Thursday, 12 March 2015

Lähikuppila

Nämä kuvat ovat viime lauantailta. Viikonloppuaamuisin lähiravintolamme Ozone on tavallisesti täynnä, mutta vähän myöhemmin löytyy vapaitakin pöytiä, ainakin auringosta. Taustalla Paradise-hotellin kyltti, jonka nimi hämmentää ja toisaalta huvittaakin minua.

Tarjolla tuttuja lisukkeita. Ravintolan ruokalistalla on sekä paikallisia herkkuja että muun muassa voileipiä ja hampurilaisia, kaikenlaisia erikoiskahveja ja leivonnaisia. Ravintola on paikallisessa mittakaavassa hyvin kallis ja asiakaskunta koostuukin ulkomaalaisista ja rikkaista paikallisista.

Ravintola sijaitsee kävelymatkan päässä kotoamme, keskellä liikenneympyrää. Lähes kaikki ravintolan pöydät ovat ulkona, suuren puun varjossa. Vihreän keitaan sisällä on vaikea uskoa, että ympärillä on valtava suurkaupunki.

Ruokailijoita viilentävät tarvittaessa tuulettimet ja toisinaan myös sadettimet jotka sumuttavat kevyesti vettä ilmaa kosteuttamaan ja viilentämään. Ravintolassa näkee kaikenlaista pukeutumista, vähän paljastavammasta ihan peitettyyn.
Jos tuulettimista ja sadettimesta huolimatta edelleen on kuuma, voi sisältä käydä valitsemassa viilentävän jäätelön. Ravintolasta voi ostaa jäätelön lisäksi myös erilaisia leivonnaisia kotiin.

6 comments:

 1. Olisi kiva kuulla tarkemminkin paikallisista herkuista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy yrittää kertoilla sudanilaisesta ruuasta jossain vaiheessa. Tosin aika huonosti tunnen täkäläistä ruokaa siltä osin, että voisin makuja kuvailla - joudun tätä nykyä välttelemään muutamia ruoka-aineita niin tarkasti, että valitettavasti en ole kovin päässyt maistelemaan itse ruokaa täällä. Se vähä mitä olen maistellut on kyllä ollut tosi hyvää! Vaikka paikallinen juusto on vähän turhan suolaista omaan makuuni.

   Delete
 2. Aika kivan näköinen terassi!
  Omdurmanissa oli ennen hyvä tori, jossa oli mm. mahtavat valikoimat eri mausteita sekä kaikkea muuta mahdollista vaatteista eläimiin. Paikallisista ruuista muistan ne valkoiset lättymäiset leivät, jonka kanssa syötiin papumuhennosta (fuul?)

  Katri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omdurmanin tori on edelleen alueen kattavin, mutta sieltä asti ei onneksi tarvitse käydä ruokaa hakemassa. Mausteita yms löytyy ihan ruokakaupoista - osasta myös perinteisellä tavalla esillä kuten torilla eli suurissa vadeissa. Omdurmanin torilta olemme ostaneet muutamia matkamuistoja ja ajattelin sinne lähteä tässä jossain vaiheessa patjaostoksille. Pitäisi nimittäin tehdä koirille uudet pedit.

   Paikallisista leivistä en tiedä oikein mitään kun niitä en voi itse syödä mutta tuota foulia olen maistanut yhdellä tapaa valmistettuna - näyttäisi olevan ainakin kaksi eri versiota - ja se oli kyllä tosi hyvää.

   Delete
 3. Todella viihtyisä paikka! Kun katsoin aikaisempia kaupunkikuviasi, ajattelinkin, että kadut näyttävät aika karuilta, mutta mitä kaikkea muurien ja porttien sisällä voi olla...
  Kun mainitset monenlaisesta pukeutumisesta, niin kuinka paljastavaa pukeutumista näkee katukuvassa tai näkeekö ollenkaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosiaan muurien takaa voi löytyä aikamoisia pikkuparatiiseja! Tämä ravintola on siitäkin kiva, ettei ole itse asiassa edes muurin takana vaan pensaiden keskellä. Olo tuntuu siellä kevyeltä.

   Kerran olen täällä ostarilla nähnyt naisen spagettiolkaintoppi päällä - arvelen naisen ulkonäön ja käytöksen ja seurueen perusteella, että hän oli ehkä kotoisin täältä mutta asui jossain muualla. Koko juttu vaikutti jotenkin tahallisen provosoivalta. Ja kyllä hän huomiota herättikin, olkapäät ja käsivarret ihmisten ilmoilla paljastanut nainen on niin harvinainen näky täällä, että itsekin ihan säpsähdin! Ulkomaalaiset saattavat porttien sisällä pukeutua hihattomiin paitoihin, itsekin pidän kyllä omassa kodissa ja puutarhassa vähempiä vaatteita mutta portille vedän huivin päälle ja pitkät housut tai hameen jalkojen peitoksi. Julkisilla paikoilla ovat ulkomaalaiset kokemukseni mukaan kuitenkin tavallisesti asiallisesti pukeutuneita, samoin paikalliset. Melkolailla kaikilla paikallisilla naisilla on ulkona huivi päässä edes vähän sinnepäin hiuksia peittämässä ja ainakin olkapäät ja käsivarsien yläosa peitossa.

   Delete

Kiitos kommentistasi!