesti: 
1. Haastettu kertoo 11 asiaa itsestään.
2. Haastettu vastaa haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastettu keksii 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastettu valitsee 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Haastettu kertoo kenet on haastanut.

Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja tuoda esiin alle 200 lukijan blogeja. 

Kuvituksena omia lempiesineitäni, jotka tällä hetkellä ovat pakattuna konttiin matkalla uuteen kotimaahamme. Suomalaiset hernepussisammakot guatemalalaisella sängynpeitolla; lattialla afganistanilainen matto.


11 asiaa minusta:
1. Olemme olleet Suomessa jo useamman viikon, mutta vieläkään en tunne saapuneeni kokonaan perille asti - mieleni on vielä matkalla.
2. Olen toistaiseksi asunut pidemmän aikaa kuudessa maassa, kahdeksassa kaupungissa.
3. Eniten aikaa olen Suomen jälkeen viettänyt Iso-Britanniassa ja Belizessä. 
4. Vaikka on toisaalta ihana olla lomailemassa Suomessa, en osaa oikein rentoutua nauttimaan olostani täällä.
5. Mieheni lähti tänään kohti uutta kotimaatamme.
6. Hän aloittaa huomenna työt, ja ehtii toivottavasti tulevien viikkojen aikana myös löytää meille kodin ja muutenkin järjestää asioita perillä.
7. Olemme viettäneet viimeiset kuusi kuukautta miehen isyysloman merkeissä hyvin tiiviisti yhdessä.  
8. Olemme ennenkin olleet erossa useampia viikkoja kerrallaan, mutta ajatus pitemmästä ajasta erossa tuntuu nyt jotenkin harvinaisen hankalalta ja oudolta.
9. Toisaalta tällä kertaa olemme sentään koko ajan samalla aikavyöhykkeellä.
10. Olen kerran vuosia sitten ollut mukana Maailman ruokaohjelman (WFP) ruoka-avustuslennolla.
11. Lento suuntautui sattumalta tulevaan kotimaahamme.

Jonkinlainen piippu Kambodzhasta. Ei aavistustakaan sen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta; minä ihastuin aikoinaan esineen kauniisiin väreihin ja se on meillä koristeena.


11 vastausta:
1. Mikä sai sinut bloggaamaan?
Kaipasin uutta haastetta ja halusin tilaisuuden käyttää suomen kieltä muuhunkin kuin lasten kanssa jutusteluun.

2. Mikä tai mitkä aihepiirit sinua kiinnostavat blogeissa?
Seuraan mielelläni hyvin kirjoitettuja blogeja, jotka paljastavat kirjoittajastaan jotain todellista ja käsinkosketeltavaa. Mikään tietty aihepiiri ei kiehdo sinänsä, mutta elämäntilanteeni takia seuraan ehkä eniten muitten ulkosuomalaisten blogeja. 

3. Mikä on lempiruokasi?
Olen huono valitsemaan suosikkeja, mutta ihan ensiksi tulee mieleen sushi. 

4. Mikä ruoka ei epäonnistu sinulta koskaan?
Onkohan sellaista ruokaa? Jonkun kerran olen nyt tehnyt itse gluteenittomia kananuggetteja ja ne ovat toistaiseksi aina onnistuneet mainiosti. 

5. Kahvi vai tee?
Keskimmäisen lapsen vauva-ajoista asti olen ollut kahvi-ihminen, mutta teekin maistuu edelleen, erityisesti Earl Grey. 

6. Dekkari vai omaelämäkerta?
Omaelämäkerta. Dekkarit menevät paremman puutteessa mutta en ole niistä erityisen innostunut. 

7. Mistä haaveilet?
Aika pitkälti haaveilen vain hyvästä, tavallisesta, rauhallisesta elämästä. Toisaalta haaveilen myös esimerkiksi lomamatkasta hyvien ystävien luo.

8. Ooppera vai lavatanssit?
Ooppera. 

9. Mitä pelkäät eniten?
Että jotakin pahaa tapahtuu jollekin rakkaalle läheiselleni. 

10. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Olen onnellinen aina kun muistan pysähtyä arvostamaan kaikkea hyvää elämässäni. Välillä stressi ja huolet uhkaavat viedä kaiken huomioni, mutta olen kyllä ennen kaikkea onnellinen ihminen.

11. Laulatko kuorossa, karaokessa vai suihkussa?
Nuorempana lauloin erilaisissa kuoroissa, joskus karaokessakin, mutta tätä nykyä laulan pääasiassa vain tuutulauluja lapsille.

