Saturday, 25 October 2014

Vihreä Khartum

Vähitellen alan rohkaistua ottamaan kuvia enemmän myös kodin ulkopuolella, tosin toistaiseksi lähinnä vain tyhjistä ja hiljaisista kaduista. 

Harmaanruskea Khartum on itse asiassa osin yllättävänkin vihreä, ja kun roskat on juuri kerätty kadunvarsia rumentamasta on täällä paikoittain suorastaan kaunista. Kun lähtee koirien kanssa lenkille huomaa miten paljon roskia roskakuljetuksilta jää itse asiassa jälkeen. Kaluttuja luita, rikkinäistä lasia ja jos jotakin muuta löytyy pitkin näennäisen siistejä katuja. Mutta ilman koiria en enää pienempiä roskia niin huomaa tai huomioi. Silmäni on onneksi pitkälti oppinut täällä löytämään rumuuden sijaan kauneutta, ja harmauden ja ruskeuden sijaan keskittymään puiden ja pensaiden vihreään, talojen kirkkaisiin maalipintoihin, naisten värikkäisiin huiveihin.

Ihan kuvan taka-alalla pilkottaa minareetti. Moskeijoita on täällä niin paljon, että joka kaupunginosassa niitä on useampi. Iltaisin kuuluu ajoittain samaan aikaan kahden eri moskeijan rukouskutsu, kuin moniääninen kaunis kuoro. 
Rehevät puut luovat varjoa jalkakäytävälle.

Siellä täällä kadunvarsilla on tällaisia juomavesisäiliöitä. Meille ne ovat vain mielenkiintoisia ja kauniitakin yksityiskohtia mutta paikalliset saattavat hyvinkin pysähtyä juomaan säiliöistä janoonsa. Metallinen juomakuppi roikkuu kettingin päässä puun oksasta.4 comments:

 1. Jos kadut vain pysyisivät siisteinä, niin ihan hienon näköistähän tuolla olisi. Roskaaminen on kyllä yleinen ongelma täällä meilläkin, samoin kuin ylitse pursuavat rumat jäteastiat. Kuka nuo vesisäiliöt oikein täyttää? Olen Syyriassa nähnyt yleisiä hanoja, joista ohikulkijat voivat juoda juuri tuollaisella ketjun päässä roikkuvalla metallisella mukilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvat ovat täältä meidän kauniista kaupunginosastamme, kaikkialla ei ole ollenkaan näin hienoa - tai siistiä edes silloin kun roskat on haettu. Täytyy yrittää ottaa kuvia myös vähän vähemmän fiineistä kaupungonosista.

   En tiedä kuka vesiastioita täyttää (tai pesee...), samaa mietin tänään.

   Delete
 2. Hei ihanaa! Otit kuvia. Näitä lisää. Tuo vehreys yllättää, mielessä kun Khartum häilyy semmoisena hiekkaisena, sinne päin rakennettuna kaupunkina. Ensi kerran kuviin sitten sitä afrikkalaista muotia? nim. kiinnostunut

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vehreys yllätti minutkin ja oikeastaan yllättää edelleen joka päivä. Meidän ikkunoistamme näkyy paljon puita, ei suinkaan vain aavikonruskeaa ja jään edelleen usein sitä ihmettelemään. Khartumista on vaikea saada otetta siinä mielessä, että se ei oikein miltään osin lopulta vastaa odotuksia, hyvässä tai pahassa!

   Voi kun onnistuisinkin ottamaan paikallisesta muodista kuvia... Meidän kotiapulainen esimerkiksi näyttää aina tosi tyylikkäältä töistä lähtiessään ja täällä pukeudutaan ylipäänsä mielestäni aika kivasti. Mutta en ole koskaan kehdannut ottaa tuntemattomista kuvia enkä halua hermostuttaa tai hämmentää kotiapulaistakaan päivän asu -kuvasarjalla. Pariin kertaan olen itsekseni naureskellut, että mun omista vaatevalinnoista saisi rakennettua aika hauskan epämuotiblogin - mutta en taida ryhtyä siihenkään hommaan.

   Lisää kuvia on kuitenkin luvassa. Kun vaan internetyhteys ja Blogger jaksaisivat toimia...

   Delete

Kiitos kommentistasi!