Sunday, 5 October 2014

Tuttuja herkkuja

Khartumista löytyy niin suomalaisia kuin italialaisiakin herkkuja. Hapankorppua en itse valitettavasti voi syödä, mutta pojalle se maistuu, ja nimenomaan Nutellan kanssa. 


11 comments:

 1. Tutut ja turvalliset tuottee tuo kotoisan tunnelman. Meilla syodaan hapankorppua urakalla ja laskuun. Nutellaa syotaisiin jos mamma sallis. :) Joskus herkkuna.
  Olen lukenut kuulumisia mutta niin myohaan iltaisin etta silmat on lupsaneet eika kommennoinnista ole tullut mitaan. Kiva etta alkaa tilat saamaan kodin tuntua huonekalujen myota ja arkirutiinit asettua aloilleen. Niin se vaan elama menee eteenpain ja siihen sita huomaa itse sulautuvan pikkuhiljaa omineen kuvioineen mukaan. Tsempit jatkossakin ja mukavaa alkavaa viikko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ina kommentista! Vähän samalla tolalla on mulla muitten blogien lukeminen, että aika vähän tulee kommentoitua vaikka käynkin lukemassa. Mutta eiköhän elämä nyt enemmän ja enemmän koko ajan rauhoitu ja minulle löydy rauhallisia lukuhetkiä! Näin toivon :)

   Ei meilläkään Nutellaa ihan rajattomasti syödä. Mutta se on gluteenitonta eli siitä kiva herkku, että käy molemmille isommille lapsille. Meillä on täällä maailmalla myös usein se ongelma, että lasten paino ei oikein jaksa nousta - kuumassa säässä ei niin ruoka maistu ja toisaalta erityisesti keliaakikkotytön herkut on niin Belizessä kuin täälläkin tyyliin vesimelonia ja kurkkua jotka on vähän turhankin terveellistä syötävää. Lapset kaipaa siis meillä ajoittain kaloripommeja, etteivät pääsisi pahasti laihtumaan. Nutella ja tavallinen maapähkinävoi on molemmat hyviä siinä tarkoituksessa, hyviä rasvoja pähkinöistä ja siihen sokerit päälle. Belizen vuosina ei Nutella oikein lapsille maistunut, joskus sitä Meksikosta löysimme ja ostimme kotiin, mutta täällä onneksi maistuu kun on tosiaan meille kätevä herkku joka on täältä suht helposti saatavilla.

   Hyvää viikkoa sinnekin! Meillä on tosiaan lomaviikko meneillään, eli ihan kivoissa merkeissä mennään!

   Delete
  2. Tuo hapankorppu oli suuri yllätys, sitä olen löytänyt vain yhdestä kaupasta, mutta sieltä tosin useampaa eri makuvaihtoehtoa. Mitään muuta suomalaista en olekaan täältä vielä löytänyt kuin tuota Finncrispiä.

   Delete
 2. Onkohan muuten olemassa maailmankolkkaa, josta ei saisi Nutellaa? Tosi laajalle levinnyt herkku, jota meilläkin olen antanut lasten syödä Algeriassa hieman tavallista enemmän, juuri siitä syystä, ettei paino tahdo oikein nousta. Mutta että hapankorppua Nutellalla? Enpä olisi ihan heti tullut ajatelleeksi, että sitä voi noinkin syödä :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Belizestä ei muistaakseni kovin hyvin Nutellaa löytynyt, ainakaan Belmopanista. Mutta tosiaan Meksikosta sitä joskus toimme. Laajalle levinnyt herkku kuitenkin totisesti! Taitaa olla italialaisille niin tärkeä, että ovat järjestäneet sitä vähän jos jonnekin. Ja Nutellahan maistuu ainakin meidän lapsille ihan minkä päällä vain :)

   Delete
 3. Turkissa nutella on tosi suosittua, samoja hapankorppuja saa taaltakin! Aitini tosin lahettaa myös niita oikeita isokokoisia hapankorppuja minulle joskus, silla jostain syysta tykkaan niista vaasan hapankorpuista eniten. Meidan tyttö tykkaa kovasti hapankorpuista, kuten minakin. Nakkileipaa taalla saa aika yleisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tavallista näkkileipää en ole tainnut täällä nähdä ja saapa nähdä miten pitkään noita hapankorppujakaan löytyy. Olen oppinut jo Jamaikan ajoilta asti olemaan odottamatta juuri mitään kaupan valikoimien suhteen; eipä tule ikäviä yllätyksiä! :) Tuota Nutellaa taitaa kuitenkin riittää kun sitä löytyy useammastakin kaupasta täällä. Tänne meille on vähän hankala lähettää mitään, mutta jos postipaketit onnistuisivat niin nyt pyytäisin hyvää kahvia, papuina tai jauhettuna. Täältä ei tunnu kovin maistuvaa kahvia löytyvän, kun maan tapa on juoda pikakahvia. Meidän hyvä kahvi loppui tänä aamuna ja nyt ihmettelen mistä kehitän aamuun ja aamupäiviin hyvät pienet tuokiot...

   Delete
 4. Jälkiruoista meillä on tehnyt mieli riisipuurosta tehtyä jälkiruokaa. Riisipuuroa, vatkattua kermaa sekaan. Vaniljasokeria ja tuoreita hedelmiä. Toimisiko lapsillenne?

  Juustot usein on hyvinkin lihottavia. En tosiaan tiedä, miten gluteenittomassa ruokavaliossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riisipuuroa voisi taas vaihteeksi kokeilla, kiitos vinkistä! Voisi maistuakin lapsille. Joskus ovat jouluna Suomessa maistaneet muttei ole mikään ihan tuttu juttu.

   Juustoja me syödäänkin paljon, kaikenlaiset juustot onneksi menevät hyvin kaupaksi.

   Delete
 5. En tiedä, oletko tutustunut, mutta ehkä tuolta blogista löytyy jotain kivoja vinkkejä teillekin. :-)

  http://gluteenitonmuumimamma.fi/page/2/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä, jonkun verran tuttu onkin jo tuo blogi. Olen sieltä muutaman reseptin toteuttanut käytännössä.

   Delete

Kiitos kommentistasi!