Afganistanilaiset pöllösormustimet.

11 kysymystä:
1. Mietitkö mitä blogiisi kirjoitat siitä näkökulmasta, että sanasi elävät mahdollisesti internetissä ikuisesti?
2. Mikä on tärkein omistamasi esine?
3. Tekisitkö töitä jos sinulla olisi varaa olla tekemättä?
4. Missä haluaisit asua jos nykyistä kotipaikkaasi ei oteta lukuun?
5. Minne et ikinä suostuisi muuttamaan?
6. Ostatko aina uutta vai käytkö tekemässä löytöjä myös kirpputoreilla, vanhojen tavaroiden kaupoissa, antikvariaateissa tai ullakolla?
7. Minkä elokuvan voisit katsoa uudestaan ja uudestaan?
8. Mikä oli lapsuutesi lempikirja?
9. Mitä uskonto sinulle merkitsee?
10. Innostutko helposti uusista asioista vai viihdytkö ennemmin vanhojen tuttujen juttujen parissa?
11. Oletko rento tyyppi vai hermoilija?


En nyt suoraan haasta ketään mutta mieluusti luen vastauksia kysymyksiini kaikilta halukkailta! Kerro kommenteissa jos tartut haasteeseen niin tiedän käydä tutustumassa vastauksiisi.

22 comments:

 1. Ihania matkamuistoja, erityisesti nuo pöllösormustimet! Olettekohan matkalla johonkin pain L-Afrikkaa? Toivottavasti paasette pian kotiutumaan koko pesue, nauttikaa viela Suomesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritetään asettua ja nauttia, kiitos! Vähän "matkalla" tunnen olevani jotenkin tosiaan edelleen, en osaa oikein rauhoittua tähän välietappiin, vaikka kannattaisi nauttia tutusta kivasta ympäristöstä nyt oikein varastoon, että jaksaisi sitten paremmin niitä ihan uusia kuvioita.

   Ihan hyvä arvaus Petra :)

   Delete
 2. Replies
  1. Ei mennyt ihan nappiin mutta sanotaan nyt sentään, että oikealla mantereella toki olette molemmat arvailijat :)

   Delete
 3. Täällähän oli blogin ulkonäkö muuttunut aika paljon sitten viime näkemän! Kiva tuo uusi banneri (vai miksi tuota nyt sanotaan). :-)

  Ihania väriläiskiä nuo kaikki esineet. Jotenkin tämä suomalainen (turvallinen) valkoisuus välillä tympii, mutta koskaan en oikein uskalla rempaista ja hankkia kotiin mitään värikkäämpää. Pelkään, että kyllästyisin väreihin, mikä on aika outo ajattelutapa sinänsä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satu! Teki mieli vaihteeksi yhdistää tuonne otsikkoon vähän enemmän kuvia.

   Mä olen maailmalla innostunut enemmän ja enemmän sisustamaan väreillä. Värikkäät esineet on tätä nykyä mun suosikkitavaroita ihan järjestään. Ainakaan vielä en ole siis kyllästynyt :) Suomen valoon ei kaikki kirkkaat värit niin hyvin asetu mutta on meillä täälläkin kuitenkin varmaankin värikkäämpää kuin olisi ilman vuosia tropiikissa.

   Sun kommentti oli jostain syystä mennyt roskapostiosastolle, josta kävin sen äsken noukkimassa - siksi siis kesti vähän kauemmin aikaa, että se tuli tänne näkyviin.

   Delete
  2. Kiva kun kerroit. Mulla on ollut joku ongelma joidenkin blogeihin kommentoinnissa, ja saan sähköpostiinikin ilmoituksen että kommentista ei ole mennyt sähköpostiviestiä kyseisen blogin sähköpostiosoitteeseen. Yahoossa ilmeisesti muuttivat jotain turvallisuusasetuksia, mikä aiheutti nämä ongelmat. Pitää perehtyä asiaan ja miettiä, muutanko sähköpostiosoitetta tai jotain. Outoa ja rasittavaa.

   Delete
  3. Voi olla kyllä vikaa minussakin... En ole ennen valvonut kommentteja ja jotenkin tämä onkin monimutkaisempaa kuin luulin! Osa kommenteista tulee sähköpostiin mutta osa jostain syystä ei.

