Wednesday, 4 March 2015

1. katu, Amarat

Amaratin 1. kadun varrella on kauppoja ja ravintoloita, muun muassa pieni mutta kattava ruokakauppa jossa silloin tällöin käyn ostoksilla.

Amaratin 1. katu näyttää päivänvalossa lähinnä pölyiseltä mutta iltaisin auringonlaskun jälkeen kauppojen ja ravintoloiden valot sytytetään ja katu muuttuu hyvin paljon kutsuvammannäköiseksi.

8 comments:

 1. Näitä kuvia on ihan mahtava seurata täältä loskan keskeltä. Tekee mukana matkaamisesta niin paljon todellisempaa :) Mulle on tullut koko paikasta nyt jotenkin vihreämpi kuva, mitä mielikuvissani olin ehkä ajatellut. Lähetän kevätterkut täältä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kevätterkuista! Kiva kuulla susta.

   Taisin vähän turhan tehokkaasti välittää eteenpäin sen oman harmaanruskean ensivaikutelmani! :) Onhan täällä osin oikeasti ihan suorastaan hämmentävän vihreää kun ajattelee, että ollaan kuitenkin aavikon äärellä, mutta kaupunkia halkovat valtavat Niilit kai osaltaan tuovat kosteutta ja vihreyttä.

   Delete
 2. Nämä kuvapostaukset ovat todella kivoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, kiitos! Näitä on kiva tehdä. Tulee päivitettyä blogiakin enemmän kun kynnys ei ole niin korkealla, että täytyisi saada jotain kuvatekstejä kummempaa aikaan.

   Delete
 3. Niin on täältä ikkunastanikin katsoessani nyt illalla huomattavasti parempi näköala, kun katuvalot ja kauppojen mainosvalot siintää kauniisti valaistun puiston takaa. Päivisin ainakin Etelä-Suomessa on melko ankean harmaata, loskaista ja tihkusateista. Hyvä valaistus pelastaa paljon. Siellä säästyt kuravaatteiden pukemiselta pienimmälle. Minulla oli taas melkoinen neuvottelutuokio kolme vuotiaan lapsenlapseni kanssa kuravaatteiden tarpeellisuudesta. Väkisin ei kannata edes yrittää, vaan vetosin siihen, että on paljon mukavampi leikkiä vaikkapa kurapasseissa, kun vain kävellä kuivemmissa paikoissa.
  Mukava nähdä valokuviasi.
  t. Birgitta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa kiva kuulla, että nämä kuvat näin laajasti kiinnostaa. Alan itse olla jo sen verran tottunut näihin näkymiin, etten oikein itse niitä kunnolla näe, ne ovat vain ikäänkuin täkäläisen elämän lavasteet. Mielenkiintoista on katsella näitä tuttuja maisemia vähän niin kuin muiden silmin!

   Olen kyllä vilpittömän tyytyväinen, että pikkulapsiaika perheeltämme pääasiassa kuluu lämpimissä olosuhteissa. T-paita ja shortsit ja muut kesävaatteet on meidän lasten arkipäivää päivästä toiseen ja se on kyllä äidin näkökulmasta tosi kätevää. Onnea sinne kuravaateneuvotteluihin!

   Delete
 4. Heissan taas:-) Onko Amaratissa 15.kadulla vielä jäätelöbaari Ice Farm, saksalainen sekä ranskalainen klubi?
  Haaveenani on, että joskus vielä pääsen noihin maisemiin matkalle. Vaikka PALJON houkuttelempia lomakohteitakin on;-)
  Silloin kuin siellä asuin, kesää ja lomia odotettiin innolla että päästään Suomeen kesäsateisiin ja pukeutumaan takkeihin ja lämpimiin vaatteisiin.

  Katri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kuulosta tutulta tuo jäätelöbaari. Tätä nykyä jäätelöt syödään Amaratissa italialaisessa ravintolassa nimeltään Universal Cafe, Ozone-ravintolassa tässä meidän lähellä tai Tutti Frutti -nimisessä jäätelöbaarissa, Mecca-kadun varrella Riyahdissa lähellä lentokenttää. On täällä monia muitakin jäätelöbaareja mutta nämä kolme ovat ne joita ulkomaalaiset suosivat; kaikissa pärjää mainiosti ilman arabiaa, se on varmasti yksi syy.

   Noista klubeista en tiedä juuri mitään, mutta luulen, etteivät ne ainakaan 15. kadulla enää ole; enkä tiedä onko ranskalaista klubia enää olemassakaan, saksalainen taitaa olla. Meillä ei tosiaan ole noille ulkomaalaisten klubeille juuri tarvetta kun uima-altaalle päästään lasten koululle ja verrattain hyviä ravintoloita on suhteellisen monia - ainakin siis verrattuna edelliseen asuinkaupunkiimme Belmopaniin.

   Lomalle on kai aina kiva lähteä oli kotipaikka mikä hyvänsä! Minustakin on kyllä mukavaa pukeutua välillä lämpimämpiin vaatteisiin - välikausivaatteet ovat suosikkivaatteitani - mutta yritän elää mahdollisimman täydellä teholla siellä missä olen, en halua elää lomasta lomaan, ja samaa yritän opettaa myös lapsille. Meidän elämämme on nyt täällä, todennäköisesti monen tulevan vuoden ajan, ja ihan hyvä niin.

   Delete

Kiitos kommentistasi!