Monday, 30 March 2015

Auto

En ole autoihmisiä, mutta tähän uuteen autoomme olen kyllä erityisen kiintynyt. Auto saapui Sudaniin pari kuukautta meidän jälkeemme ja teki hetkessä arjestani huomattavasti helpompaa ja miellyttävämpää kuin mitä se oli täällä ihan alkuun, pienemmän vuokra-auton kyydissä. Tuntuu turvalliselta ajella suurella vahvalla autolla huonoilla teillä ja kaoottisen liikenteen keskellä. Seitsenpaikkaisessa autossa on kaikille ruhtinaallisesti tilaa ja viimeisen rivin tuolit ovat kätevästi vähän erillään eli vanhemmat lapset eivät niin helposti joudu käsikähmään keskenään kun molemmilla on riittävästi tilaa ympärillään. Ja toisaalta viimeisen rivin tuolit ovat myös vähän korotettuja niin, että takimmaiseltakin riviltä näkee hyvin ulos etuikkunasta. Tässä autossa ei vielä kukaan ole oksentanut. Se ei ole mikään ihan pikkujuttu se!


2 comments:

 1. Ooh, hieno auto! Meillä juuri 7-paikkainen sanoi sopimuksena irti ja koska haluamme pysyä velattomina, ostimme halvan, 5-paikkaisen auton ensihätään ja tutkailemme rauhassa tarjontaa isommista. Uutta emme missään nimessä aio ostaa, mutta hieman uudemma kuitenkin.

  No, mukavan ajettavuuden, tilan ym. lisäksi kaipaan sitä että pikkunassikat saisi laitettua erilleen toisistaan! Joka ainoalla automatkalla, olipa se lyhyt tai pitkä, alkaa nykyään nyrkkien ojentelu ja nipistely. Isommassa autossa eivät yltäneet toisinaan vaikka istuivat saman penkkirivin reunapaikoilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä iso juttu ettei lapset pääse autossa ärsyttämään toisiaan, tiedän hyvin omasta kokemuksesta. Meillä oli täällä alkuun vuokralla viisipaikkainen auto, ei pienenpieni mutta ei mikään valtavakaan. Kolme lasta vieretysten takapenkillä oli joka tapauksessa kaikin puolin vähän liikaa. Nyt kun isommat lapset istuvat erillisillä paikoillaan auton vikalla rivillä, pienimmälle jää koko keskirivi silloin kun ollaan vain omalla porukalla liikkeellä. Automatkoista on tullut tosi paljon rennompia ja mukavampia! Tähän autoon mahtuisi tarvittaessa myös koirat, se oli osasyy meillä auton valinnassa. Mutta kun koirat harvoin kulkee mukana jää meille ihmisille kivasti tilaa.

   Onnea teille uuden auton etsintään!

   Delete

Kiitos kommentistasi!