Monday, 9 March 2015

Kotikulmilla

Tämän päivän kuvat ovat kaikki kotikaupunginosastamme, Khartum 2:sta. 
Vasemmalla jonkinlainen urheilukenttä, jossa pelataan niin jalkapalloa kuin krikettiäkin. Oikealla yksi kaupunginosan paikallisista kouluista.

Katukuvaa yhdestä kaupunginosan vilkkaammasta kadunpätkästä.
Vähän hiljaisempi ja hyvin vihreä sivukatu.

14 comments:

 1. Nämä maisemat ovat niin toinen maailma, että joutuu kyllä oikein vakuuttelemaan itselleen, että te tosiaan asutte siellä.

  Paljonko asuinalueellanne asuu ihmisiä?

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua, kun nämä ovat minulle nyt niin läpituttuja maisemia, etten osaa nähdä niissä mitään kummaa! Minkälaiset asiat kuvissa sinulle pistävät outoina silmään? Jos osaisin katsella itsekin vähän tuoreemmin silmin näitä maisemia niin saisin ehkä paremmin kiinni myös siitä minkälaiset kuvat täältä erityisesti kiinnostaisivat.

   En yhtään osaa sanoa tämän kaupunginosan asukasmäärästä. Koko Khartumin asukasluvustakaan ei ole kovin tarkkaa tietoa, arviot ovat jotain 5-8 miljoonan välillä. Khartum 2:ssa on kerrostaloja mutta myös näitä isompia taloja kuten meidän. Toisaalta paikalliset perheet ovat suuria ja isommassakin talossa saattaa siis asua aika suuri porukka.

   Delete
  2. En osaa sanoa. Ehkä vain se etten ole elämässäni paljon matkustellut ja Euroopan ulkopuolella en koskaan.

   Minulle tulee näistä sellainen Pieni talo preeriallamainen rauhallinen ja pysähtynyt fiilis. Ja kuitenkin olette siellä miljoonien ihmisten kaupungissa.

   On tosi mukavaa nähdä näitä kuvia.

   Delete
  3. Khartumissa on paikoin yllättävän hiljaista ja rauhallista, niin kuin esimerkiksi täällä ihan meidän oman kodin tuntumassa. Kyllä täällä kotikadulla on minunkin usein vaikea uskoa, että oikeasti asumme valtavassa suurkaupungissa! Ja sitten taas toisaalta isojen katujen läheisyydessä on ihan toisenlainen ja aika hektinenkin tunnelma.

   Näitten minun kuvieni luomiin vaikutelmiin varmasti vaikuttaa paljon se, että yritän välttää ottamasta kuvia ihmisistä. Nappailen siis mieluummin kuvia kaduista silloin kun ne ovat melko tyhjillään ja siitä tulee ehkä tuo pysähtynyt vaikutelma. On harmi kun en saa videoita ladattua! Olisi kiva esitellä katukuvaa videon kautta - mitenkään erityisen hiljaista tuolla kaduilla ei nimittäin ole, autot tööttäilee ja rämisee, ja niin edelleen - ja toisaalta kontrastiksi olen kuvannut pyhäpäivänä meidän pihalla videon missä ei kuulu muuta kuin linnunlaulua, sekin olisi kiva näyttää.

   Delete
  4. Tuo onkin fiksua, välttää ihmisten kuvaaminen. Kertoo mielestäni kunnioituksesta heitä kohtaan.

   Video olisi kyllä kiva, mutta eihän tuolle lataamisasialle mitään voi. Mutta tekstisi jo välitti paikallista äänimaailmaa.

   Venla

   Delete
  5. En tiedä liittyykö nämä videoiden lataamisongelmat kauppasaartoon, sehän jonkun verran rajoittaa internetin käyttöä täällä. Koetan siis ehkä vielä muualla ladata noita videoita. Mutta toistaiseksi täytyy vaan parhaani mukaan kuvailla täkäläistä äänimaailmaa!

   Yritän tosiaan kaikessa kunnioittaa paikallisia, myöskin tässä päätöksessäni pyrkiä olemaan kuvaamatta heitä.

   Delete
 2. Sekä vanhin poika että tyttö ovat nähneet sieltä ottamiasi kuvia, kun olen lukenut blogiasi ja kysyneet, ovatko nämä Algeriasta. Paikka paikoin kuvat tosiaan ovat ihan kuin täältä otettuja - tosin pääkaupunki näyttää erilaiselta, mutta nuo voisivat olla täältä jostakin pienemmästä kaupungista näpsäistyjä. Tosi kiva nähdä kuvia sieltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole koskaan käynyt varsinaisessa Pohjois-Afrikassa mutta sen verran sikäläistä tyyliä tunnen kuitenkin, että voin sanoa, että täällä on selkeästi paljonkin sikäläisiä vaikutteita. Sudan on omalaatuinen yhdistelmä Pohjois- ja Itä-Afrikkaa.

