Sunday, 22 February 2015

60. katu

Olisin halunnut julkaista videon Khartumin katukuvasta mutta jostain syystä se ei onnistu. Tässä nyt siis vain satunnainen kuva yhdeltä Khartumin pääkadulta. Katu on 60. katu Riyahdin kaupunginosassa, arabiaksi kadun nimi on Al-Siteen. Edessä kaukana vasemmalla kerrostalo jossa asuimme ensimmäiset viikot Sudanissa. Oikealla puolestaan yksi kaupungin monista keskeneräisistä taloista.

10 comments:

 1. Onpa kiva nahda milta siella nayttaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Täytyy laittaa lisääkin kuvia. Tämä kuvassa näkyvä Riyadhin kaupunginosa on aika erinäköinen kuin esimerkiksi tämä meidän kotikaupunginosa Khartum 2, ja toisaalta sitten vaikkapa Niilin rannalla on taas ihan erinäköistä. Yritän muistaa räpsiä kuvia ja esitellä kaupunkia enemmänkin.

   Delete
 2. Niin on, kiva nähdä kuvaa sieltä.Kunhan poika tuolta heräilee, näytän hänellekin. Hänkin on kiinnostunut elämästänne siellä.

  Ja mitä ihmettä olen puuhannut koko viikon, kun en ole ehtinyt lempiblogieni pariin.

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa mukava kuulla, että nämä jutut ja kuvat kiinnostaa! En tiedä miksi en ole aikaisemmin täältä laittanut enempää kuvia. Kai olen tähän asti yrittänyt kerätä niistä isompaa fiksua kokonaisuutta ja se on sitten kaatunut siihen ettei kokonaisuus olekaan ollut hyvä - tai nettiyhteyden hitauteen. Näitten yksittäisten kuvien laittaminen on helppoa ja nopeaa hommaa.

   Täälläkin tuntuu viikot kuluvan ihan hetkessä! Meillä on taas jo viikon eka arkipäivä takanapäin.

   Delete
 3. Onpa ihana kun löysin blogisi muutama viikko sitten! Muistot Khartumista makuineen ja hajuineen palaavat vahvasti mieleeni lukiessani postauksiasi.
  Asuimme lapsuudenperheeni kanssa juurikin tuossa kuvan kaupunginosassa, aivan lentokentän vieressä sekä New Extensionissa kadulla 31 muistaakseni. Kuvista päätellen Khartum ei ole paljoa muuttunut sitten 1980-luvun.Odotan innolla uusia postauksiasi ja kuvia Khartumista sekä elämästänne siellä!!

  Katri:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa Katri! Kiitos kommentista. Onpa jännä kuulla, että olet asunut täällä aikoinaan.

   Muistelen, että joku tuttu asuu 31. kadulla Amaratissa, millä nimellä New Extension tunnetaan nykyään - ei kai enää ole niin uusi :) Kun olen seuraavaksi liikkeellä sielläpäin yritän muistaa napata kuvia niin näet onko kotikatu miten muuttunut. Asumme itse seuraavassa kaupunginosassa, Amaratin ja keskustan välissä, hyvin lähellä lentokenttää.

   Uskon, että ulkoisesti Khartumissa on paljonkin samaa kuin 80-luvulla, mutta tunnelma taitaa olla aika erilainen... Olisi tosi mielenkiintoista kuulla Khartum-muistojasi vuosien takaa!

   Delete
 4. Kiitos kiehtovasta blogistasi, jonka löysin vasta aivan hiljattain! Kyllä teillä siellä elämä on erilaista. Maailmankuva avartuu, kun lukee kirjoituksiasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa kiva kuulla, että olet löytänyt tänne! Sinun blogisi on nimittäin mulle tuttu ja on omalta osaltaan taas hyvällä tavalla avannut minulle itselleni vierasta todellisuutta. Onneksi on tämä blogimaailma niin pääsee tutustumaan erilaisiin todellisuuksiin puolin ja toisin!

   Delete
 5. Kiva kun esittelet kuvia kaupungista! Se on itselleni niin tuntematon maanosa, että mielenkiinnolla katselen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ingi kommentista! Minä olin ihan kahden vaiheilla, että kehtaanko tällaista puhelimella auton ikkunan läpi napattua kuvaa julkaista ollenkaan. Meillä ei ole täällä kunnon kameraa toistaiseksi matkassa ollenkaan ja toisaalta se saattaisi herättää muutenkin liikaa huomiota. Tosi kiva on kuulla, että nämä puhelimen kameralla otetut kuvat toimivat ja kiinnostavat. Näitä on helppo laittaa enemmänkin.

   Delete

Kiitos kommentistasi!