Monday, 2 March 2015

Sivumennen sanoen

Ei ole aina ihan helppoa kuvata arkea täällä Khartumissa kirjoittamatta laajemmin Sudanin tilanteesta. Kuten olen jo aiemminkin sanonut, en kuitenkaan halua puuttua paikalliseen politiikkaan, en uutisten Sudaniin, vaan haluan keskittyä kuvailemaan meidän elämäämme täällä.

Pitkälti samalla tapaa kirjoitin myös Belizessä elämästämme, lähtemättä sen kummemmin pohtimaan esimerkiksi maan johtoa tai tilannetta yleensä. Sudan on hyvin erilainen maa kuin Belize, mutta ihan yhtä lailla haluan yrittää kunnioittaa tätä uutta kotimaatamme. Emme ole varsinaisia diplomaatteja mutta meillä on kuitenkin diplomaattistatus ja olemme siis täällä ikäänkuin vieraina. Vieraan ominaisuudessa tehtäväni on mielestäni pyrkiä olemaan kohtelias ja asiallinen isäntämaatamme kohtaan.

Olen hyvin tietoinen siitä, että paljon mielenkiintoisia asioita jää näin käsittelemättä, ja että vaikutan ehkä tavallistakin naiivimmalta kuin kuvaan elämäämme täällä ikäänkuin ympäröivää kontekstia ei olisikaan. Uskon, että monet ymmärtävät kuitenkin valintani ja toivon, että rivien välistä on luettavissa vähän siitäkin mistä en varsinaisesti kirjoita. 

8 comments:

 1. Ymmärrän täysin linjasi. Mielelläni kuitenkin lukisin ajoittain jotain kontekstista myös ja ajankohtaisista aiheista, jos ne koskettavat arkeanne jotenkin. Vaikka sitten neutraalisti, sen enempää kantaa ottamatta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän täällä konteksti välillä vähän vilahtelekin. Mutta Khartumia itsessään eivät toisaalta monestikaan kovin kosketa muualla Sudanissa tapahtuvat asiat. Ja omaa arkeani tietysti sitä vähemmän; elän tällä hetkellä sen verran tiiviisti tätä lapsi- ja koiraperhe-elämää. Mutta katsotaan jos ja miten osaisin ajankohtaisia asioita täällä käsitellä neutraalisti.

   Delete
 2. Ymmarran taysin, minakin haluaisin jopa joskus kirjoittaa enemmin Turkin politiikasta mutta kaytannössa se ei ole kovin jarkevaa talla hetkella ja toisaalta tietyt arsytyksen aiheet pidan mielellani blogini ulkopuolella, se mika arsyttaa minua, voi olla monen turkkilaisen haave, kasittelen blogissani ihan arkea ja turkkilaista kulttuuria mihin ei kuulu politiikka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy olla sen verran ikkuna toiseen maahan kuin mikä tuntuu itselle hyvältä ja sopivalta. Ymmärrän oikein hyvin myös sinun rajanvetosi.

   Delete
 3. Mä oon ehkä naiivi (sun tavassasi blogata ei mun mielestä ole mitään naiivia!), mutta luen tosi mielelläni arjestasi ihan tässä muodossa:D Tietenkin pienissä määrin Sudanin poliittinen tilanne tms. olis varmasti mielenkiintoista, mutta hyvin ymmärrettävää, ettet lähde sitä blogissasi ruotimaan. On kyllä myönnettävä, että tuskin jaksaisin ihan hirveästi kiinnostuakaan (täältä Suomesta käsin) tarkemmista kuvauksista. Harmi sinänsä, mutta maailmassa tapahtuu niin paljon yhtä aikaa, että yksityiskohdat kiinnostavat ehkä enemmän niitä, joita ne oikeasti koskettavat. No, sehän on kyllä yleisestikin ongelmallista, kun ajatellaan esim. maailman huono-osaisia.... Siis että jaksetaanko ja miten paljon kiinnostua...
  Kirjoitat bogiasi monenlaisille lukijoille ja toisin päin ajatellen blogiasi jää lukemaan sekalainen seurakunta, joten ymmärrettävästi eri asiat kiinnostavat. Rivien välistä jää kyllä aina jotain käteen, varsinkin, jos seuraa blogia pidemmän aikaa!

  Sitten asian ohi... Nyt on ollut niitä kuvia! Kivoja ja tukevat tarinaa niin hyvin:) Kiitos! Aina ei ehdi kommentoida, vaikka täällä vieraileekin:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun kirjoitin naiiviudestani ajattelin sitä, että kuulostaa ehkä vähän älyttömältä, että minä esimerkiksi nautin kirkonkellojen soinnista mutta en kuvaile kristittyjen elämää täällä sen enempää. On myös omasta näkökulmastani vähän irvokasta esimerkiksi kertoa omista yltäkylläisistä ruokaostoksista kun lähellä nähdään nälkää.

   Mutta kiva on kuulla, että blogi tällaisenaan kiinnostaa. En varmasti olisi muutenkaan paras tietolähde mitä tulee maahan meidän arkemme ulkopuolella; omasta arjestani osaan kertoa huomattavasti kattavammin oli miten oli. Ja kiva, että kuvat viihdyttää muitakin kuin minua kuvaajaa! Nyt kun olen päässyt kuvien ottamisen makuun tekisi mieli räpsiä kuvia vähän kaikkialla. En ole valokuvaaja eikä minulla tosiaan ole kunnon kameraakaan mutta huonompikin kuva kertoo tietysti kaikenlaista.

   Delete
 4. Juuri noin mäkin sun ajatuksen naiiviudesta ymmärsin:) Mutta siis en ole koskaan ajatellut, ettet ymmärtäisi tai ajattelisi ympärilläsi olevan yhteiskunnan ongelmia tai haasteita tai näkisi vääryyttä/ristiriitaa joidenkin asioiden kohdalla, vaikka niistä et suoraan kirjoittaisikaan. Tietenkin positiivisista asioista on kai aina helpompi kertoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, jos en vaikuta ihan hölmöltä kuitenkaan! Jatkan siis tällä valitsemallani tiellä tasapainottelua :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!