   Tämä meidän kaupunginosamme on vähän tällainen oma pieni kylänsä. Täällä Khartumissa on paljon kaupunkimaisempiakin maisemia, ihan tämän oman kaupunginosamme keskustakin tässä jokusen korttelin päässä on selkeästi urbaanimpi. En halua kuitenkaan kovin kiinnittää huomiota valokuvaukseeni joten vähän välttelen paikkoja joissa on enemmän ihmisiä liikkeellä. Siksi nuo vilkkaammin liikennöidyt kaupunkimaisemmat maisemat jäävät ainakin toistaiseksi kuvista.

   Delete
 3. Minulla pisti aiemmissa kuvissa silmaan kuinka paakadutkin ovat paallystamattomia (vai lieko vain hiekan peitossa) ja ottaen sikalaisen ilmaston huomioon voin vain kuvitella hiekkapolyn maaraa.
  Naita maisemakuvia on kiva katsella, olisi kiva jos nakisi myos kuvia joissa on ihmisia, pukeutumista yms. mutta ymmarran toki etta vaikea ottaa sellaisia kuvia huomaamattomasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä pääkadut täällä ovat päällystettyjä ja ihan suhteellisen hyväkuntoisiakin suurimmaksi osin, varsinkin kun ottaa huomioon teiden jokapäiväisen kulutuksen määrän. Tien laidat saattavat pienemmillä tiellä olla hiekkaa, niin kuin osassa näitä kuvia, mutta monien isompien pääteiden reunamilla on kyllä ihan päällystetyt jalkakäytävät. Amaratin kaupunginosan tiet ovat pääteitä lukuunottamatta aika pitkälti päällystämättömät ja esimerkiksi Riyahdissa on myös paljon hiekkasivuteitä. Mutta toisaalta tämä Khartum 2 on sitten taas puolestaan aika lailla päällystetty sivuteitä myöten.

   Tavallisena päivänä ei hiekkapölyä pahasti huomaa. Tietysti jos tien reunaa alkaa potkia se pöllyää... Ja kyllä täällä koko ajan on ilmassa sellainen pieni hiekkapölyn tai aavikon tuoksu. Mutta siihen tottuu niin, ettei sitä oikeastaan juuri huomaa. Tuulisella säällä tai hiekkamyrskyn uhatessa on ilmassa niin paljon hiekkaa, että sen ihan tuntee. Onneksi täällä kuitenkin lopulta tuulee aika vähän sillä tavoin, että hiekka ihan lentäisi eikä noita hiekkamyrskyjäkään mitenkään yhtenään ole. Meillä ei joka tapauksessa ole onneksi ollut sen enempää mitään hengitystieongelmia täällä kuin tavallisesti, toivottavasti ei tulekaan!

   Ihmisistä en varmaankaan tule ottamaan kuvia tämän enempää kuin mitä nytkään - eli taustalla saattaa ihmisiä epätarkasti näkyä mutta ei sen enempää. Mielestäni olisi epäkorrektia kuvata ihmisiä ja sitten vieläpä julkaista heidän kuvansa blogissa. Sellaiseen pitäisi pyytää jo lupa kuvauksen kohteelta ja selittää mihin kuva on tulossa, mutta en halua mitenkään erityisesti tuoda tätä blogiani sillä tapaa esille.

   Delete
 4. Tosi mielenkiintoista nahda kuvia paivittaisesta ymparistöstasi. Sinulle on haaste blogissani!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Petra! Yritän tarttua haasteeseen mitä pikimmin.

   Delete
  2. Moikka! Tosi mielenkiintoista nähdä miltä siellä teillä päin oikeasit näyttää! Tulee osin mieleen mieheni kotimaa, joka toki nyttemmin on vaurastunut ja monin paikoin kiiltelee ja säihkyy uutuutta ja rahaa. Mutta isoisäsukupolven aikaan rakentaminen oli vähän tuollaista tee-se-itse -meninkiä: jokainen rakensi maalleen mitä halusi eikä siinä paljon maisema-arkkitehteja tarvittu. Sielläkin tööttäävät autot ja skootterit päivin ja öin - kuuluu ilmeisesti tosi keskeisesti paikalliseen ajotapaan! :b
   Terkuin,
   Yks Aino
   Eikaitaas.wordpress.com

   Ps. Blogissani myös kuvia täältä meidän kulmilta. Hyvin eri sävyisiä kuin omasi! :)

   Delete
  3. Kiitos kommentista Aino! Lähdenpä katsomaan miltä teidän kulmilla näyttää :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!