   Delete
 4. Kun kert sama aikavyohyke on, niin jossain taalla meidan naapurissa sen on oltava. Ma kuvittelisin, etta perheen vuoksi Sudan ja Kongo on pois pelista. Yritin sit miettia tota wfp-vinkkia ja ehdotan Sambiaa ja Mosambikia. Vai tuutteko kenties peratin tanne :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Polttaa polttaa :) Mutta ehkä vastaus pääsee vähän yllättämään vielä kuitenkin?

   En kyllä enää kauan pidä jännitystä yllä. Huomenna jos vaan ehdin paljastan mistä raportoin blogissa tulevina vuosina.

   Delete
  2. No Zim sitten!! Jos se on se, niin kateeksi kay! Ma haluaisin sinne seuraavaksi naas.

   Delete
  3. Kaikki valkenee huomenna :) Siis jos vaan lapset ja koirat antaa mulle tilaisuuden paneutua bloggaamiseen sopivaksi hetkeksi.

   Delete
 5. Oih, itäiseen ja/tai eteläiseen Afrikkaan päin siis! Olen tuolla päin viettänyt aikaa kolmessa eri maassa, mutta ennen lapsia. Odotan suurella mielenkiinnolla postauksiasi tulevasta, meilläkin saattaa tulevaisuudessa olla edessä afrikkalainen expat- arki kolmen lapsen kanssa..

  Kaikkea hyvää muuttoon!

  Sara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sara! Toivotaan, että onnistun kirjoittamaan tulevasta kotimaasta paljon ja niin että siitä olisi hyötyä muillekin.

   Nyt vielä hengaillaan täällä Suomessa tosin ensin hyvä tovi. Jotenkin täytyisi yrittää saada kesälomatunnelmasta kiinni, vaan tuntuu, että olen edelleen yksi jalka Belizessä ja toinen tulevassa.

   Delete
 6. Oli hauska lukea vastauksiasi. Pitkä on vielä matka kun Afrikkaan asti menette. Mutta mielenkiinnolla odotan kertomuksia siltäkin mantereelta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin matkaa on vielä edessä, mutta aika pitkän aikaa saadaan me loppuperhe kerätä voimia matkaan ennen kuin taas mennään.

   Kiitos haasteesta! Oli kiva miettiä vastauksia sun kysymyksiin.

   Delete
 7. Vitsit, jännää :) Mä odotan täällä sormet syyhyten, että mikä maa se mahtaa olla; oli mikä oli, niin tosi mielenkiintoista jäädä odottelemaan postauksia tulevasta kotimaasta!

  Sun 11 kysymystä oli tosi mielenkiintoisia ja hankaliakin. En taida nyt tarttua haasteeseen tällä haavaa, koska olen tuon tehnyt pari kertaa ennenkin, mutta pistän myös korvan taakse siltä varalta, että tulee yllättävä "writer´s block" eteen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritän järjestää sun syyhyäville sormille hoitoa myöhemmin tänään :)

   Kiva olis kuulla sun vastauksia kysymyksiin! Jään oottelemaan jos vielä niistä tartut kiinni jossain vaiheessa.

   Delete
 8. Heitänpä minäkin nyt lusikkani soppaan, ja luulen, että menette Etelä-Afrikkaan seuraavaksi. Tämä sillä perusteella, mitä olet aiemmin kirjoittanut, ja miten olette Belizessä tavanneet perheen, joka on uudesta maastanne kotoisin. Sinne pääsee myös kohtuullisen paljon paremmin kuin E-Afrikan naapurimaihin, ja ystäväperheenne on helppo tulla kyläilemään :-) Jään mielenkiinnolla odottelemaan, mikä on uusi maanne :-)

  Ansku

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mennyt arvaus ihan nappiin mutta oikeaan mantereeseen osui kuitenkin!

   (Anteeksi, että kesti julkaista tämä kommentti! Vasta opettelen tätä kommenttien valvontaa kun tähän asti ole päästänyt kommentit vapaasti blogiin.)

   Delete
 9. Hei, tartuin avoimeen haasteeseen nyt vähän jälkeenpäin. Sen löydät täältä http://lowenleben.blogspot.de/2014/07/haaste-11.html
  Olen seurannut blogiasi vasta muutaman kuukauden. Tosi hyviä aiheita, luen pohdintojasi erittäin mielellään.
  Kaikkea hyvää teille uuteen alkuun Sudanissa!
  T. Johanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Johanna! Kiva, että otit haasteen vastaan! Oli mielenkiintoista lukea ajatuksiasi ja vastauksia kysymyksiini. Käyn vielä paremmalla ajalla lukemassa blogiasi enemmänkin.

   Delete

Kiitos kommentistasi!